Parhaat osaajat palkitaan PRO-gaalassa 29.1.2024

Alan arvostetut tunnustuspalkinnot jaetaan PRO-gaalassa 29. tammikuuta Oopperatalossa Helsingissä. Finalistit on jaettu 16 sarjaan, ja ehdolla on kaikkiaan 48 horeca-ammattilaista ympäri Suomen.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Avecmedia

Kuvat

iStock ja Avecmedia

Kaupallinen yhteistyö

Avecmedia

Alkuperäinen julkaisu 24.01.2024.

Kespro, Kalatukku E. Eriksson ja Reinin Liha ovat mukana tukemassa ja kannustamassa sponsoroimiensa sarjojen finalisteja.

PRO Innovaatio -sarjan finalistit 2024

World of Mouth

Kenneth Nars, Saku Tuominen

World of Mouth on kansainvälinen, Suomessa perustettu ravintolaopas, joka auttaa löytämään hyviä ravintoloita maailman joka kolkasta. Maailman parhaat ravintola-asiantuntijat suosittelevat paikkoja street foodista fine diningiin ja pizzerioista viinibaareihin. Mukana on yli 500 eksperttiä ja yli 13 000 suositusta yli 2 000 kohteeseen.

”World of Mouth on moderni tapa jakaa suosituksia. Tavoitteemme on olla maailman paras ravintolaopas. Palveluun on tulossa AI-avusteinen concierge, joka auttaa löytämään oikean paikan, riippumatta siitä missä ja mitä etsit. ”MyTrips” -toiminnon avulla voi jatkossa helposti suunnitella tulevien matkojen ravintolakokemukset”, Kenneth Nars ja Saku Tuominen kertovat.

Ainia kiertotalouspalvelu

E. Ahlström \ Petri Nupponen ja Teija Sääksmäki

Kuluneet posliiniastiat ennallistetaan AINIA®-kiertotalouspalvelussa uudenveroisiksi ja palautetaan käyttöön. Käyttöikänsä päähän tulleet posliiniastiat kerätään asiakkailta kierrätysjakeena. Ehjät astiat ennallistetaan ja palautetaan käyttöön uudenveroisina, ympäristöystävällisinä AINIA®-tuotteina. Idea on lähtöisin Astiakorjaamon yrittäjiltä Pekka Paikkarilta ja Kati Tuominen-Niittylältä.

”Ainian tavoite on olla ’uusi normaali’ astioiden hankinnassa. Innovaatiolle on selkeä tarve, sillä se ratkaisee monta arjen tilannetta ja vastaa ympäristöhaasteisiin. Asiakas pääsee vastuullisesti eroon käyttöikänsä päässä olevista posliiniastioista ja voi pienentää astiahankintojensa hiilijalanjälkeä”, ehdokkaat sanovat.

Scandicin energiatiimit

Carolina Mansikkala, Scandic Hotels

Scandic perusti syksyllä 2022 jokaisessa hotellissaan Energiatiimin. Ne koostuvat tiimiläisistä, jotka haluavat suunnitella ja miettiä energiatekoja. Toiminnan kolme fokusta ovat Bring Your Energy, Bring Your Magic ja Scandic in Society. Ensimmäinen kohdentuu henkilöstön hyvinvointiin, toinen koskee hotellivieraille toteutettavia tempauksia ja kolmas yhteiskuntavastuuta.

”Joissakin hotelleissamme oli ollut jo pitkään energiatiimien kaltaista toimintaa, ja niiden vaikutus näkyi sekä henkilöstön tyytyväisyydessä että vieraiden kokemuksessa. Energiatiimien perustamisen myötä olemme nähneet selvän nousun mittarissamme ’sitoutuminen yritykseen”, Mansikkala toteaa.

MN 1 24 Parhaat osaajat palkitaan PRO-gaalassa 2 Netra Gnawali, Lotta Kärmeniemi & Ha Nguyen

PRO Tulokas -sarjan finalistit 2024

Netra Gnawali \ Restaurant General Manager (ravintolapäällikkö) Taco Bell Flamingo, Restel, Vantaa

Netra Gnawali on henkilöstöjohtamisen rautainen ammattilainen, jonka vahvuuksiin lukeutuu myös liiketoimintaosaaminen. Hän on ratkaisukeskeinen päällikkö, joka on aina tiiminsä tukena ja tarttuu rohkeasti monikulttuurisen tiimin johtamisen haasteisiin. Työn ohessa Gnawali opiskelee astrofysiikkaa Helsingin yliopistossa. Viime vuonna hänet palkittiin ketjun sisällä Taco Bell Finland Best Manager -tittelillä.

”Suhtaudun työhöni intohimoisesti, minulla on laaja kokemus, vahva työmoraali ja erinomaiset vuorovaikutustaidot. Olen nopea oppimaan ja hyvä tiimipelaaja. Olen hyvä hyödyntämään työntekijöiden vahvuuksia, ja vahva johtajuus ja ihmissuhdetaidot auttavat luomaan myönteisen työilmapiirin ja kohottamaan työtyytyväisyyttä.”

Lotta Kärmeniemi \ Tarjoilija, Grill it! Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Espoo

Tärkeintä Lotta Kärmeniemen työssä on onnistua tekemään arjesta juhlaa. Hän viihtyy työssä, jossa pääsee myös onnellistamaan ihmisiä. Onnellistaminen voi tarkoittaa vaikka persoonallisesti kirjoitettua korttia ja suklaalevyä päivänsankarille. Hänestä on ihanaa nähdä, miten oma hymy tarttuu. Kärmeniemi on ihastunut matkailu- ja ravintola-alaan ja aikoo kouluttautua alalle voidakseen edetä urallaan.

”Olen edennyt nopeasti aamiaistarjoilusta à la carteen. Olen luonnollinen asiakaspalvelussa, ja ala sopii minulle kuin nenä päähän. Saan myös asiakkailta ihanaa palautetta. Rakastan oppia uutta, mikä on asiakaspalvelussa tärkeää, sillä jokainen päivä ja jokainen ihminen on erilainen.”

Ha Nguyen \ Vuoropäällikkö, La Torrefazione Kamppi, Helsinki

Vuoropäällikkö Ha Nguyen tunnetaan hyvän olon tuojana. Asiakaspalvelu on kahvilatyössä kaiken a ja o. Hän arvioi, että työnantajan vahva tuki työntekijöille on tärkeää. Jokainen saa tukea omaan kehitykseensä, ja siinä Ha Nguyenilla on myös roolinsa vuoropäällikkönä. Hän on pidetty työkaveri. Tulevaisuudelta hän toivoo lisää ammatillisia haasteita, jotka vähitellen koulivat hänestä alan yrittäjän.

”Monessa suhteessa olen jo voittaja. Stipendi toi minut Suomeen opiskelemaan unelmieni alaa. Myös työ La Torrefazionessa on siunaus: saan olla osa upeaa tiimiä. Valinta ilahduttaisi paitsi itseäni, kollegoitani ja perhettäni ja ystäviäni kaukana.”

MN 1 24 Parhaat osaajat palkitaan PRO-gaalassa 3 Clarence Lozana, Mikko Pakola & Lari Helenius

PRO Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari -sarjan finalistit 2024

Clarence Lozana \ Head of Pastry / Head Chef, Brasserie Kämp, Helsinki

Clarence Lozana nauttii tiimityöstä ja siitä, että voi taata työntekijöilleen hyvät työskentelyolosuhteet ja mahdollisuuden ammatilliseen kasvuun. Hän on perehtynyt suomalaiseen ruokakulttuuriin muun muassa osallistumalla poroerotteluun. Siinä vaikutuksen teki paikallisen yhteisön saumaton yhteistyö. Ihmiset ovat hänen mielestään vastuullisuuden tärkein osa-alue.

”Olen jo toista kertaa ehdolla. Se kertoo kovasta työstä, intohimosta ja työetiikasta. Olen menestynyt ja edennyt urallani, koska minulla on sydän mukana kaikessa tekemisessäni. Rakasta sitä mitä teet, anna kaikkesi ja yritä vielä kovemmin, jos asiat eivät suju.”

Mikko Pakola \ Keittiömestari, Ravintola Smör, Turku

Mikko Pakolan tavoitteena on jatkuva ammatillinen kehittyminen. Aina on jotain isompaa kiehumassa – next big thing tulossa. Hänellä on kilpailukokemusta ”hyvänä kakkosena”, ja haaveissa siintää uusi yritys Bocuse d’Or -edustajaksi sekä Vuoden kokki -kilpailu. Michelin-tähdistäkin Pakola haaveilee. Työhön vaikuttavat kestävän kehityksen edistäminen ja lähiruoan suosiminen.

”Olen aina halunnut oppia tekniikoita ja työtapoja ja saavuttanut niiden kautta oman identiteettini kokkina. ”Ihan hyvä” ei riitä, pyrkimyksenäni on ollut oppia parhailta ja tulla yhdeksi heistä. Olen hyvä opettamaan nuorempiani, mutta pystyn myös kuuntelemaan, kunnioittamaan ja oppimaan kokeneemmilta.”

Lari Helenius \ Keittiöpäällikkö, Olo Creative Catering, Helsinki

Lari Heleniuksen uraa värittävät kokkikilpailut kotimaassa ja ulkomailla, kirkkaimpina helminä Vuoden kokki -titteli vuonna 2020 ja Nordic Young Chef of the Year -kilpailu vuonna 2019. Hän siirtyi vuodenvaihteessa 2022–2023 ravintolakeittiöstä tapahtumapuolelle vetämään Olo Creative Cateringia. Tapahtuma-alan työn monipuolisuus viehättää kokkia.

”Olen nähnyt valtavasti ja saanut kokemusta ja oppia myös ulkomailta kilpailuiden ja vierailujen myötä. Kaikkea tätä voin hyödyntää nykyisessä työssäni tapahtuma-alalla. Pidän tärkeänä osaamisen jakamista eteenpäin. Tulevaisuuden tähtien ruokkiminen on ruokakulttuurin kehittymisen kannalta tärkeää.”

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä