Juomatukku Kespron viinit kruunaavat juhlat kuin juhlat

Kun Kristiinankaupunki täyttää 375 vuotta ja ravintola Crazy Cat 30 vuotta, juhlaviini sopii tilaisuuksiin mainiosti. Maistuva viini löytyi ystävyyskaupungista Italiasta.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Valmistaja

Ravintoloitsija Kurt Roos alkoi viime syksynä miettiä, että kahta merkkivuotta voisi juhlistaa omalla viinillä hänen Crazy Cat -ravintolassaan. Juhlaviiniä hankittiin myös 25 vuotta sitten, kun Kristiinankaupunki täytti 350 vuotta. Kokemusta oli jo. Roos otti yhteyttä Kespron avainasiakaspäällikkö Antti Oikariseen, joka puolestaan oli yhteydessä tuotepäällikkö Annakaisa Virtaseen.

”Kysyin viime vuoden puolella, miten voisimme saada oman viinin. Jo tammikuussa maistelimme italialaisia viinejä. Homma hoitui todella nopeasti.”

Roosin mukaan 30-vuotinen yhteistyö Juomatukku Kespron kanssa on sujunut hyvin. Haluttuja juomia on aina saatu ravintolan tarpeisiin.

Viinitila sijaitsee Novellossa, joka on Kristiinankaupungin ystäväkaupunki.

Viiniystävyyttä merten takaa

Privat label -viinejä on tehty Kesprolla aiemminkin, ja tuottajia oli jo tiedossa. Lopulta yhteistyökumppaniksi valikoitui Kesprolle tuttu tuottaja Piemonten alueelta Luoteis-Italiasta. Perheyritys pyörittää San Silvestron tilaa jo neljännessä sukupolvessa.

Roosille oli mieluisa yllätys, että tuottaja Sartiranon perhe asuu Novellon kunnassa. Novello on Kristiinankaupungin ystävyyskaupunki, ja Roos on myös itse vieraillut tilalla. Virtasen mukaan juhlavuodet, tilausmäärä ja ystävyyskaupunkikytkös saivat tuottajan joustamaan monin tavoin.

MN 3 24 Kristiinankaupunki viinit 1 Juhlaviinin tuottaja tulee Piemonten alueelta Luoteis-Italiasta.

”Sopiva viini löytyi nopeasti ja saatiin ravintolaan myyntiin. Punaviini on valmistettu appassimento-menetelmällä, jossa puolet käsin poimituista rypäleistä on kuivattu 40 päivän ajan ja loput köynnöksissä kuivuneista rypäleistä on kerätty myöhemmin. Intensiivinen maku sopii suomalaiseen makumaailmaan”, Annakaisa Virtanen määrittelee.

Roosin mukaan punaviini on pehmeä ja täyteläinen ja sopii monien ruokien kanssa, jopa vaalean lihan seuraan. Helposti lähestyttävä viini sopii nautittavaksi myös sellaisenaan.

Asiakkaita riittää

Viinipullojen takaetiketit tulivat tilattujen 600 pullon kyljessä, mutta paikan päällä kiinnitettiin ylväs etuetiketti. Wine of Christinestad purjelaivoineen ja kaupunkisiluetteineen sisältää myös QR-koodin, jonka kautta pääsee tutustumaan Crazy Catin historiaan.

Sopiva viini löytyi nopeasti ja saatiin ravintolaan myyntiin.

Punaviiniä tarjoiltiin ensimmäisen kerran pääsiäisenä. Menekistä riippuu, kuinka kauan viiniä riittää. Pääsääntöisesti à la carte -ravintolana toimiva Crazy Cat on suosittu ympäri vuoden etenkin viikonloppuisin, mutta kesä on huippusesonkiaikaa.

MN 3 24 Kristiinankaupunki viinit 4 Viini on valmistettu appassimento-menetelmällä. Puolet käsin poimituista rypäleistä on kuivattu 40 päivän ajan ja loput köynnöksissä kuivuneista rypäleistä on kerätty myöhemmin.

”Kristiinankaupungin markkinat kymmenkertaistavat paikkakunnan väkiluvun jopa 70 000:een. Ihmisiä tulee muutenkin sadan kilometrin säteellä Porista, Vaasasta ja Seinäjoelta. Ruotsalaiset turistitkin ovat löytäneet kaupunkiin.”

Ainutlaatuinen oma punaviini maistuu taatusti sekä paikallisille että vierailijoille. Jos juoma uhkaa loppua, Virtanen lupaa, että nopeasti saadaan myös uusi satsi tilalle.

Wine of Christinestad

  • Valmistettu Barbera-rypäleestä.
  • Menetelmänä appassimento, jossa osa rypäleistä on kuivattuja. Juoma on intensiivinen, kypsän marjainen, hilloinen ja siinä on kuivattujen hedelmien aromia.
  • Kypsynyt tammitynnyrissä 12 kuukautta.
  • Monikäyttöinen ruokaviini sopii myös sellaisenaan nautittavaksi.
  • Vegaaninen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä