Bocuse d'Or -edustaja Ismo Sipeläinen: "Kaikki alkaa työpisteestä"

Toimiva työpiste on kokin turvasatama niin ammattikeittiössä kuin kilpailutilanteessa. Se elää tarpeen mukaan, mutta kaikki tarvittava on koko ajan saatavilla. Kilpailukeittiöiden tyyli on muuttumassa perinteisestä rosterista modernimpiin vaihtoehtoihin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kokin työpiste on tarkkaan suunniteltu ympäristö, joka mahdollistaa tehokkaan ja ammattitaitoisen ruoanvalmistuksen, olipa kyseessä ravintolan keittiö tai kilpailutilanne. Kokki voi keskittyä luovuuteen ja laadukkaan ruoan valmistukseen, kun työpiste tarjoaa tarvittavat resurssit. Turhilta askeleilta vältytään ja aikaa säästyy, kun mausteet, välineet ja siivousmateriaalit löytyvät läheltä. Oman työpisteen toimivuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.

MN 5 23 Bocuse Anssilta 3

Työpiste on aina uniikki, olipa kyse kilpailusta tai keittiöstä.

Kauden 2023–2025 Suomen Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen assistenttinsa Kaisa Laanemäen kanssa kokoaa työpisteen rutiinilla paikasta riippumatta.

”Työpiste voidaan koota käytännössä minne tahansa. Se valmistellaan aina tarpeen mukaan, eikä tiettyä kaavaa sen sisällölle ole. Periaate on, että kaikki, mitä työvaiheeseen tarvitaan, on pisteellä, eikä mitään tarvitse etsiä tai hakea”, kertoo Sipeläinen.

Kilpailukeittiöiden työpisteiden pinnat ovat muuttumassa perinteisten ammattikeittiöiden materiaalin, rosterin, sijaan valkoisiin, puisiin ja jopa mustiin pintoihin.

MN 5 23 Bocuse Anssilta 2 Ismo Sipeläinen ja Kaisa Laanemäe.

”Työpisteet ovat nykyisin monesti liikuteltavia komponentteja, ja jokaisella kokilla on omat toiveensa sen rakenteesta ja sisällöstä. Yhtä lailla työpiste voi olla tyhjä pöytä, jossa on vain veitsi ja leikkuulauta, ja kaikki muu tarvittava löytyy läheltä, esimerkiksi työpisteen alta. Monesti työpisteet on teemoitettu kilpailukeittiön mukaan”, kuvailee Sipeläinen.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä