3 reseptiä – Riisipiirakan uudet kujeet

Fazerin Lappeenrannan leipomolla valmistetaan piirakoita, jotka taipuvat moniin käyttötilanteisiin. Piirakoiden neutraali maku kannustaa kokeilemaan myös aivan uudenlaisia tarjoiluvaihtoehtoja.

Julkaistu

Teksti

Fazer

Kuvat

Fazer

Kaupallinen yhteistyö

Fazer

Alkuperäiset karjalaiset reseptiperinteet elävät vahvasti Fazerin piirakoissa. Niissä on ohut kuori ja reilusti täytettä, ja ne leivotaan Fazerin oman myllyn jauhoista.

Omiin tarpeisiin sopivaa piirakkaa etsiessä ammattikeittiössä voi pohtia, onko tarve sulattamalla valmiille vai paistettavalle piirakalle, halutaanko valmistaa pieni suupala vai ruokaisampi vaihtoehto, ja onko otettava huomioon erityisruokavalioita.

Päällisiä muuntelemalla Fazerin riisipiirakat sopivat niin aamiaiselle ja vitriiniin kuin kokous- ja juhlatarjottavaksikin.

Fazerin valikoiman laajuus saattaa yllättää monet. Piirakoitamme on saatavilla kahdessa eri koossa sekä kypsinä että raakapakasteina. Lisäksi piirakkaperheeseemme kuuluu runsaasti kiitosta saanut gluteenittomaan, maidottomaan ja soijattomaan ruokavalioon sopiva piirakkavaihtoehto”, kertoo Fazer Leipomoilla Foodservice-asiakkuustiimiä vetävä Marika Rondell.

Innovatiiviset tarjoiluvinkit keittiömestarilta

Piirakka on ruokaisa aamu-, väli- tai iltapala sellaiseen, ja vielä tuhdimman siitä saa erilaisia päällisiä lisäämällä. Tutuin makupari riisipiirakalle on perinteinen munavoi, mutta selkeän ja lempeän makunsa ansiosta piirakka toimii hyvin myös monien muiden päällisten kanssa. Fazer Leipomoiden tuotekehityksen keittiömestari Jaakko Seppä loihti kolme reseptiä, joilla piirakoihin saa aivan uudenlaista houkuttelevuutta.

Fazer-Kespro.comin-artikkeli reseptikuva kananmunatartar

Resepti: Kananmunatartar

”Kun kananmunan sekoittaa voin sijaan tuorejuustoon, tuloksena on pursotukseenkin sopiva, täyteläinen ja pitkään hyvänä säilyvä levite, joka ei kovetu ja kuivu jääkaapissa. Kananmunatartar on hyvänmakuinen ja perinteistä munavoita kevyempi ja vähäsuolaisempi vaihtoehto piirakan päälle. Viimeistelyyn käy esimerkiksi ruohosipuli tai persilja. Kananmunatartar sopii myös ruokaisampien piirakoiden pohjaksi: sen päälle voi asetella vaikkapa palvattua kinkkua tai savukalaa”, Jaakko kertoo.

Ainekset

  • 6 kananmunaa
  • 0,3 kg maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl tai maun mukaan suolaa

Valmista näin

  1. Keitä kananmunat, jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä ja kuori.
  2. Raasta kananmunat tai laita ne yleiskoneen kulhoon ja riko vispilällä.
  3. Lisää tuorejuusto sekä suola ja sekoita.
  4. Kananmunatartarin voi tarjota heti tai sitä voi säilyttää kylmiössä kolme päivää.

Katso tuote

Fazer-Kespro.comin-artikkeli reseptikuva pähkinäricotta

Resepti: Pähkinäricotta

”Pähkinäricotta syntyy ajamalla liotettuja manteleita tai cashewpähkinöitä sileäksi massaksi. Jos mukaan sekoittaa vegaanimajoneesia, maku pehmenee ja rakenteesta tulee kiinteämpi. Kun pähkinäricotan pursottaa piirakoiden päälle ja asettelee päälle paahdettuja juureksia tai juuressipsejä, on tuloksena kaunis ja maistuva piirakka. Jos valitsee gluteenittoman piirakan, kokonaisuus on myös vegaaninen. Kokoustarjoiluja varten piirakan voi puolittaa”, Jaakko ehdottaa.

Ainekset

  • 0,25 kg manteleita tai cashewpähkinöitä
  • vettä
  • 0,4 kg vegaanista majoneesia

Valmista näin

  1. Paahda pähkinät ja liota niitä mieluiten yön yli runsaassa vedessä.
  2. Valuta liotusvesi pois ja jauha pähkinät ja majoneesi tehosekoittimessa tahnaksi.
  3. Mausta halutessasi suolalla. 0,25 kg pähkinöitä turpoaa liotuksessa noin 30 %.

Katso tuotteet

Fazer-Kespro.comin-artikkeli reseptikuva mäti smetana sipuli

Resepti: Mätiä, smetanaa ja sipulia

”Klassikkoyhdistelmä mäti, smetana ja sipuli toimii mainiosti myös riisipiirakan kanssa. Mädin ja punasipulin maut ja värit tuovat piirakkaan juhlavuutta, ja mätimoussella päällystetty Vuoksen piirakka sopiikin erinomaisesti esimerkiksi cocktail-tilaisuuteen, aperitiivipalaksi, juhlapöytään ja kokoustarjoiluun. Tällä reseptillä syntyy helposti myös kalaton versio, kun mädin vaihtaa vegaaniseen mätiin”, Jaakko vinkkaa.

Ainekset

  • 0,05 kg mätiä valinnan mukaan
  • 0,15 kg smetanaa
  • noin 0,02 kg hienonnettua punasipulia

Valmista näin

  1. Sulata mäti kylmiössä, sulaminen kestää noin 6 tuntia.
  2. Vatkaa smetana napakaksi vaahdoksi ja sekoita siihen varovasti lusikalla tai kaapimella mäti ja sipuli.
  3. Annostele 15 g moussea Fazerin Vuoksen piirakan päälle.

Katso tuote

Tutustu lisää Fazerin piirakkavalikoimaan


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä