Fazer-riisipiirakka on monipuolinen perinneherkku

Riisipiirakka on perinneruokien aatelia: se sopii niin välipalaksi kuin juhlahetkien herkutteluun. Fazerin piirakat leivotaan alkuperää kunnioittavilla resepteillä Lappeenrannassa.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Valmistaja

Kaupallinen yhteistyö

Fazer

Riisipiirakka on vakiintunut osa suomalaista ruokakulttuuria sekä kotitalouksissa että ammattikeittiöissä. Piirakan kokoa ja päällisiä vaihdellen se muuntuu niin arkeen kuin juhlapöytään. Piirakka on myös helppo ottaa mukaan ja syödä ruokaisana take away -eväänä.

MN 2 24 Riisipiirakka-moninainen perinneherkku 2
”Vahvuutemme on osaava ja sitoutunut henkilöstö, joten perinneherkku on hyvissä käsissä jatkossakin”, leipomopäällikkö Mika Salonen sanoo.

”Noin puolet kaikista Lappeenrannan leipomon tuotteista on piirakoita. Riisipiirakka on niin perinteinen tuote, että muutokset täytyy suunnitella hienovaraisesti ja piirakkaperinnettä kunnioittaen. Ylivoimaisesti suosituimpia ovat riisipiirakat, mutta myös perunatäytteisillä piirakoilla on oma kannattajakuntansa”, syksyllä 20-vuotisjuhliaan viettänyttä Lappeenrannan leipomoa luotsaava leipomopäällikkö Mika Salonen avaa. Leipomo perustettiin vuonna 2003, kun Vuoksen Leipä Imatralta ja leipomot Kouvolasta ja Kotkasta yhdistyivät.

Fazerin piirakkavalikoima on laaja, ja makumaailmaltaan monipuolinen. Rukiisessa Riisipiirakassa on ohut, rukiinen kuori ja perinteinen riisipuurotäyte. Imatran Riisipiirakassa puurotäyte on makeampi. Kaurainen Riisipiirakka on perinteistä vaaleampi ja nimensä mukaisesti kaurakuorinen. Vuoksen Riisipiirakat ovat pieniä, ja ne sopivat pienen kokonsa vuoksi erinomaisesti hotellien aamiaistarjoiluun ja juhlien cocktailherkuksi.

Käyttötapoja rohkeasti kokeillen

Fazer Leipomoilla on kehitetty valikoima niin, että se ottaa huomioon asiakkaiden muuttuvat tarpeet ja erilaiset käyttötilanteet. Sulattamalla valmiit kypsät piirakat ovat helppoja ja nopeita, ja paistettavilla piirakoilla saadaan myös tuoksu osaksi asiakaskokemusta.

”Erilaisilla tahnoilla ja täytteillä piirakka muuntuu moneksi, sillä piirakka on makuprofiililtaan sopivan neutraali jatkojalostettavaksi. Siitä saa tehtyä aamiaisen ja kokoustarjoilujen lisäksi uudentyyppisiä variaatioita vitriinivalikoimaan tai jopa fine diningiin”, sanoo Fazer Leipomoilla foodservice-asiakkuustiimiä vetävä Marika Rondell.

MN 2 24 Riisipiirakka-moninainen perinneherkku 3
Fazer Rukiinen Riisipiirakka leivotaan osaavien piirakkamestareiden opeilla perinteitä kunnioittaen Lappeenrannan leipomossa. Tuotteiden laatu varmistetaan sekä silmämääräisesti valvoen, maistaen että koepaistoilla. Kuluttajien ja ammattikeittiöiden antamaa palautetta seurataan jatkuvasti.

Rondellilla on lisäksi piirakkaan myös henkilökohtainen näkökulma. ”Karjalaiset juureni ovat vahvat. Asuin koko lapsuuteni ja nuoruuteni maalaistalossa Polvijärvellä, ja karjalanpiirakka on ollut kotonani suosittu tarjottava arjessa, juhlassa ja viemisenä. Äidin ja mummin karjalanpiirakat kuuluvat ruokaperintööni. Oman joulupöytäni alkuruuaksi on vakiintunut mädillä ja smetanalla kruunattu piirakka.”

Koko maan suosikkiherkku

”Nykyiset reseptimme ovat pitkälti Vuoksen Leivän perintöä, ja leivomme tänä päivänäkin karjalaista alkuperää kunnioittavilla resepteillä. Pyrimme siihen, että piirakan kuori olisi aina mahdollisimman ohut. Raskilla eli taikinajuureen leipomalla piirakan kuoreen saadaan makua, väriä ja rakennetta sekä rapeutta. Meille on myös tärkeää, että puuro- tai perunatäytettä on runsaasti. Kehitystyössä seuraamme trendejä ja kuuntelemme kuluttajien toiveita, pitäen kuitenkin mielessä piirakoiden pitkät perinteet. Viime syksynä markkinoille tuotu gluteeniton ja maidoton piirakka on tästä hyvä esimerkki”, Salonen kertoo.

Fazerin Lappeenrannan leipomossa rikkoontui kahden miljardin piirakan raja pari vuotta sitten. Numerot kertovat kysynnän kasvusta: leipomon ensimmäisenä toimintavuotena 2003 valmistui noin 30 miljoonaa piirakkaa, ja sadan miljoonan vuotuisen piirakan raja rikkoontui jo vuonna 2010.

”Määristä voi päätellä, että jokainen suomalainen syö aika monta piirakkaa per vuosi”, Salonen summaa.

Kokeile tätä!

Levitä piirakan päälle ruokalusikallinen guacamolea ja viipaloi sen päälle puolikas kypsää kananmunaa.

Kespron valikoima täydentyy huhtikuun puolivälissä yksittäispakatulla Fazerin gluteenittomalla riisipiirakalla. Tämä gluteeniton, maidoton, vegaaninen, soijaton ja palmuöljytön piirakka lanseerattiin isommassa pakkauksessa jo viime syksynä, ja nyt siitä saadaan erityisesti foodservice-asiakkaille kehitetty pakkauskoko. Piirakassa on ohut kaurainen kuori ja reilusti riisipuuroa. Gluteenittomat piirakat valmistetaan Fazerin gluteenittomassa leipomossa Lahdessa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä