Kespro Foodsteri Kööpenhaminassa: "Uteliaisuus on ravintola-alan supervoima"

Ravintola-alan työntekijöiden on oltava jatkuvasti valmiita mukautumaan muuttuviin markkinoihin ja kuluttajien odotuksiin. Jos tässä tehtävässä menestymiseen edellytettäisiin yhtä tiettyä piirrettä, se olisi uteliaisuus.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Alkuperäinen julkaisu 14.12.2023.

Positiivinen uteliaisuus on voimavara

Uteliaisuus on luonteenpiirre, joka motivoi oppimaan uutta ja kehittymään. Se on sekä taito että asenne, eikä se ole pelkästään työelämän muutosten ja innovaatioiden mahdollistaja, vaan myös olennainen osa hyvää johtamista. Tämä potentiaali olisi tärkeää tunnistaa ja hyödyntää ravintolatyössä.

Ravintolassa työskentelevien olisi liiketoiminnan menestyksen kannalta hyvä olla aidosti innostuneita ruoan lisäksi myös eri kulttuureista, trendeistä ja uusista tekniikoista. Uteliaisuus auttaa kehittämään uusia ruokalistoja ja annoksia, luomaan ainutlaatuisia kokemuksia asiakkaille ja pysymään ajan tasalla alan muutoksista. Se myös auttaa ihmistä sietämään pelkoa, riskejä ja epävarmuutta.

MN 5 23 Wau inspiraatio Kopis 1 POPL Burger, jossa työskentelee myös suomalainen huippukokki Toni Toivanen, tarjoilee ravintolassaan burgereiden lisukkeena tuoreita herneitä ja kukkia. Take away -tuotteet valmistetaan toisessa keittiössä, ja siellä ruoka koostuu paremmin kuljetusta kestävistä tuotteista. Ruoat kannattaa suunnitella myyntikanava huomioiden.

Pois mukavuusalueelta

Ravintolan työntekijät, siinä kuin itse yrittäjäkin, saattavat jäädä kiinni tuttuihin tapoihin ja toimintamalleihin ja unohtua oman arjen syövereihin. Se voi kadottaa motivaation ja viedä työelämältä merkityksen. Välillä on tarpeen astua ulos tutuista ympyröistä.

Uteliaisuuden herättäminen voi joskus vaatia oman asenteen muokkaamista ja sisäisen motivaation löytymistä. Kun aistit ovat auki, inspiraation voi löytää hyvin monella tavalla. Eri ruoka- ja sosiaalisten medioiden lisäksi toiset ravintolat tai uudet kollegat voivat antaa ideoita ja näkemystä omaan tekemiseen.

Matkustaminen vieraan ruokakulttuurin keskelle on vaikuttava tapa saada uusia ideoita ravintolatoimintaan. Aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin, sillä maisemanvaihdos kotimaassakin voi riittää, lyhyen matkan päässä olevista Euroopan ruokametropoleista puhumattakaan.

MN 5 23 Wau inspiraatio 3 Noman kumppaniravintola Barr tarjoilee modernia ja pelkistettyä sesonkiruokaa. Listalla on muun muassa taimenta, taskurapua, sinisimpukoita, pikkukatkarapuja, molvaa ja kanaa. Erikoisuuksina annoksissa on käytetty tuoreita korianterinsiemieniä, pikkelöityä vihreää mansikkaa ja paljon villiyrttejä eri muodoissa.

Matkalla ideoiden äärelle

Ruokatrendien seuraaminen auttaa ravintolaa pysymään kilpailukykyisenä, houkuttelemaan uusia asiakkaita ja parantamaan liiketoiminnan kannattavuutta. Se on tärkeä osa ravintolan menestystä ja tuo monia etuja niin asiakkaille kuin omistajillekin.

Vierailemalla eri maissa ja tutustumalla erilaisiin ruokiin ja ruokakulttuureihin saa uusia ideoita ja makuelämyksiä myös omaan ravintolaan. Lisäksi matkustaminen auttaa ymmärtämään globaaleja trendejä ja parhaimmillaan laajentamaan asiakaskuntaa.

MN 5 23 Wau inspiraatio Kopis 5 Yksinkertaisen ruokalistan ydin ovat muutamat tarkkaan valikoidut burgerit. Ne koostuvat vain muutamasta raaka-aineesta, jotka muodostavat herkullisen kokonaisuuden.

Myös Kespron Foodsterien ruoka-ammattilaiset vierailevat säännöllisesti eri kohteissa ammentamassa ideoita omaan työhönsä. Kuluneen kesän aikana he tutustuivat muun muassa Kööpenhaminan ravintolaelämään ja toivat tuliaisina ravintola-arkeen niin trendejä kuin uusia ideoita, joita he jakavat edelleen Foodsterin toiminnan kautta Kespron asiakkaille.

MN 5 23 Wau inspiraatio Kopis 2 Pitkään ulkomailla vaikuttanut Toni Toivanen kertoo modernin burgeriravintolan pyörittämisestä Kespron Foodsteri-ammattilaisille. Vasemmalta: Toni Toivanen, Anssi Nurminen, Harri Veckman, Matti Holma ja Maarit Mäkelä.

Pidetään yhtä

Ravintola-alan ammattilaisten verkostoituminen on voimavara, jolla haastavan alan tekijät jaksavat ajoittain hektistäkin arkea. Verkostoituminen toisten ammattilaisten kanssa tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta, jakaa kokemuksia ja saada arvokkaita kontakteja.

Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa voi johtaa jopa uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Esimerkiksi pop-up-ravintolat ja yhteistyöt paikallisten tuottajien kanssa voivat olla tapoja luoda uniikkeja kokemuksia asiakkaille – ja samalla oppia uutta.

Ravintolabisnes vaatii jatkuvaa kehittymistä ja uuden oppimista. Uteliaat yrittäjät ja työntekijät, jotka uskaltavat kokeilla ja tehdä asioita uudella tavalla, ovat usein niitä, jotka menestyvät.

MN 5 23 Wau inspiraatio 6 Hart Bageri on Kööpenhaminan tämän hetken trendikkäin kahvila-leipomo. Kahvila on sisustukseltaan minimalistisen tyylikäs, ja myös sen tuotevalikoima on selkeä. Tarjolla on suppea mutta laadukas kattaus paikan päällä leivottuja tuotteita.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä