Hevivinkki: Ideoita vesimelonin käyttöön x 3

Herkullinen vesimeloni on parhaimmillaan nyt, kun sesongin mehukkaimmat hedelmät saapuvat meille Espanjasta. Miten vesimelonia voi käyttää ravintolan tarjonnassa?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kaupallinen yhteistyö

Unexport

Vesimeloni on paljon enemmän kuin pelkkä kesäinen välipala. Sen monipuoliset käyttömahdollisuudet, terveelliset ominaisuudet ja visuaalinen vetovoima tekevät siitä erinomaisen lisän ravintolan ruokalistalle. Innovatiivisilla ideoilla ja koko hedelmän hyödyntämisellä voi tarjota asiakkaille unohtumattomia vesimeloninmakuisia elämyksiä. Espanjalaiset vesimelonit Vihannestukku Kesproon toimittaa Unexport.

1 – Sashmi, ceviche tai grillattu vesimeloni

Vesimelonista syntyy maukas, vegaaninen sashimi. Leikkaa vesimeloni ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile sashimina soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kera. Raikas hedelmäliha on näyttävä ja maukas korvike kalalle alkuruoissa, joten se toimii hyvin myös cheviche-annoksessa: Valmista vesimelonista ceviche korvaamalla kala vesimelonisiivuilla. Lisää limetin mehua, punasipulia, chiliä, korianteria ja avokadoa. Voit myös grillata vesimelonin siivuja kevyesti ja tarjoile ne vispatun fetajuuston, balsamicon ja rucolan kera. Grillaus tuo vesimelonin makeuden esiin uudella tavalla ja lisää annokseen mukavaa savuisuutta.

2 – Vesimelonin kuoresta pikkelssiä

Vesimelonista voi hyödyntää paljon enemmän kuin vain mehukkaan hedelmälihan. Sen kuorista voi valmistaa hilloketta tai pikkelssiä ja näin minimoidaan hävikkiä ja maksimoidaan hedelmän käyttöpotentiaali.

3 – Vesimelonigranita ja -sorbetti

Vesimelonigranita valmistuu helposti: Yksinkertainen ja raikas jälkiruoka, jossa vesimeloni soseutetaan, maustetaan sokerilla ja sitruunamehulla, ja jäädytetään. Raaputa haarukalla jäätynyt vesimeloni ja saat hienostuneen, virkistävän jälkiruoan.

Vesimeloni toimii hyvin myös sorbetissa: Soseuta vesimeloni ja lisää siihen sokeriliemi. Jäädytä pari tuntia ja sekoita hileinen melonijää kuohkeaan valkuaisvaahtoon. Anna vielä jäätyä seuraavaan päivään. Tuloksena on täyteläinen vesimelonisorbetti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä