Jani Haatainen: "Hauskaa pitää olla"

Jani Haatainen vie muutosta eteenpäin tiimissään pienin askelin ja hyvää ilmapiiriä vaalien. Erilaisten ihmisten ja heidän tarpeidensa ymmärtäminen auttaa sekä esimiestyössä että asiakkaiden palvelemisessa.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Jesse Karjalainen

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Tulen kello seitsemäksi töihin. Kierrän tukun, katson osastot ja jututan henkilökunnan. Sitten kalenterissa ovat sovitut tapaamiset. Ohjaan ja kannustan tiimiäni menemään rohkeasti kohti uutta. Säännöllisissä palavereissa käymme läpi onnistumiset, epäonnistumiset ja kehittämisen kohteet. Muutoksessa pitää edetä sopivaa tahtia, pienin askelin. Ihminen ei toimi niin, että huomenna teen kaiken toisin.

Mistä nautit työssäsi?

Koronan aikana Kespro painoi kaasua, ja lähdimme luomaan uutta. Kun pandemia taittui, ryhdyimme toteuttamaan suunnitelmia. Muutos on tuonut työntekoon uutta sävyä. Uudella tavalla ajatteleminen ja tekeminen palkitsevat. Koko henkilökunta on mukana miettimässä, mitä asiakas tarvitsee. Nyt mennään asiakas ja asiantuntijuus edellä.

Mikä työssäsi palkitsee?

Muutos vaatii jatkuvaa työtä. Kaikista tukuista on kuitenkin tullut sama viesti: asiakas edellä meneminen on oikea valinta. Se näkyy luvuissa, mutta saamme myös suoraan kiitosta esimerkiksi tiloistamme. Panostaminen asiakas- ja myymäläviihtyvyyteen on huomattu. Asiakkaat ostavat myös silmillään ja tekevät valintoja sen mukaan, mitä näkevät ja maistavat. Tukkuihin tullaan myös inspiroitumaan.

Mitä puoliasi pääset hyödyntämään?

En pidä itseäni luovana, mutta kyllä tämä työ edellyttää jonkinlaista innovatiivisuutta. Meillä on töissä niin paljon erilaisia ihmisiä. Kaikki asiakkaatkin ovat erilaisia. Heillä on omanlaisiaan tarpeita ja he haluavat, että ne hoidetaan eri tavoin. Se vaatii ihmistuntemusta. Tätä työtä tehdään ihmisten kanssa.

Mikä työssäsi energisoi sinua?

Jos päässä pyörii liikaa asioita tai on hurja kiire, voin ottaa rullakon ja miettiä ratkaisua, kun puran sitä. Myös sparrailu kehittämistyöryhmissä on tärkeää. Joskus ratkaisu löytyy, kun puhutaan aiheen vierestä. Töissä voi olla myös hauskaa. Kun porukka on hyvällä mielellä, työteko on tehokkaampaa. Haastan välillä itseäni ja teen omia liiketoimintasuunnitelmia. Kun leikittelen strategialla, saatan löytää toimintamallin ja huomata, että tämä on tehtävissä.

ML 3 23 Osaaja Jani Haatainen 1

Jani Haatainen

Kuka?

Asiakaspalvelupäällikkö Jani Haatainen

Mikä?

Kehittää myyntiä ja vetää omaa noutotukkumyyjien tiimiä. Käärii tarvittaessa hihat ja käy purkamassa rullakon, jos on kiirettä tai ajatus junnaa paikallaan. Yrittäjätaustaisena hakee jokaiseen asiaan ratkaisun. Akut latautuvat, kun touhuaa gorgin ja 8-vuotiaan tyttären kanssa sekä omakotitalon remonttihommissa.

Missä?

Kespron Kuopion noutotukussa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä