Bocuse d'Or 2022-2023 -finaali: Suomi kuudes, voitto Tanskaan

Maailman vaativimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali käytiin 22.-23.1. Lyonissa. Kilpailun kärkeen nousi Tanska. Toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Unkari. Suomi sijoittui kuudenneksi.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Bocuse d'Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka finaaliin osallistui 24 maata. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen sijoittuivat kuudenneksi 1880 pisteellä. Voiton vei Tanska 2076 pistettä, toiseksi tuli Norja, 1971 pistettä, ja kolmanneksi Unkari 1955 pisteellä.

"Pienistä vaikeuksista huolimatta saimme ruoan tuomareille sellaisena kuin suunnittelimme. Saimme muun muassa kalan valmistustavasta paljon kehuja. Kovatasoisessa kisassa pienetkin piste-erot merkitsevät. Tästä on hyvä jatkaa", kertaa Kurkela.

Kilpailuissa valmistettiin kolmen ruokalajin lapsille suunniteltu menu kurpitsasta, jonka arvioi ammattikokkien tuomaristo. Annoksista oli löydyttävä lapsikohderyhmää puhuttelevaa leikkisyyttä.

BOC2023 DSC02991

Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakolliset raaka-aineet ovat merikrotti ja kampasimpukka. Lisäksi on valmistettava kaksi lisuketta, kastike ja erillisestä astiasta tarjottava, sinisimpukoista ja kilpailijan maalle ominaisesta palkokasvista tehty lisuke. Suomen tarjoiluvadin suunnitteli muotoilija Laura Meriluoto.

Suomen tuomari Eero Vottonen maisteli 72 kurpitsa-annosta.

"Kurpitsatehtävässä oli paljon vaihtelua – parhaiden ja huonojen välillä oli selkeä tasoero. Tehtävänämme oli tulkita maun, ulkonäön ja muiden tavallisten kriteerien lisäksi annosten leikkisyyttä, mikä oli haastavaa. Osalla oli mielestäni liikaakin leikkisyyttä, toiset taas eivät olleet ottaneet sitä huomiota millään tavalla", Vottonen sanoo.

Vottonen veikkaa, että Suomen joukkueen alkuruoka on jakanut tuomareiden mielipiteitä. Tulostilaisuudessa ei julkisteta tuomarikohtaisia pisteitä.

BOC2023 DSC03022

24 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.

K-ryhmä on Suomen Bocuse d'Or -joukkueen pääyhteistyökumppani Suomessa kilpailukaudella 2022-2023. K-ryhmän keräämän suomalaisista ja Suomessa toimivista elintarviketeollisuuden yrityksistä kootun kumppaniverkoston avulla taattiin resurssit Suomen kilpajoukkueen tehokkaaseen harjoitteluun. Suomen joukkue sai näkyvyyttä K-ryhmän ja kumppanien omissa medioissa sekä keväällä Nelosella esitetyssä televisiosarjassa Tähtikokkien Bocuse d'Or, joka seurasi Suomen joukkueen Bocuse d'Or -harjoittelua.

Suomen joukkueen kiitosjuhlaa vietetään K-Kampuksella kuun vaihteessa yhdessä Suomen tämän kauden kaksivuotista Bocuse d'Or -matkaa tukeneiden kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa.

Katso Suomen joukkueen kilpailuannokset Kespro.comin aikaisemmasta artikkelista.

BOC Finlande 2-980x653 Kuvassa kilpailun jälkimainingeissa Suomen Bocuse d'Or -tuomari Eero Vottonen, assistentti Aino Kasanen, valmentaja Kalle Tanner ja Suomen edustaja Johan Kurkela.

Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä