Kuinka haukata siivu kebabhypetyksestä?

Kespron blogissa Magnus Bergroth: ”Kebab on salonkikelpoistunut ja kebabin suosiosta kertoo jotain se, että se on noussut kärkeen isojen ravintoloiden myydyimpien ruokien listalla. Olemme nähneet myös kebab-vetoisten ravintolaketjujen esiinmarssia.”

Julkaistu

Teksti

Magnus Bergroth

Kuvat

Ab Korv-Görans Kebab Oy

Kaupallinen yhteistyö

Ab Korv-Görans Kebab Oy

1980-luvulla kebab rantautui Suomeen ja sitä myytiin lähinnä pienissä pikaruokapaikoissa. Nyt 40 vuoden jälkeen tuo Lähi-idästä peräisin oleva herkku on ankkuroinut asemansa varmasti pysyvästi suomalaiseen ruokakulttuuriin. Siitä on tullut salonkikelpoinen, vaikka se ei hampurilaisen tai pizzan asemaa vielä hätyyttelekään.

Kebabin suosiosta kertoo jotain se, että se on noussut kärkeen isojen ravintoloiden myydyimpien ruokien listalla. Viime vuosina olemme nähneet jopa lähes pelkästään kebab-vetoisten ravintolaketjujen esiinmarssia.

Kebabia valmistetaan suomessa yleensä naudanlihasta, mutta myös kananlihasta valmistettua kebabia on yhä useammin tarjolla – jolle on naudanlihakebabin tapaan muodostunut oma fanikuntansa. Ja kuten nykytrendiin kuuluu, löytyyhän kebabia myös kasvisversiona. Kasviskebab muuten maustetaan perinteisesti juustokuminalla, joka saattaa jakaa mielipiteitä – kasvisruokailun lisääntyessä lisää erilaisia kasviskebab-variaatioita syntynee kiihtyvään tahtiin.

Kebabia voi valmistaa kolmella eri tavalla; keittämällä kebabmassa kypsäksi, extrudoimalla massaa kaksipuoliseen paistolinjaan tai vartaasta leikkaamalla. Valtaosa suomessa myytävästä kebabista myydään pakastettuna, mutta laadullisesti tuoretuotteena myytävä kebab kamppailee toki eri sarjassa.

Kebab on monikäyttöinen tuote. Siitä voi yhtä lailla valmistaa laatikkoruokia tai kastikkeita, kuin syödä ranskalaisten kanssa tai muissa annoksissa. Tämän ovat myös kuntien ruokapalveluasiantuntijat panneet merkille ja kebab yleistyykin myös koulujen ruokalistoilla. Eikä ihme, koska kebab on myös monen koulun toiveruokalistojen kärjessä. Modernin kebabin suolapitoisuus on ainoastaan yhden prosentin luokkaa ja proteiinipitoisuus on korkea. Ravitsemuksellisesti puhumme siis erittäin hyvästä tuotteesta.

Kanakebab pitabröd

Taloudelliselta ja keittiötyöskentelyn näkökulmasta kebablihan käyttö kouluissa ja lounasruokailussa kannattaa. Tuotteet ovat kypsiä eikä paistohävikkiä tule. Markkinoilta löytyy irtopakastettuja tuotteita, joiden käyttö on vaivatonta, koska erillistä sulattamista ei tarvita. Irtopakastetun tuotteen etuja on myös, että oikean tarpeellisen määrän ottaminen pakasteesta on mahdollista. Ruokahävikkiä voi siis kontrolloida paremmin.

Korv-Görans Kebab Oy on valmistanut kebabtuotteita jo vuodesta 1988 ja niitä myydään Görans-tuotemerkillä. Yritys tukee suomalaista alkutuotantoa ja käyttää pääosin suomalaista liharaaka-ainetta. Lisäaineiden käyttö tuotteissa on vähäistä ja kebab valmistetaan gluteenittomana. Yritys toi jo 2012 suomen markkinoille ensimmäisen irtopakastetun kebablihan.

Vuonna 2015 yrityksemme osti kebabmassaa pusertavan extruuderin, jonka avulla tehostimme tuotantoamme huomattavasti. Samalla saimme lisättyä kebab-tuotteidemme tasalaatuisuutta. Göransin extrudoitu ja molemmin puolin grillattu kebablastu onkin yksi markkinoiden myydyimpiä kebabtuotteita. Uudessa modernissa tehtaassa valmistuu yli
150 000 ateriakomponenttia päivässä.

Kuinka siis haukata siivu käynnissä olevasta kebabhypetyksestä? Tutustu tarkemmin tuotteisiimme ja katsotaan yhdessä kebabinmakuisia ratkaisuja sinunkin ravintolaasi. Ja edessä oleva joulu jos mikä, tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi leikitellä buffet-pöydässä uudella eksoottisemmalla lihatuotteella.

magnus-redigerad-480x480


Magnus Bergroth
Sales Manager
Ab Korv-Görans Kebab Oy

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä