Figaron ja La Brava Boquerian Niko Saarukka: "Tämä on elämäntapa"

Niko Saarukan vetämät ravintolat Figaro ja La Brava Boqueria Jyväskylän ydinkeskustassa ovat vahvoja brändejä, jotka houkuttelevat asiakkaita hyvän ruoan, viinin ja tunnelman äärelle. Laatu yhdistää.

Julkaistu

Teksti

Pi Mäkilä

Kuvat

Mikko Vähäniitty

”Olen syntynyt ravintolayrittäjäperheeseen. Jo pikkupoikana hyörin isän apuna, joten siitä laskien olen ollut alalla jo 40 vuotta. Työtä ja vapaa-aikaa on vaikea erottaa toisistaan, usein aamulla herätessä on jo uusi, kiva idea mielessä. Tämä on elämäntapa.

Ravintola Figaro on vahva brändi. Yritysasiakkaat käyvät viikolla, perheet, pariskunnat ja seurueet viikonloppuisin. Vuodesta 2011 pandemiaan saakka meillä oli Figaron naapurissa kolmesti vuoden viiniravintolaksi palkittu Winebistro.

Hioimme uutta konseptia kuukausia. Avasimme Figaron naapuriin espanjalaistyyppisen La Brava Boquerian viime marraskuussa. Se kasvatti liikevaihtoaan 30 prosenttia jo alkuvuonna. Jaettaville tapasruoille ja rennolle tunnelmalle on kysyntää.

Asiakaskohtaamiset ja iloiset kasvot auttavat jaksamaan.

Lähellä sijaitsevassa Nikolainkulmassa on catering-toiminnot ja kolme eri juhlatilaa kahdelle sadalle vieraalle. Siellä kestitään muun muassa yrityksiä ja yliopiston tilaisuuksia sekä vietetään perhejuhlia.

Aloitimme yhteistyön Kespron kanssa tämän vuoden alussa. Ratkaisevassa asemassa oli Kespron laadukas noutotukku ja auttava henkilökunta. Vaikka kuorma tulee kolme kertaa viikossa, ravintoloissa tilanteet vaihtelevat nopeasti ja noutotukku on tarpeen. Homma toimii mutkattomasti.

Vaikka työ on fyysistä ja on kova paine onnistua, asiakaskohtaamiset ja iloiset kasvot auttavat jaksamaan. Yrittäjyys on veressä, ja minulla on intohimo hyysätä.”

Figaro ja La Brava Boqueria

  • Ketkä? Osakkaina Niko Saarukka, Johanna Herlevi-Saarukka, Janne ja Jaana Muuronen.
  • Mitä? "Vastaan asiakassuhteista ja salitoiminnoista, vaimoni puolestaan myynnistä, markkinoinnista ja taloushallinnosta. Keittiömestari Janne ja kokki Jaana huolehtivat ruoasta. Vakituisia työntekijöitä on kuusi ja osa-aikaisia työntekijöitä kahdeksasta kymmeneen. Ravintoloilla on oma henkilökuntansa, mutta ruoka tulee samasta keittiöstä. Kylmä ja lämmin keittiö ovat erikseen."
  • Missä? Jyväskylässä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä