Kespro huomioi sosiaalisen vastuullisuuden monella eri tasolla

Sosiaalisen vastuullisuuden huomioiminen saattaa tarkoittaa sitä, että pidämme huolta siitä, että riskimaista, pitkien hankintaketjujen päästä saapuvat hankinnat on tuotettu sosiaalisesti vastuullisesti.

Julkaistu

Teksti

Pi Mäkilä

Kuvat

Kespro

”Toimitusketjussa sosiaalisen vastuullisuuden huomioiminen saattaa tarkoittaa sitä, että pidämme huolta siitä, että riskimaista, pitkien hankintaketjujen päästä saapuvat hankinnat on tuotettu sosiaalisesti vastuullisesti. Mutta yhtä lailla sosiaalisen vastuun huomioiminen tarkoittaa vastuullisuuden toteutumisen seuraamista meidän omassa toiminnassamme Suomessa”, sanoo Kespron laatu- ja vastuullisuusjohtaja Mia Haavisto.

MN 1 24 Kespro huomioi sosiaalisen vastuullisuuden monella 0002 Kespron laatu- ja vastuullisuusjohtaja Mia Haavisto

Käytännössä työ sosiaalisen vastuun edistämiseksi toimitusketjussa tarkoittaa esimerkiksi turvallisia ja terveellisiä työolosuhteita, ihmisoikeuksien toteutumista, lapsityövoiman käytön ehkäisyä ja perustarpeisiin riittävän palkan maksamista työntekijöille.

”Kespro ja kaikki Kespron yhteistyötahot sitoutuvat näiden asioiden noudattamiseen. Riskimaatoimittajiltamme näiden toteutuminen auditoidaan säännöllisesti riippumattoman kolmannen osapuolen toimesta”, sanoo Kespron vastuullisuusasiantuntija Valtter Vuori.

MN 1 24 Kespro huomioi sosiaalisen vastuullisuuden monella 0001 Kespron vastuullisuusasiantuntija Valtter Vuori

Tietyiltä tuotteilta vaaditaan myös tiettyjä sertifikaatteja, jotta ne voivat päästä Kespron listoille.

”Esimerkiksi Kespron oman tuotemerkin, Menun, kahvilla pitää olla joko Rainforest Alliance -merkki tai Reilun kaupan merkki. Näin voimme varmistua siitä, että kahvintuotannossa on käytössä tietyt sosiaalisen vastuullisuuden periaatteet”, Vuori sanoo.

Haavisto huomauttaa, että jos maailmalla tapahtuu jotakin, jolla voi olla vaikutusta myytyjen tuotteiden vastuullisuuteen, Kespro seuraa ja reagoi, jos tälle on tarvetta.

”Esimerkiksi toimitusketjujen Venäjä-kytkökset saimme poikki viime vuonna, kun tilanteet maailmalla muuttuivat”, hän sanoo.

Vuori ja Haavisto huomauttavat, että sosiaalisen vastuullisuuden toteutuminen vaatii jatkuvaa seurantaa.

”Sosiaalinen vastuullisuus ei ole ainoastaan toimitusketjuun liittyvää tekemistä, vaan on tärkeää, että edistämme oman henkilöstömme turvallisuutta, hyvinvointia ja menestystä. Myös Kespron strategia ohjaa toimintaa tähän sosiaalisen vastuullisuuden kannalta: strategiassa sanotaan, että haluamme olla osaavin ja yhteistyökykyisin joukkue. Pääsemme siihen vain, jos ihmiset voivat hyvin ja työskentely on turvallista”, Haavisto lisää.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä