Henri Alén suunnitteli Finnlinesin uusille laivoille ruokakonseptin – Kespro kumppanina

Finnlinesin osaajat sekä Finnlinesille uuden ravintolakonseptin suunnitellut Henri Alén kokoontuivat Kespron Helsingin Foodsteriin antamaan uusille ruokatuotteille viimeisen silauksen sekä kertomaan yhteistyöstä gastronomiselle maailmalle.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Rahti- ja matkustajaliikennevarustamo Finnlines investoi Ruotsin, Ahvenanmaan ja Manner-Suomen väliseen reittiin ottamalla käyttöön kaksi uutta Superstar-luokan rahti-matkustajalaivaa vuonna 2023. Uusien laivojen varusteluun kuuluu laadukas ravintolamaailma.

Laivojen ravintolakonseptin on suunnitellut yhteistyössä Finnlinesin kanssa ravintoloitsija Henri Alén. Laivojen ruokakonsepti on laajentunut todella paljon ja viihtyisiä ruokapaikkoja uusilta laivoilta löytyy lukuisia. Pääteemana ovat vastuulliset valinnat, kotimaisuus, paikallisuus ja satokausien huomioiminen.

Konseptin ruokatuotteita maisteltiin Kespron Helsingin Foodsterin kutsuvierastilaisuudessa huhtikuussa. Tilaisuudessa Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld, matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marko Palmu, Kespron johtaja Mika Halmesmäki sekä ravintoloitsija Henri Alén ja keittiöpäällikkö Dan Grönvall avasivat Finnlinesin ja Kespron yhteistä matkaa sekä toivottivat kutsuvieraat tervetulleiksi.

"Olemme todella iloisia ja otettuja kumppanuudesta Finnlinesin kanssa. Jaamme samanlaiset arvot erityisesti vastuullisuudesta – vastuullisuuteen tarvitaan paljon yhteistyötä ja toimialojen rajat ylittävää transformaatiota. Ruokakonsepteissa vastuullisuus on erittäin keskeisessä roolissa etenkin hävikin torjunnan kannalta", kertoo Halmesmäki.

Kespro x Finnlines Foodsteri 27-04-2023 pressi tapas DSC 3171-1 Finnlinesin elämyksellinen ravintolamaailma huomioi laivaympäristön sekä sen, miten ruoka on osa matkustuskokemusta. Konseptiksi kiteytyi kunnianhimoinen kokonaisuus ilman turhia kikkailuja.

Menussa on ripaus Välimerta, mutta kokonaisuudessaan ruoka on saaristolle tyypillistä. Pohjoismaisia raaka-aineita ranskalaisella tyylillä – elegantisti.
Henri Alén

Rahtiliikenteen lisäksi laatua matkustajaliikenteeseen

Uusissa menuissa korostuvat lähellä tuotetut ja useissa erilaisissa annoksissa hyödynnettävät raaka-aineet, mikä osaltaan pienentää ruoan hävikkiä. Raaka-aineet ovat löytyneet esimerkiksi saaristosta. Leipomotuotteet ovat Turun seudulta, Ahvenanmaalta tulee muun muassa karitsaa, saaristolaispöytä ja paikallisia limonadeja. Kespron kannattavaa listaa hyödynnetään esimerkiksi pientuottajien valinnassa.

"Menussa on ripaus Välimerta, mutta kokonaisuudessaan ruoka on saaristolle tyypillistä. Pohjoismaisia raaka-aineita ranskalaisella tyylillä – elegantisti", kertoo ruokakonseptikehityksestä vastannut ravintoloitsija Henri Alén.

Alénille yhteistyö Finnlinesin ja Kespron kanssa oli uudenlainen haaste – hänellä ei ollut aikaisempaa kokemusta ruoanvalmistuksesta laivoilla. Toisaalta myös Finnlines oli uuden edessä, sillä yhtiön tavoitteena on olla entistä vahvemmin mukana rahtiliikenteen lisäksi matkustajabisneksessä ja tarjota laatua kaipaaville asiakkaille merellisiä elämyksiä.

"Kun aloimme suunnittelemaan uusia ruokakonsepteja, tavoitteenamme oli, että kaikki laivan hyvin erilaiset ja persoonalliset ravintolat sopisivat myös keskenään tyylillisesti yhteen."

Yhdessä Finnlinesin Onboard-tiimin ja keittiöpäällikkö Dan Grönvallin kanssa he ideoivat toimivimmat ratkaisut listalle huomioiden laivakeittiöiden haastavat olosuhteet.

"Uusien ruokakonseptien suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon erilaiset asiakasryhmät. Haluamme tarjota kaikille sellaista ruokaa ja ruokaelämyksiä, joita he tarvitsevat", kertoo Grönvall.

Kespro x Finnlines ruoka pysty DSC 3113-1 Tiestikö, että Finnlinesin uusi à la carte -ravintola Micke's Wine & Dine on alun perin saanut nimensä Finnlinesilla työskennelleen Micken mukaan. Hän vastasi Finnlinesilla Ship Management -toiminnoista.

"Kun Kespro tuli mukaan kumppaniksi, lähti hikikarpalo otsalta"

Alénin mukaan varsinkin laivojen klassikon eli buffetin ei tarvitse olla todella pitkä ja täynnä pelkästään edullisia raaka-aineita kannattavuuden varmistamiseksi. Vähempikin riittää, kunhan tuote on äärimmäisen laadukas.

"Sillä on hirveän iso vaikutus, mistä raaka-aineet saadaan. Kun Kespro – ja siten myös Reinin Liha ja Kalatukku E. Eriksson – varmistui Finnlinesin uudeksi kumppaniksi, menun suunnittelu helpottui ja lähti hikikarpalo otsalta. Voimme Kespron kumppanina luottaa siihen, että raaka-aineet ovat laadukkaita, tuttuja ja helppoja käsitellä."

Kespron ja Finnlinesin yhteistyöstä alusta asti vastannut avainasiakaspäällikkö Minna Oksanen on erityisen tyytyväinen siihen, kuinka Kespro mahdollisti Finnlinesin osaajille sekä Henri Alénin tiimille mahdollisuuden tulla viimeistelelmään uuden ruokakonseptin annoksien suunnittelun Kespron Helsingin Foodsteriin. Samalla annokset kuvattiin Foodsterin yhteydessä sijaitsevalla studiolla.

Vuorovaikutus tapahtuu matalalla kynnyksellä ja on mahdollisimman avointa, joten yhteistyö on helppoa ja parhaat ratkaisut asiakkaan arjen haasteisiin löytyvät helposti. Finnlinesin työntekijät on saatu muun muassa opastettua mallikkaasti käyttämään heille uutta Kespron tilausjärjestelmää. Oksanen kertoo myös hymyillen, kuinka hän on menneenä talvena muutamaan otteeseen ajanut Helsinki–Naantali -väliä yhteistyön tiimoilta.

Kespro x Finnlines Foodsteri 27-04-2023 pressi some DSC 3155-1 Finnlinesin Superstar-ruokakonseptin pääteemat ovat vastuulliset valinnat, kotimaisuus, paikallisuus ja satokausien huomioiminen. Uusia annoksia esiteltiin medialle Kespron Helsingin Foodsterissa huhtikuussa.

Tutustu Finnlinesin uusiin ravintoloihin

Stellar Lounge

Viihtyisä lounge sijaitsee aivan laivan keulassa. Matkan hintaan sisältyvien herkullisten pikkusyötävien ja juotavien nautiskelun ohessa voi ihailla katsojan vangitsevaa, kaunista merimaisemaa.

Fisherman's Bistro

Fisherman's Bistro on Finnlinesin uusien laivojen monipuolisin ruokapaikka, jossa yhdistyvät kahvila, ruokatori ja grilli.

Cargo Buffet

Mitä olisi suomalaisen matkaajan laivakokemus ilman buffetia? Niinpä. Siksi Finnlinesin laivoilla klassisen noutopöydän antimista voi nauttia viihtyisässä Cargo Buffetissa.

Barrel Bay – Bar & Tapas

Barrel Bay on loistava paikka kohottaa malja juhlajuomaa matkan aloituksen kunniaksi ja nauttia kuplivan seurana suosittuja tapaksia.

Micke's Wine & Dine

Micke's Wine & Dine on Finnlinesin uusien laivojen todellinen helmi. Ravintolassa on mahdollista nauttia à la carte -lounasta tai illallista pitkän kaavan mukaan. Tarjolla on myös herkuttelijan à la carte -aamiaista. Suurimman kädenjälkensä Finnlinesin uusista ravintolakonsepteista Henri Alén jätti juuri Micke's Wine & Dinen listaan.

Kespro x Finnlines Foodsteri annokset vaaka DSC 3114-1



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä