Grocerant-ilmiö yhdistää ravintolan ja ruokakaupan Jim Lim by Farangissa

Jim Lim by Farang tarjoaa Aasian makuja K-Citymarket Pirkkalassa. Miten grocerant-ilmiö näkyy ravintola-asiakkaiden kulutuksessa? Tai mitä merkitystä on ravintolan astiavalinnoilla?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kun yhdistetään grocery ja restaurant, saadaan aikaan grocerant – eli ruokakauppa ja ravintolaelämys saman katon alla. Maailmalla suosittu grocerant-ilmiö on tullut viime vuosien aikana vyörymällä myös Suomeen. Samalla kun ruoan verkkokauppatilaaminen kasvaa sekä kuluttaja- että tukkukaupan puolella, ravintolaelämys on yhä luontevampi osa ostosten tekemistä paikan päällä kaupassa asioidessa.

Astiatukku Kespro x KCM Pirkkala 2022 staff Keittiömestari Andrew Smith sekä kokit Joonas Di Giovanni ja Melina Mäkinen sanovat ravintolamaailman avauksen sujuneen vauhdikkaissa merkeissä.

Ravintolatrendeistä päivittäistavarakaupan trendeiksi

Jim Lim by Farang on yksi K-Citymarket Pirkkalan uuden ravintolamaailma Birkin ravintoloista. Astiat uuteen ravintolaan toimitti Astiatukku Kespro. Lisäksi osana Birkiä ovat Naughty BRGR sekä Via Tribunal. Tunnetut ravintolabrändit kiinnostavat asiakkaita ja niiden perässä tullaan kokeilemaan uudenlaista ravintolakonseptia, kertoo keittiömestari Andrew Smith. Tärkeää oli tuoda palvelu sinne, missä ihmiset ovat.

“Osa asiakkaista arvostaa myös mahdollisuutta, että seurueen jäsenet voivat tilata haluamansa annoksen vaikka kaikista kolmesta eri ravintolasta. Pizzaa, burgeria tai Kaakkois-Aasian parhaimpia makuja – enää asiakkaan ei tarvitse tehdä kompromisseja.”

K-Citymarket Pirkkalan kauppias Petri Putila korostaa, että parhaimmillaan sekä ravintolassa että ruokakaupassa käyminen on elämysbisnestä: asiakkaat halutaan saada inspiroitumaan eri ratkaisuista ja kokeilemaan samaa myös kotona.

Jim Lim by Farang onkin tuttu ravintola Farangista, Suomeen se rantautui Tukholmasta alkunsa saaneesta ravintolan fast casual –ravintolakonseptista. Vain K-kauppojen valikoimassa oleva Jim Lim by Farang –tuotesarja on hyvä esimerkki siitä, miten ravintolatrendit muuttuvat päivittäistavarakaupan trendeiksi.

“Ravintolatason raaka-aineet kiinnostavat kuluttajia enemmän ja enemmän, mutta samalla kotikeittiöihin toivotaan helppoutta. Tuotesarjan kaikki maut ovat autenttisia kaakkoisaasialaisia klassikkoja, samoin kuin ravintoloissamme”, sanoo tuotesarjaa kehittänyt Farangin ravintoloitsija ja keittiömestari Matti Wikberg.

Astiatukku Kespro x KCM Pirkkala 2022 linjasto Myymälän puoleiselta tiskiltä löytyy myös runsas valikoima valmiiksi pakattuja annoksia mukaan otettavaksi. Heti sisäänkäynnin yhteydessä oleva sijanti herättää nälkäisen asiakkaan huomion.

Myös Kespron kaupallisen johtajan, Jerry Tiittalan, mukaan päivittäistavarakaupan valikoima muovautuu yhä enemmän ravintolatrendien perusteella.

“Mikä on tänään suosittua ravintoloiden kysynnässä, näkyy seuraavaksi kauppojen hyllyillä”, Tiittala summaa.

Siksi tiivis yhteistyö ravintolatoimijoiden sekä päivittäistavarakaupan välillä on avainasemassa kulutustrendien seuraamisessa. Osana K-ryhmää Kesprolla on valtavasti dataa hyödynnettävänä kuluttajien ostokäyttäytymisen trendisuuntauksista ja -vaihteluista sekä vinkkejä jaettavaksi myös laajalle kauppiasverkostolle.

Mikä on tänään suosittua ravintoloiden kysynnässä, näkyy seuraavaksi kauppojen hyllyillä.
Jerry Tiittala, Kespro

Astiatukku Kespro x KCM Pirkkala 2022 setting zoom Karamellipossua, bao buneja, thai currya, grillattua kanaa... Jim Lim by Farangin annosten tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa Figgjon Strøk -lautasilta tarjoiltuina.

Elämysmatka Kaakkois-Aasiaan

Jim Lim by Farangin makumaailma yhdistää Thaimaan, Vietnamin, Malesian ja Indonesian ruokakulttuureja. Väriä täynnä oleva menu päätettiin yhteistuumin Astiatukku Kespron ammattilaisten suosittelemana yhdistää monikäyttöiseen Figgjo Strøk -sarjaan. Sarja sisältää sopivasti eri kokoluokkien astiaratkaisut – kuten ruokalautanen, riisikulho, lisuke- tai kastikekulho – kaikkiin ravintolan tarpeisiin. Klassiset Amefan aterimet sekä Bormioli Roccon America 20’s -lasit sopivat myös hyvin kokonaisuuteen.

Astiatukku Kespro x KCM Pirkkala 2022 dessert

Astiavalinnoilla on merkitystä – jopa ravintolan desibelien vähentäjänä

Figgjo-lautaset kestävät hyvin vaativaakin ammattikäyttöä. Lasitettu posliini tarjoaa monia etuja, yksi niistä on ravintolan melutason väheneminen. Tämän huomaa esimerkiksi lautasia pinotessa tai ruokaillessa, kun aterimet osuvat lautaseen.

Vilkkaassa marketissa ja sen lähiympäristössä desibelit voivat välillä nousta korkeallekin. Samoin melutaso voi olla yllättävän kova ravintolan tiskinurkkauksessa.

“Ravintolan akustiikan hallintaan on toki monia eri ratkaisuja – astiavalinnat ovat niistä yksi. Muun muassa tilan sisustuksessa käytetyt materiaalit, huonekorkeus sekä ihmismäärä ovat kaikki vaikuttavia tekijöitä. Rento hälinä sisältää kuitenkin aina sopivasti myös astioiden kilinää,” Astiatukku Kespron avainasiakaspäällikkö Sanna Niittymäki toteaa.


Jim Lim by Farang – modernia kaakkoisaasialaista

Missä?

Jim Lim by Farang sijaitsee ravintolamaailma Birkin yhteydessä K-Citymarket Pirkkalassa osoitteessa Palmrothin tie 2, 33950 Pirkkala.

Mitä?

Jim Lim by Farang tarjoilee rennolla otteella modernia kaakkoisaasialaista sekä paikan päällä että mukaan otettavaksi. Lisäksi sarjan lihatuotteet, kastikkeet ja tahnat sekä premium-valmisateriat ovat myynnissä kuluttajille K-kaupoissa.

Mitkä astiat?

Kattaus muodostuu Jim Lim by Farangissa erityisesti Figgjon, Amefan sekä Bormioli Roccon tuotteista. Figgjo- ja Amefa-brändit ovat saatavilla HoReCa-alan ammattilaisille yksinoikeudella vain Kesprosta.

Astiatukku Kespro logo 1500x500

Astiat ja astiastot ammattikeittiöille Astiatukku Kesprolta

Astiatukku Kespro tarjoaa monipuolisen ja laajan, tuhansien tuotteiden valikoiman ravintoloille ja ammattikeittiöille. Meiltä saat kattavat ratkaisut niin salin kuin keittiönkin puolelle. Kespron astiamyyjät auttavat mielellään valitsemaan astiat juuri sinun liiketoimintaasi sopiviksi. Lisäksi Astiatukku Kespro Showroom palvelee Helsingin Tukkutorilla tarjoten inspiroivan tilan astiahankintojen suunnitteluun.


Astiatukku Kespro x KCM Pirkkala 2022 take away Myös take away –myynti on olennainen osa Jim Lim by Farangin toimintaa.

Jaa astiakuvasi sosiaalisessa mediassa

Hankitko Astiatukku Kesprolta astioita, ravintolan työvaatteita tai muita ammattikeittiötarvikkeita? Jaa tunnelmia Instagramissa merkitsemällä julkaisuun @kesprosuomi – jaamme mielellämme inspiraatiota myös eteenpäin!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä