Ravintoloiden erikoistuminen mullistaa markkinat

Ruokalähettipalvelut ovat tulleet jäädäkseen ja ne ovat muuttaneet ravintola-alaa pysyvästi. Muutos on tuonut mahdollisuuden hyödyntää lähettipalveluiden tarjoamia palveluita strategisesti ja menestyä tulevaisuuden ravintolamarkkinoilla.

Julkaistu

Erikoistuminen mahdollistaa ravintoloiden liikevaihdon kasvun ja asiakaskunnan laajentumisen. Tiettyihin annoksiin tai erityisruokavalioihin keskittyminen pienellä markkina-alueella ei ole kannattavaa. Lähettipalveluiden hyödyntäminen mahdollistaa kuitenkin ravintolan saavutettavuuden ja ruokien toimittamisen suoraan asiakkaan luo. Fyysinen ravintola ei ole ollut enää hetkeen välttämätön.

Yksittäisten tuotteiden ravintolat, kuten vegaanisia leivonnaisia tarjoavat paikat, nostavat päätään. Sosiaalisen median ansiosta kansainväliset trendit näkyvät Suomen markkinoilla varsin nopeasti, mistä esimerkkinä ovat katukuvaan ilmestyneet kuplateekioskit ja kulhoannoksiin erikoistuneet ravintolat.

Lähettipalveluiden avulla yksittäinen erikoisannos voi kasvattaa myös sellaisen ravintolan myyntiä, jolla on jo toimiva liiketoimintamalli. Esimerkiksi Wolt-lähettipalvelussa useiden ravintoloiden listoilla on niin kutsuttuja Wolt-spesiaaleja, eli annoksia, jotka ovat saatavissa vain Woltin kautta tilattuna.

Lähettipalveluita hyödyntävä ravintolaratkaisu voi tarjota myös useamman ravintolan annoksia. Tällainen kuluttajan ja ravintolan välissä toimiva haamukeittiö on suomalainen Huuva, jonka liikeidea on tarjota perinteisesti vain kaupungin keskustoista tuttujen ravintolabrändien ruokia lähiöiden kuluttajille.

On odotettavissa, että erikoistuneiden ravintoloiden määrä kasvaa Suomessa entisestään. Kuluttajat ovat kiinnostuneita uudenlaisista ja omaan elämäntapaansa sopivista ruokaelämyksistä. Markkinoiden tarve on hyvä tunnistaa ja hyödyntää erikoistumisen mahdollisuudet uusia jakelukanavia pitkin.

Japanilainen donburi

  • Donburi on japanilainen ruokalaji, jossa annos on koottu kulhoon. Täytteenä voi olla riisin lisäksi esimerkiksi kalaa, lihaa, kasviksia tai mereneläviä sekä erilaisia kastikkeita.
  • Donburin höyrytetty riisi maustetaan usein riisiviinietikalla ja mirinillä.
  • Donburiin tulevat kasvikset voi paistaa, keittää, pikkelöidä tai tarjota raakoina. Toisinaan ne haudutetaan kalan tai lihan kanssa yhdessä.

Vinkki! Suolaa kuhapala ja kypsennä 120- asteisessa uunissa. Glaseeraa Menu Korean BBQ -kastikkeella ja ripottele pinnalle paahdettua norilevää ja seesaminsiemeniä.

Tuotteet Kesprosta

Juomasuositus

Hirtl Grüner Veltliner Kirchberg, Itävalta, Weinviertel, 14,90 plo

Raikas, kypsän hedelmäinen ja kevyen mausteinen viini Itävallasta on hyvä valinta annokselle, jossa viiniltä tarvitaan hapokkuutta ja runsasta hedelmäisyyttä. Kirchberg on pienen Hirtl-viinitalon arvostettu kyläviini, joka on tyyliltään elegantti, moniulotteinen ja tasapainoinen.

ML 4 23 Inspiraatio Ravintoloiden erikoistuminen 2

Vegaaniset munkit

Vegaaniset donitsit ovat nousseet nopeasti suosioon Helsingin seudulla. Ne ovat hyvä esimerkki huolella valmistetusta perustuotteesta, joka on brändätty hyvin. Lähettipalveluiden avulla levikki saadaan kivijalkakauppaa laajemmalle.

Vinkki! Persoonallinen viimeistely on tärkeä yksityiskohta – annoksesta riippumatta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä