Kruunaa kattauksesi Pentikin Suomessa valmistetulla keramiikalla

Pentik ja Kespro aloittivat yhteistyön alkuvuodesta 2021. Pentik tarjoaa Kespron valikoimaan kestäviä ja monipuoliseen käyttöön soveltuvia keramiikka-astioita, jotka tuovat designia kattaukseen ja luovat annoksille näyttävyyttä.

Julkaistu

Teksti

Pentik

Kuvat

Pentik

Pentikin astiasarjat – Kivi, Kallio, Posio, Saaga, Valkea ja Anis – ovat laadukas ja kestävä valinta ammattikäyttöön. Viisikymmenvuotisen taipaleen kulkenut Pentik valmistaa edelleen keramiikka-astiansa omassa, maailman pohjoisimmassa keramiikkatehtaassa Napapiirin tuntumassa Posiolla. Kaikille Pentikin astioille on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta ja suunnittelusta kertovat Avainlippu- ja Design from Finland -merkit.

Pentik keramiikka astiat

Pentik-astiasarjat esittelyssä

Pentikin keramiikka-astiat valmistetaan luonnon omasta raaka-aineesta, savesta. Hyvän lämmönkestävyyden ja tyylikkään muotoilun ansiosta astiat soveltuvat niin aamiais- ja à la carte -kattauksiin, uunissa tehtävien ruokien valmistamiseen kuin tarjoiluastioiksi kastikkeille, jälkiruoille tai vaikkapa alkumaljoille.

Kaikkia Pentikin keramiikkatuotteita voi käyttää pakastimessa, uunissa sekä astianpesukoneessa, mikä tekee niistä erittäin monikäyttöisiä. Kotimaisessa suunnittelussa ja valmistuksessa on panostettu eri sarjojen yhdisteltävyyden lisäksi yksittäisten astioiden väreihin ja muotoihin, minkä ansiosta ruoka-annokset pääsevät loistamaan.

Pentik kuvakollaasi 1 Kivi, Kallio ja Posio

KIVI (Design: Anu Pentik) – Tummalla, vähäeleisellä Kivellä saat kattauksen voimaa ja luonnonläheisyyttä. Kivi-astiat viimeistellään käsin, mikä takaa sen, että jokainen tuote on oma uniikki yksilönsä. Astioiden tumma väri luo kontrastia ja korostaa annosten näyttävyyttä. Sarjasta löytyy useita osia ja se sopii erinomaisesti yhdistettäväksi esim. Kallio- ja Posio-sarjoihin.

KALLIO (Design: Anu Pentik) – Pehmeässä Kallio-sarjassa näkyy ihmisen kosketus ja keramiikan valmistuksen vaiheet. Astiasto on erittäin monikäyttöinen ja sitä on saatavilla kolmessa eri värissä: puhtaan valkoisena, hennon vaaleanpunaisena ja hienostuneen harmaana. Kallio-sarjan tunnusomaiset urat syntyvät muottien kaiverruksista, jotka muovauksessa toistuvat upeasti esineen pintaan.

POSIO (Design: Anu Pentik) – Posio-sarja sopii erinomaisesti kattaukseen, jonka pääroolissa on pohjoinen luonto. Astian vaalea sisäpinta ja käsin jokaiseen astiaan maalatut porot luovat sarjaan luonnonläheisen tunnelman. Posio-sarjassa on Kallio- ja Kivi-sarjoistakin tuttu rouhea käsin viimeistelty reuna ja tunnusomaiset urat. Yhdistelemällä sarjoja rennosti keskenään, saat kattaukseen pienilläkin muutoksilla aina uuden ilmeen.

Pentik kuvakollaasi 2 Anis, Saaga ja Valkea

ANIS (Design: Lasse Kovanen) – Valkoinen Anis-sarja on täydellinen valinta hillittyä tyylikkyyttä arvostavalle. Yksinkertainen muotokieli tekee tilaa värikkäille tekstiileille ja ruoka-annoksille. Kattavasta sarjasta löytyy lautasten, mukien ja kulhojen lisäksi tarjoiluastioita, jotka toimivat niin ruoanlaitossa kuin kattauksessakin.

SAAGA (Design: Minna Niskakangas / Muoto: Lasse Kovanen) – Saaga-sarjan porokuviointi on saanut inspiraationsa luonnosta ja pohjoisen kalliomaalauksista. Jokainen astia koristellaan yksitellen käsin lämpimän kelon harmailla väreillä sapluunaa apuna käyttäen. Kattavan Saaga-sarjan muotokieli on sama kuin Anis-sarjassa, minkä vuoksi sarjoja on helppo yhdistellä.

VALKEA (Design: Lasse Kovanen) – Pelkistetyn tyylikkäässä Valkea-sarjassa selkeät muodot yhdistyvät käsityön ja materiaalin tuntuun. Valkea-sarja on saanut vaikutteita pohjoisen maiseman koruttomasta kauneudesta ja luonnon orgaanisista muodoista. Sarja koostuu kahdeksasta osasta, joiden monikäyttöisyys kestää aikaa ja käyttöä.

Pentik Kallio mukit

Tiesitkö tämän?

  • Pentikin kaikki keramiikka-astiat valmistetaan omalla keramiikkatehtaalla Napapiirin tuntumassa Posiolla, jossa asuu 3 000 ihmistä ja 6 000 poroa. Samalla, kun kerrot asiakkaalle ruoan tai viinin tarinan, voit ylpeästi kertoa myös astiasta, josta ruoka tarjoillaan.

  • Keramiikka valmistetaan 30 keramiikka-ammattilaisen voimin luonnon omasta raaka-aineesta, savesta. Savi muovataan haluttuun muotoon kipsimuotteja käyttäen muovauskoneilla, prässillä tai käsin valaen. Valmistukseen liittyy paljon käsityötä, kuten korvien liittäminen kuppeihin käsin.

  • Astioiden valmistuksessa panostetaan kestävään tuotantoon ja kierrätykseen. Polttamaton savi käytetään uudestaan ja valmistusprosessissa rikkoutuneet lasitetut keramiikkaesineet kerätään talteen ja niistä tehdään kierrätystaideteoksia.

  • Keramiikka-astioiden suunnittelijoina toimivat omat suunnittelijat Anu Pentik, Minna Niskakangas ja Lasse Kovanen. Suunnittelussa on värien ja muotojen lisäksi panostettu eri sarjojen yhdisteltävyyden, mikä tekee valikoimasta erittäin kattavan ja monikäyttöisen.

  • Kaikki Pentikin keramiikkatuotteet ovat erittäin kestäviä ja monikäyttöisiä. Hyvä lämmönkestävyys ja muotokieli soveltuu niin kattaukseen, tarjoiluun kuin ruoanvalmistukseen. Kaikki keramiikkatuotteet kestävät pakastuksen, uunin ja astianpesukoneen.

Näin valmistuvat Pentikin tuotteet


Lisätiedot

  • Tutustu tarkemmin Pentikin keramiikka-astioihin ja tuotteiden valmistukseen täällä!
  • Kysy lisää Kespron yhteyshenkilöltä tai ota yhteyttä sähköpostitse kespro.asiakaspalvelu@kesko.fi tai puhelimitse 010 53 24240.

Astiatukku Kespro palveluksessasi


  • Avainasiakaspäällikkö Sanni Leskinen, osto- ja myyntipäällikkö Niina Lindman, avainasiakaspäällikkö Mervi Lehisto sekä tuotepäällikkö Henna Lehmus auttavat ravintolasi astioiden valinnassa.
  • Olethan lukenut jo uusimman astiakuvastomme? Tutustu astiakuvastoomme täällä!
  • Kespron astiatukkuun saat yhteyden Kespron yhteyshenkilösi kautta tai ottamalla yhteyttä kespro.asiakaspalvelu@kesko.fi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä