Keittiömestarin vinkeillä kohti kotimaista street food kesää

Street food eli katuruoka on istahtanut suomalaiseen ruokakulttuuriin tiukasti jäädäkseen. Hyvä leipä luo laadukkaan pohjan maukkaalle katuruualle. Fazer Street Food Briossisämpylät leivotaan Suomessa kotimaiseen viljaan, voihin ja kananmunaan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Leipomot

Kuvat

Fazer Leipomot

Katuruuan määritelmä voisi olla annos, joka valmistetaan tai kootaan varta vasten ja nopeasti asiakkaalle ja joka syödään välittömästi. Tässä kiteytyy katuruoan ajatus ja viehätys. Annos syntyy konkreettisesti tilaajan silmien alla, ja sen saa syödäkseen välittömästi. Ruoan maut ja rakenteet ovat juuri siinä hetkessä parhaimmillaan. Asiakkaalle luodaan mielikuva, että hänet – ja vain hänet – huomioidaan yksilönä.

Ruuan helppous tiivistyy myös siihen, että aterian komponentit usein kootaan yhteen pakkaukseen. Aterian kuori on leipä, tai joku sen sukulainen: focaccia, ciabatta, briossi, rieskat, pita -leipä, letut, blinit, krepit, vehnä- tai maissitortillat, pannukakku ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tärkkelys on olennainen osa katuruoan ravintoympyrää ja leipä tai sämpylä on sitä kätevimmillään: leipä halki, täytteet väliin ja asiakkaalle hyvä mieli.

Hyvää leipää pidetään ateriassa itsestään selvyytenä, eikä sitä juuri nosteta esille. Mitätön leipä taas pannaan merkille, kerrotaan tutuille ja jaetaan tuhansien kanssa sosiaalisessa mediassa. Leivän laadulla voi erottua muista ja rakentaa vankan kivijalan annokselle.

Fazer Leipomot Jaakko Seppa Haastattelimme Fazer Leipomoiden keittiömestaria Jaakko Seppää, joka kertoo mihin kaikkeen katuruoka oikein taipuukaan.

Fazer Street Food Briossit kruunaavat katuruuan

Fazer Street Food -sarja sopii täydellisesti street food -annosten pohjaksi: ne on leivottu aitoon voihin ja kananmunaan, ja täytteenä olevat kastikkeet imeytyvät maukkaasti kuohkeaan Fazer Street Food Briossi hampurilaissämpylään tai Hot Dog -sämpylään.

Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattava voi nauttia hyvillä mielin herkullisesta street foodista, kun annoksen kokoaa Fazer Street Food Gluteeniton Briossi hampurilaissämpylään.

Fazerin Street Food Briossit on optimoitu halkaisijaltaan useimmille ravintoloille ihanteellisen kokoiseksi. Fazerin Street Food Briossit ja Hot Dogit ovat helppokäyttöisiä sulattamalla valmiita kypsäpakasteita, jotka leivotaan Fazerin leipomossa ja gluteenittomassa leipomossa Lahdessa.

Omat ruokakulttuurimme aarteet löytävät paikkansa street foodissa

Vaikutteet katuruokaan ovat tähän mennessä tulleet pääosin ympäri maailman. Kokemuksen puutteen takia trendiä onkin seurattu Suomessa tunnollisesti mallia suuresta maailmasta ottaen.

Nyt kuitenkin aika on jo varsin kypsä tuottaa Suomessakin omalähtöistä katuruokaa. Katuruoka voi tulla läheltä, ja olla näin myös vastuullista. Lähellä tuotettuun leipään tai kuoreen koottu, sesongin antimista ja läheltä tulleista raaka-aineista valmistettu street food on omiaan vahvistamaan oman katuruokakulttuurimme syntymistä.

Ylikypsää sianlihaa on valmistettu suomalaisissa leivinuuneissa iät ajat, mutta kun sen repii säikeiksi ja kutsuu sitä pulled porkiksi, siitä on tullut uusi ja trendikäs raaka-aine. Tätä modernisointia ja markkinointia kaipaa suomalainen ruokakulttuuri. Kokeile näitä reseptejä ja luo kotimaista street foodia vastuullisista ja tutuista raaka-aineista!

Fazer Street Food suomi reseptit-8699 Haudutettu ylikypsä karitsanniska vie Street Food -aterian kotimaisten makujen luksusmatkalle.

Säräbriossi

Valmista näin:

  1. Hauduta karitsanniska uunissa tai hellalla makuliemessä, jossa suolaa, mustapippuria ja laakerinlehteä.
  2. Leikkaa karitsa pitkittäin kolmeen osaan ja laita palaset uunipellille. Valuta hunaja lihapalojen päälle ja paahda lihaa 200 °C noin viisi minuuttia.
  3. Valmista juurepyree keittämällä juureskuutioita, käytä esimerkiksi selleriä, palsternakkaa ja porkkanaa. Soseuta kypsät juurekset tehosekoittimella ja lisää joukkoon suolaa maun mukaan 1,5 dl smetanaa yhtä juureskiloa kohti.
  4. Suikaloi kaali ja mausta se etikalla, sokerilla ja suolalla. Lisää myös hiukan öljyä, puristele mausteet suikaleiden joukkoon käsin ja anna marinoitua vähintään tunti kylmässä. Valmista piparjuurimajoneesi sekoittamalla 1 rkl piparjuuritahnaa 1 dl maustamatonta majoneesia kohti.
  5. Levitä juurespyree lämmitetyn briossin pohjalle, levitä sen päälle marinoitu kaali ja sen päälle glaseeratut lihaviipaleet. Pursota vielä piparjuurimajoneesi muiden täytteiden päälle.

Fazer Street Food suomi reseptit-8668 zoom Karjalanpaistista on moneksi, jopa trendikkääksi pulled pork -hodariksi.

Karjalanpaistihodari

Valmista näin:

  1. Leikkaa porsaanpaisti kuutioiksi, kypsennä se karjanpaistin tapaan, revi kypsä liha säikeiksi ja mausta se sinapilla.
  2. Valuta hapankaali ja lisää siihen maustamatonta majoneesia ja leikkaa suolakurkku veneenmallisiksi tangoiksi.
  3. Laita lämpimän sämpylän sisään kaali, revitty liha ja suolakurkut, ripottele päälle juuressipsimurua.

Fazer Street Food suomi reseptit-8742 Yksittäin pakattu gluteeniton Street Food Briossi täydentää Street Food -tuoteperheen.

Gluteeniton Kukkakaalibriossi

Valmista näin:

  1. Poista kukkakaalin lehdet, älä heitä niitä hukkaan. Leikaa kukkakaali keskelta kahtia, penslaa se öljyllä ja paahda uunissa 180 °C 15–20 minuuttia.
  2. Raasta yksi valkosipulinkynsi per 1 dl maustamatonta majoneesia ja sekoita.
  3. Jäähdytä kaali ja leikkaa puolikkaasta kaalista 6–8 lohkoa.
  4. Viipaloi sienet ja kaalinlehdet ja murenna kotijuusto. Paista sieniviipaleet ja kaalinlehtisuikaleet öljyssä, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon kotijuustomuru.
  5. Levitä majoneesi lämmitetyn sämpylän leikkuupinnolle, nosta sieni-kaali-kotijuustopaistos sämpylän pohjalle ja lämmitetyt kukkakaalinlohkot paistoksen päälle ja kansi täytteiden päälle.

Fazer Street Food -tuoteperhe


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä