Suomi maailman kärkimaita yritysvastuullisuudessa – Kesko kuudetta kertaa vastuullisin ruokakauppa

Kesko ja viisi muuta suomalaista yritystä on valittu World Economic Forumin vuosikokouksessa Davosissa julkaistulle maailman vastuullisimpien yritysten listalle.

Julkaistu

Kesko on yritysten vastuullisuustyön tasoa arvioivalla Global 100 -vastuullisuuslistalla jo 16 vuotta peräkkäin. Kesko on tänä vuonna ruokakaupan (Food and Beverage Retail) -sarjassa ainoana listalle päässyt yritys.

"Kun vastuullista toimintaa halutaan kehittää ja päästöjä vähentää globaalilla tasolla, toiminnan läpinäkyvyys on äärimmäisen tärkeä asia. 16 vuotta Global 100 -listalla pysyminen kertoo, että teemme pitkäjänteistä ja tavoitteellista vastuullisuustyötä läpinäkyvyyden edistämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. On tärkeää, että kaupan alan yritykset näyttävät avoimesti ostamiensa tuotteiden alkuperän ja sen, miten vastuullisesti ne on valmistettu", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten yritysten vastuullisuuden korkeasta tasosta kertoo se, että Global 100 -listalle valittiin Euroopasta 49 yritystä. Suomesta Global 100 -listalle valittiin Keskon lisäksi Neste Oyj, Outotec Oyj, UPM-Kymmene Oyj, Kone Oyj ja Metso Oyj.

Global 100 -listan yrityksiä arvioidaan erilaisilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittareilla.

Ilmastotekoja kaupoissa: 100 % uusiutuvaa energiaa ja hiilijalanjälkimittari asiakkaille

K-ryhmän vastuullisuustyö on jo pitkään kohdistunut ilmastonmuutosta hillitseviin tekoihin.

"K-ryhmän päästöjä pienennetään uusiutuvan energian käytöllä, kauppojen energiatehokkuudella ja tehokkaalla logistiikalla. Keskon Suomessa hankkima sähkö K-kauppoihin ja muihin Keskon kiinteistöihin on 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua. Jo 34 K-ruokakaupassa on aurinkovoimala ja yhteensä lähes 42 000 aurinkopaneelia. Kesko onkin Suomen suurin aurinkoenergian tuottaja ja käyttäjä", sanoo Helander.

Vuonna 2019 käynnistettiin hiilineutraali ruokakauppa -konseptin kehitystyö kolmessa K-ruokakaupassa. K-ruokakaupoille kehitettiin uusi energiankierrätysmalli, jonka avulla lämmönkulutus pienenee jopa 95 % ja kiinteistöstä tulee energian osalta lähes hiilineutraali.

K-ryhmä kannustaa myös asiakkaitaan kohti ilmastoystävällisiä valintoja. Asiakkaille tarjottavaan K-Ostokset-palveluun rakennettiin loppuvuodesta 2019 hiilijalanjälkimittari, joka antaa tuoteryhmätasoista tietoa asiakkaan ostoskorin hiilijalanjäljestä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä