Elegantti kesäravintola saaristossa – astiasto Villeroy & Bochilta

Kausiravintolan avaaminen vaatii astiahankinnoilta ripeyttä sekä varmuutta laadusta. Astiatukku Kespron astiamyynnin ammattilaisten avulla ravintoloitsija Pekka Terävän ravintola Särkänlinna sai, mitä toivoi ja on valmiina kesän sesonkiin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Venematka Särkän saarella sijaitsevaan jylhään kesäravintola Särkänlinnaan kestää vain noin viisi minuuttia, mutta virittää ajatukset jo täysin paikan henkeä edustavaan merelliseen tunnelmaan. Vaikka ravintolan historia ulottuu aina vuoteen 1924, kuuluu se nykyään Olo Collection -ravintolaryppääseen. Sopivat astiat ravintolaan toimitti Astiatukku Kespro.

Astiatukku Kespro Särkänlinna 2022 Niko Junni Keittiöpäällikkö Niko Junni on ensimmäistä kertaa keittiöpäällikön roolissa. Aiemmin Junni on toiminut keittiömestarina ravintola Emossa.

Konstailematon eleganssi näkyy ruoassa ja astiavalinnoissa

Ravintola Särkänlinnan menu on tarkkaan harkittu kokonaisuus herkkiä sesongin makuja. Skandinaavinen ja saaristosta vaikutteita saanut eri ruokalajien kokonaisuus tarjoillaan asiakkaille Villeroy & Bochin eleganteilta posliiniastioilta.

astiatukku kespro sarkanlinna 2022 7

Valkoinen lautanen korostaa keittiöpäällikkö Niko Junnin mukaan erityisesti Suomen kesän raaka-aineita ja tuoreita sesongin makuja. Kun lautanen on väriltään neutraali, jää annoksissa enemmän mahdollisuuksia eri värien yhdistämiselle. Kokeille on tärkeää, että myös he näkyvät salin puolella tarjoillen annoksia asiakkaille ja kertoen samalla tarinan kokonaisuuden takana.

astiatukku kespro sarkanlinna 2022 18 Lautaset kuvassa: vasemmalla Villeroy & Boch La Scala, oikealla Villeroy & Boch Metro Chic.

Hienostuneen Villeroy & Bochin astiastot tunnetaan myös kansainvälisesti niiden muotoilukielen ansiosta. Villeroy & Boch -valikoima onkin varma valinta, kun ravintolan astiastolta halutaan kestävyyden lisäksi konstailematonta eleganssia.

astiatukku kespro sarkanlinna 2022 9 Tervetuloa Särkkään! Ravintola Särkänlinna on yksi Pekka Terävän ravintoloista, lisäksi Terävän ravintola Olo on yksi Suomen Michelin-tähden ravintoloista.

Millaista on kausiravintolan avaaminen?

Kesäravintolan pyörittäminen on todellinen testi ravintola-alalla pärjäämiseen.

“Eihän tämä ole mikään kahdeksasta neljään -työ, mutta se kuuluu asiaan. Ilman todellista intohimoa ruokaa ja ravintoloita kohtaan ei alalla kestä kauaa”, ravintoloitsija Pekka Terävä heittää virnistäen.

Vaikka ravintola Särkänlinna sijaitsee tukkutilausten suhteen hieman haastavassa ympäristössä, on erityisesti tuoretuotteiden toimitus silti päivittäistä. Valtaosa ravintolan käyttämistä raaka-aineista saadaan lähialueen tuottajilta. Myös muut hankinnat saatiin tehtyä suunnitelmien mukaan saaristoon terassikalusteita myöten.

“Mantereella on toki yleensä helpompaa, saaristossa kaikki vaatii hieman enemmän. Särkyvien astioiden kuljetus hieman jännitti historiallisen rakennuksen välillä kapeitakin käytäviä ja kierreportaita pitkin, mutta kaikesta selvittiin”, Junni myhäilee.

Kespron avainasiakaspäällikkö Mikko Harju korostaa, että Astiatukku Kespron vahvuutena on ollut ravintola Särkänlinnan tukkukumppanina ennen kaikkea astiatoimitusten ketteryys. Lisäksi ravintola on Kespro Ravintolatukun asiakas, mikä mahdollistaa markkinoiden luotettavimman ja joustavimman logistiikkapalvelun.

“Saimme hankittua Särkkään tarvittavat astiat laajan toimittajaverkostomme avulla erittäin nopeasti ja tehokkaasti asiakkaan toiveiden mukaisesti”, Harju kertoo.

astiatukku kespro sarkanlinna 2022 13 Hyvä yhteishenki näkyy ravintola Särkänlinnan työntekijöiden työssä niin keittiössä kuin salissa. Pekka Terävä luottaa osaavaan henkilökuntaan ja kannustaa intohimoisia tulevaisuuden tekijöitä alalle.

Lisävahvistusta kesäksi

Lisäksi Junni sai idean, jonka avulla helpottaa kausiravintolan resurssitarvetta ja antaa nuorille mahdollisuuden työllistyä kesäksi. Tarkoituksena on palkata nuoria kesätöihin Helsingin kaupungin tarjoaman palvelusetelin avulla – vastaavia ratkaisuja voisi olla Junnin mukaan enemmänkin.

“Nuoret saavat mahdollisuuden kerätä työkokemusta sekä ravintolan henkilökunta voi keskittyä core-tekemiseen, kun esimerkiksi tilausten vastaanottamisen ja purkamisen voi delegoida kesätyöntekijöille.”


Ravintola Särkänlinna – kesäravintola Helsingin saaristossa

Missä?

Ravintola Särkänlinna: Särkkä, 00140 Helsinki. Yhteysveneen lähtöpaikka on Café Ursulan vieressä, Ullanlinnanlaiturilla.

Mitä?

Tunnelmallinen linnakeravintola Helsingin saaristossa Särkän saarella tunnetaan erityisesti rapu- ja illallisravintolana sekä suosittuna hääpaikkana. Särkkä on ollut myös UNESCO:n maailmanperintökohde osana Suomenlinnaa vuodesta 1991 lähtien.

Mitkä astiat?

Pääosassa ravintola Särkänlinnan astiaratkaisujen kattauksessa ovat Villeroy & Boch -astiat sekä muut Astiatukku Kespron astiamyynnin ammattilaisten saaristoravintolalle suosittelemat tuotteet. Villeroy & Boch -valikoima on saatavilla Suomessa ammattikeittiöille yksinoikeudella vain Kesprosta.


astiatukku kespro sarkanlinna 2022 2 Astiat kuvassa: sininen lautanen vasemmalla Villeroy & Boch Crafted Blue, valkoinen lautanen oikealla Villeroy & Boch Artesano Prof sekä valkoinen kulho alhaalla Villeroy & Boch Stella Hotel.

Astiatukku Kespro logo 1500x500

Astiat ja astiastot ammattikeittiöille Astiatukku Kesprolta

Astiatukku Kespro tarjoaa monipuolisen ja laajan, tuhansien tuotteiden valikoiman ravintoloille ja ammattikeittiöille. Meiltä saat kattavat ratkaisut niin salin kuin keittiönkin puolelle. Kespron astiamyyjät auttavat mielellään valitsemaan astiat juuri sinun liiketoimintaasi sopiviksi. Lisäksi Astiatukku Kespro Showroom palvelee Helsingin Tukkutorilla tarjoten inspiroivan tilan astiahankintojen suunnitteluun.


astiatukku kespro sarkanlinna 2022 4

Jaa astiakuvasi sosiaalisessa mediassa

Hankitko Astiatukku Kesprolta astioita, ravintolan työvaatteita tai muita ammattikeittiötarvikkeita? Jaa tunnelmia Instagramissa merkitsemällä julkaisuun @kesprosuomi – jaamme mielellämme inspiraatiota myös eteenpäin!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä