Vastuullisempaa ja parempaa palvelua

Kespro parantaa tämän vuoden aikana palvelujaan uusilla pakkausratkaisuilla ja entistä joustavammalla pienmyyntierävalikoimalla. Uudistukset säästävät asiakkaan aikaa, helpottavat tilaamista ja vähentävät jätekustannuksia.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Markus Pentikäinen

Kespro parantaa tämän vuoden aikana palvelujaan uusilla pakkausratkaisuilla ja entistä joustavammalla pienmyyntierävalikoimalla. Uudistukset säästävät asiakkaan aikaa, helpottavat tilaamista ja vähentävät jätekustannuksia. Samalla Kespro kantaa entistä paremmin vastuuta ympäristöstä. Kesprossa suunnitellaan tavarantoimitusten pahvilaatikoiden korvaamista pantillisilla kestomuovilaatikoilla. Kestomuovilaatikoita otetaan vähitellen käyttöön Kespron toimituksissa tämän vuoden aikana.

Muovilaatikoihin siirtymällä Kespro pystyy vähentämään arviolta noin 50 tonnia pahvia vuodessa.

”Pahvilaatikoista luopuminen vähentää pahvin määrää, pienentää asiakkaan jätekustannuksia, ja pitkällä aikavälillä kestomuovilaatikoiden käyttö on myös vastuullisempaa kuin pahvilaatikoiden käyttö. Muovilaatikoihin siirtymällä Kespro pystyy vähentämään arviolta noin 50 tonnia pahvia vuodessa”, kertoo Kesprossa pakkauslaatikko- ja pienmyyntikeräilyn uudistuksista vastannut osto- ja myyntijohtaja Nora Hortling. ”Muovilaatikoiden käyttö on myös siistiä, kun toimituserät eivät ole irrallaan tai pienemmissä pahvilaatikoissa”, Hortling toteaa.

Kotimaiset, Heinolassa valmistetut laatikot ovat pinottavia, ja niitä pystytään hyödyntämään rullakossa muiden tuotteiden joukossa pahvilaatikoiden tavoin. Laatikot saa pinottua tukevasti päällekkäin ja palautettaessa sisäkkäin. Laatikot pestään jokaisen käyttökerran jälkeen, ja ne palautuvat sitten uudelleen käyttöön. Laatikon käyttöikä on noin viisi vuotta.

Pakkauslaatikoissa on kymmenen euron pantti, jonka asiakas maksaa muiden tuotteiden tilauksen yhteydessä. Pantin saa takaisin, kun laatikko palautetaan. Hyvitystä varten asiakkaan on täytettävä laatikon paluulomake. ”Asiakkaan ei tarvitse huolehtia tilausvaiheessa laatikoista. Järjestelmä laskee laatikkotarpeen asiakkaalle tilausvolyymin perusteella, ja toimituksissa käytetään vain tarpeellinen määrä laatikoita”, Hortling lupaa.

Pienmyyntierien tilaaminen jouhevammaksi

Myös Kespron pienmyyntikeräilyä suunnitellaan uudistettavaksi tämän vuoden aikana uudella palvelulla. Aiemmin pienmyyntierien tilaamiseen käytettiin tuotekoodia, joka oli eri koodi kuin kokonaisella myyntierällä. Uudessa mallissa tuote tilataan samalla tuotekoodilla, oli kyseessä sitten myyntierä tai yksittäispakkaus. Yksityiskohtaisemmat ohjeet tullaan lisäämään tilauskanavaan.

ML 2 21 Pienmyyntierät 3 Pienmyyntierät pakataan siististi muovilaatikoihin.

”Kespron pienmyyntierävalikoimassa on muutamia satoja tuotteita, ja pienmyyntierien valikoimaa kasvatetaan joustavasti asiakastoiveiden mukaisesti. Kun pienmyyntierien tilaaminen on jouhevampaa ja valikoimamme kasvaa, asiakkaamme pystyvät optimoimaan tilausmäärän oman menekin mukaan”, Hortling sanoo.

Sekä kestomuovilaatikoita että uudistunutta pienmyyntikeräilyä on pilotoitu jo muutamilla Kespron asiakkailla ja kehitystyö jatkuu. Uusiin toimintatapoihin siirrytään alueittain ja vähitellen tämän vuoden aikana. Aikanaan asiakkaita tiedotetaan muutoksesta sähköisesti sekä kuormien mukana tulevalla tiedotteella.

Vaivatonta ja monipuolista

Ravintola Kuurnaa Helsingissä pyörittävä Tom Hansen on päässyt ensimmäisten joukossa kokeilemaan Kespron uusia keräyslaatikoita. Hän on tyytyväinen kestomuovilaatikoihin.

ML 2 21 Pienmyyntierät 2 Kuurnan ravintoloitsija Tom Hansen on huomannut, että uusien laatikoiden ansiosta pahvijätettä kertyy entistä vähemmän.

”On kätevää, että pakkauslaatikot voi palauttaa heti kuorman tultua samana päivänä eikä niitä tarvitse säilöä ravintolassa. Lisäksi pahviroskaa tulee selvästi vähemmän, eikä keräyspiste täyty yhtä nopeaa tahtia kuin ennen”, Hansen sanoo. Kuurnassa toimituksia tulee tavallisesti muutaman kerran viikossa, kahdesta kolmeen laatikkoa kerrallaan. Kuormat puretaan heti, ja laatikot lähtevät takaisin paluukuormassa. ”Aiemmin erikokoisia laatikoita ja myös pakkausjätettä tuli huomattavasti enemmän.”

On hyvä, että meidän on mahdollista tilata vain pieni määrä jotain tuotetta. Tämä tuo enemmän vaihtoehtoja raaka-aineiden käyttöön, kun kokonaisen myyntierän sijaan voikin tilata vain pienen määrän raaka-ainetta.
Tom Hansen, Kuurna

Tom Hansen on tyytyväinen myös Kespron uusiin joustavampiin mahdollisuuksiin pienmyyntierien tilaamisessa. Hänestä ne palvelevat hyvin ravintolan tarpeita, jossa yhden tuotteen menekki voi olla pieni. ”On hyvä, että meidän on mahdollista tilata vain pieni määrä jotain tuotetta. Tämä tuo enemmän vaihtoehtoja raaka-aineiden käyttöön, kun kokonaisen myyntierän sijaan voikin tilata vain pienen määrän raaka-ainetta. Myös Kespron tilausjärjestelmä on hyvä ja selkeä.”

Tiesitkö?

Yhden laatikon käyttöikä on noin viisi vuotta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä