Weingut Hirtl – Laadukkaita ja tyylikkäitä viinejä Itävallasta

Juomatukku Kespron uutuudet tajoavat monipuolisen kattauksen klassisia ja laadukkaita itävaltalaisviinejä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Weingut Hirtl, Andi Bruckner

Weingut Hirtl on itävaltalainen viinitila, joka sijaitsee maan itäosissa laatuviineistään tunnetun Weinviertelin alueella. Alueen maaperä ja ilmasto ovat mitä otollisimmat laadukkaan viinin viljelemiseen ja valmistamiseen. Weingut Hirtl on keskittynyt erityisesti perinteikkäiden viinien tuotantoon, valtaosa viljelystä on Grüner Veltlineriä ja Zweigeltia. Luonnollisesti valikoimasta löytyy myös trendaavaa Rieslingiä, mutta myös itävaltalaisittain hieman epätavallisempia rypäleitä kuten Merlot.

Laatu tuotannon keskiössä

Weingut Hirtl -tila on perustettu jo 1700-luvulla ja se on edelleen perheomisteinen. Laatu on tuottajalle kaikki kaikessa ja harkitusti modernisoiduilla laitteistoilla pyritään valmistamaan mahdollisimman korkealuokkaisia ja perinteisiä viinejä. Tavoitteena on säilyttää rypäleiden raikkaus ja hedelmäisyys läpi koko valmistusprosessin ja näin tarjota vain parasta laatua.

2023 PR Foto c Bruckner WH 00009 1500x1000 Andrea ja Martin Hirtl haluavat tarjota laadukkaita viinejä vastuullisesti. Kuva: Andi Bruckner

5 x tyylikäs klassikko

Juomatukku Kespron uutuuksista löytyy kattavasti viisi erilaista viiniä Hirtlin kuvankauniilta tiluksilta. Grüner Veltlineriä Kirchbergin palstalta, erittäin tyylikästä rieslingiä, klassista täyteläistä Chardonnayta ja hurmaava kevyt Zweigelt. Kattauksen kruunaa klassinen ja usealta palstalta sekoitettu Grüner Veltliner Classic, joka tarjoaa nimensä mukaisesti tuttua klassista Grüneriä monipuoliseen käyttöön.

Weingut Hirtl x5 1500x1000

Grüner Veltliner Classic 75 cl 12 %

Grüner Veltliner Classic on erittäin kuiva, vaalean keltainen ja hedelmäinen, kevyen mausteinen, kukkea ja pirteän hapokas valkoviini. Se on käynyt ja kypsynyt suurissa terästankeissa säilyttääkseen raikkaan ja nuorekkaan makuprofiilin. Grüner Veltliner Classic on mainio kumppani vaalealle kalalle, kasvisruoille, kevyille liharuoille, salaateille ja pehmeille juustoille.

Grüner Veltliner Kirchberg 75 cl 12 %

Grüner Veltliner Kirchberg on kuiva, hedelmäinen, kevyen mausteinen, kypsän sitruksinen ja kehittynyt, mineraalinen ja ryhdikkään hapokas valkoviini. Rypäleet ovat kasvaneet Poysdorfin kylän viereisillä rinteillä lössi- ja moreenipitoisessa maaperässä. Viini sopii kalaruokien, äyriäisten, risottojen, pastojen ja salaattien pariksi.

Riesling Exklusiv 75cl 12,5%

Riesling Exklusiv on kuiva, mineraalinen, sitruksinen, hedelmäinen ja pirteän hapokas valkoviini. Rypäleet ovat kasvaneet Poysdorfin korkeimmilla kukkuloilla hiekkaisessa maaperässä. Maaperä ja korkea ilma-ala luovat optimaaliset olosuhteet laadukkaan rieslingin viljelylle. Viini on käynyt ja kypsytetty vähintään kuusi kuukautta terästankeissa. Riesling Exklusiv on erinomainen viini kalaruokien, äyriäisten, salaattien ja pehmeiden kermaisten juustojen kanssa.

Chardonnay Exklusiv, 75 cl 12,5 %

Chardonnay Exklusiv on kuiva, raikkaan hedelmäinen, kukkea ja keskihapokas valkoviini, jonka mausta voi aistia keltaisia hedelmiä ja melonia. Ruokasuosituksia tälle viinille ovat rasvaiset ja grillatut kalat, suuret äyriäiset sekä vaaleat lihat.

Zweigelt Exklusiv 75 cl 13,5 %

Zweigelt Exklusiv on kevyt, marjainen, kevyen mausteinen, matalatanniininen, ryhdikkään hapokas punaviini. Ruokasuosituksena viinille toimivat punalihaiset kalat, kevyet liharuoat ja pienriista.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä