Kespron messut investoi entistä enemmän messujätteiden lajitteluun

Kespron Messut kierrättää kaikki messuilla kertyneet jätteet. Messukävijöille kierrätyksen näkyvimpiä muotoja messualueella ovat pakatun biojätteen keräämiseen tarkoitetut roskalaatikot sekä lasi-, metalli-, kartonki- ja muovijakeen lajittelupisteet.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kespron pääyhteistyökumppanina messujen jätehuollossa toimii Lassila & Tikanoja, jonka kanssa messujätteiden lajittelua on harjoitettu pilottiluonteisesti jo aiemmilla messuilla. Yleisten lajiteltavien jakeiden lisäksi Kespron messuilla talteen kerätään myös näytteilleasettajien paistorasvat. Yhteensä messuilla kerätään jopa 11 erilliskerättävää jätejaetta.

Kespron messut järjestetään vuonna 2023 yhteensä seitsemällä paikkakunnalla. Aikaisempina vuosina messujen kierrätyksessä on jouduttu mukautumaan messupaikkakunnan jätehuollon tarjoamiin lajittelumahdollisuuksiin, jolloin kaikkia jätejakeita ei ole voitu kierrättää.

Uutena lajitteluinnovaationa messuvieraille näkyvät pakatun bion roskalaatikot, joihin voidaan puhtaan biojätteen lisäksi laittaa myös elintarvikkeita pakkauksissaan. Käsittelylaitoksilla pakkausmateriaali erotellaan biojätteestä. Kierrätysprosessissa pakatusta biosta syntyy sähköä, kaasua, energiaa ja multaa.

Pakatun bion keräyspalvelu on kuluttajille yleisesti tuntematon, sillä Suomessa palvelua tarjotaan ainoastaan yrityksille. Konsepti on käytössä esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa.

"Messuympäristössä jätteiden tehokas lajittelu on haastavaa johtuen messujen hektisestä luonteesta. Lajittelun onnistumisen takaamiseksi messuvieraiden ja näytteilleasettajien opastaminen ja kierrätysmahdollisuudesta viestiminen on tärkeässä roolissa", kertoo Kespron vastuullisuusasiantuntija Valtter Vuori.

Lajittelun lisäksi Kespron messuilla jatketaan tavalliseen tapaan yhteistyötä paikallisten hyväntekeväisyyskumppanien kanssa. Messuilla hyödyntämättä jäänyt, mutta syötäväksi kelpaava ruoka lahjoitetaan paikalliselle ruoka-aputoimijalle.

Kespron messut -kiertue starttaa Lahdesta 5.9. alkaen. Messupaikkakunnat ja lisätietoja messuista löydät messujen verkkosivuilta: https://www.kespro.com/tapahtumat/messut

ML 4 23 Kespro messut 5

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä