Ennakoi Eezyn avulla henkilökunta kesän tapahtumiin

Rysäanniskelua vai lavan rakennusta? Trukkikuskeja tai promotyyppejä? Henkilöstöpalveluita tarjoava Eezy välittää erilaista työvoimaa tapahtumiin ympäri Suomen. Tulevaa kesää kannattaa miettiä jo nyt.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Sabrina Bqain

Pikkujoulusesonki on vauhdissa, mutta Eezyllä on jo kesä 2024 mielessä.

”Onnistuneen tapahtuman yksi tekijä on nimenomaan ennakointi”, Eezyn asiakkuusjohtaja Merja Ruuska kertoo. Eezy on Kespron palvelukumppaniyritys.

”Kun asiakkaan tarpeet ovat meillä ajoissa tiedossa, saamme välitettyä riittävän määrän sitoutuneita, osaavia ja motivoituneita tekijöitä.”

Tieto henkilömäärästä tarvitaan mieluiten jopa neljästä viiteen kuukautta ennen tapahtumaa. Tarpeita tarkennetaan pitkin kevättä.

”Paljonko tarvitaan väkeä perusanniskeluun ja minkä verran varataan työvoimaa, joka tuntee rysäanniskelun sekä osaa toimia esihenkilönä? Ensimmäisessä kesätyöpaikassa olevien nuorten tueksi tarvitaan aina tekijöitä, jotka eivät säikähdä 30 metrin jonoa tai kovaakaan kiirettä.”

Tampereen Blockfest-festivaaleilla on hyviä kokemuksia ennakoivasta työtavasta. Tilannetta käydään läpi säännöllisesti ja tapahtuman lähestyessä jopa viikoittain.

”Meille on myös tärkeää, että projektissa on yksi yhteyshenkilö, joka on koko ajan tilanteen päällä ja ymmärtää asiakkaan tarpeita. Jos ja kun tulee muutoksia, ollaan heti kartalla”, tapahtuman anniskelukokonaisuudesta vastaava Erkka Hyvärinen kertoo.

Viime kesänä Blockfesteillä oli yhteensä 280 työntekijää, joista 170 työskenteli anniskelutehtävissä.

Hyvä sakki viime kesältä

Tapahtumiin on saatavilla hyvin henkilökuntaa. Niihin halutaan töihin.
”Festarit ovat yleensä iloinen juhla, jossa ihmiset ovat hyvällä tuulella ja aurinko paistaa”, Ruuska kuvaa.

Viime kesänä Eezylle tuli paljon uusia työntekijöitä, joista saatiin kasvatettua hyvä sakki. Tapahtuma-alan ammattilaisten lisäksi osa tulee ensimmäiseen työpaikkaansa, osa on vaihtelua haluavia toimistotyöläisiä. Keikkatyöhön tullaan myös eläkkeeltä. Onnistunut kokemus takaa sen, että keikalle lähdetään jatkossakin. Iso tekijä hyvän kokemuksen ja takana on Eezymaisteri-perehdytysjärjestelmä.

”Kun perehdytystä on pitkin kevättä, työntekijät ovat tapahtumassa valmiimpia ja sitoutuneempia. He tietävät, mitä on tulossa. Perehdytys myös muistuttaa tulevasta. Kun kurssi on käyty, se osoittaa, että työntekijä on valmis esimerkiksi elokuussa järjestettävään Blockfestiin, joka on yksi Eezyn suurimmista tapahtumista”, Ruuska sanoo.

MN 5 23 Eezy 2 Eezy kattaa tarvittaessa koko tapahtuman palveluketjun.

Työnantajakokemusta vaalitaan

Eezylle työvoimaa houkuttelevat joustavuus ja valinnanvapaus. Tapahtumista voi esittää toiveita, ja niiden perässä voi kiertää vaikka koko Suomen. Pääsääntöisesti henkilökuntaa kuitenkin etsitään paikallisista tekijöistä. Eezyllä on 41 toimipistettä. Tiheä verkosto varmistaa sen, että henkilökuntaa on saatavilla kaikenkokoisiin tapahtumiin ympäri Suomen.

”Viime kesänä toimimme tapahtumapuolella Rovaniemeltä Hankoon ja Vaasasta Kiteelle.”

Haasteellisissa paikoissa, joihin ei saada kokemuspohjaltaan vaadittavaa määrää osaajia, osaamisvaje paikataan perehdytyksellä.

”Ketään ei jätetä pulaan. Tarvittaessa meiltä tulee konkari vielä paikan päälle konsultoimaan tai varmistamaan, että työ lähtee rullaamaan. Päävastuu perehdytyksestä on kuitenkin asiakkaalla”, Ruuska toteaa.

Hoidossa koko palveluketju

Tarvittaessa Eezy kattaa koko tapahtuman palveluketjun. Siinäkin ennakointi auttaa. Mitä erikoisempaa osaamista tarvitaan, sitä aikaisemmin kannattaa olla liikkeellä.

”Meiltä löytyy yhtä lailla lipuntarkastajia, narikkahenkilökuntaa tai promotyyppejä. Meiltä saa myös trukkikuskeja tai tekijöitä lavanrakennukseen ja purkamiseen”, Ruuska toteaa.

Mitä isompi tapahtuma, sitä enemmän siinä on liikkuvia osia. Eezyn asiakkaiden painetta helpottaa sovellus, jonka kautta pääsee näkemään, paljonko tapahtumaan on jo kiinnitetty henkilökuntaa.

”Jos nyt sattuu kesken yönunien heräämään, voi käydä rauhoittamassa itseään, että kahdeksan paikkaa kymmenestä on jo täytetty”, Ruuska kertoo. Sovellus takaa läpinäkyvyyden, asiakas pysyy koko ajan tilanteen tasalla.

Eezy

Työelämän asiantuntijatalo, jonka palveluita ovat muun muassa henkilöstövuokraus, johtamisen kehittäminen, rekrytoinnit ja henkilöstötutkimukset. Yritys työllistää 32 000 henkilöä ja vie läpi 900 organisaatioiden kehitysprojektia. Eezy myös analysoi 200 000 henkilöstötutkimusvastausta ja tekee vuosittain 3 300 henkilöarviota. Vuonna 2022 liikevaihto oli 248 miljoonaa euroa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä