Kespron messut 2023 tarjosi näköalapaikan foodservice-alan tulevaisuuteen

Syksyn merkittävin, inspiroivin ja ruokaisin foodservice-alan ammattitapahtuma, Kespron messut, keräsi jälleen alan ammattilaiset ja kumppanit yhteen. Kiertue huipentui Helsingin Messukeskukseen ja siellä käytyyn Bocuse d’Or -karsintakilpailuun. 

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Sami Heiskanen ja Yonoton

Kespron messut tarjoili näkymiä ravintolamaailman huipulta foodservice-alan tulevaisuuteen. Lahdesta startannut kiertue päättyi Helsinkiin. Muut messupaikkakunnat olivat Tampere, Turku, Kuopio, Oulu ja Rovaniemi. 

”Meininki on ollut koko kiertueella hyvä. Helsinkiin kävijöitä oli ilmoittautunut jopa ennätysmäärä. Messuilta saa aina tehokkaasti uusimmat ideat ja ajatukset”, Food Development Manager Harri Veckman summaa Kespron Foodsteri-osastolla.

Siellä maistatuksessa on syksyn lanseerauksen parsakaali- ja kukkakaalinuppuja vegaanimajoneesilla, mallaspossua, sekä ramenkeittoa.

Kespron omien osastojen lisäksi näytteilleasettajia oli lähes 200. Uusimpien tuotteiden lisäksi kiertueella esiteltiin laajasti myös palveluita ravintoloiden ja suurkeittiöiden liiketoiminnan kehittämiseen. 

Kespron Helsingin messujen kiinnostavuutta lisäksi myös siellä käyty Bocuse d’Or -karsintakilpailu, joka ratkesi Ismo Sipeläisen voittoon.

MN 5 23 Messukooste 2 Kespron Foodsterissa sai maistella parsakaali- ja kukkakaalinuppuja vegaanimajoneesilla, mallaspossua, sekä ramenkeittoa.

Digitaalinen Kespro Content Center oli jälleen käytössä. Siellä messujen tarjontaan pystyi tutustumaan ennen ja jälkeen messujen tai niiden aikana.  Tänä vuonna Kespron messujen jätehuoltoon kiinnitettiin erityistä huomiota. Jätejakeiden keräys ja talteenotto ennen ja jälkeen messujen sekä messujen aikana hoitui yhteistyössä Lassila&Tikanojan kanssa.

Messukävijöille kierrätyksen tehostaminen näkyi esimerkiksi Pakatun Bion kierrätysroskalaatikkoina. Monelle vielä tuntematon käsite ”pakattu bio” on Lassila&Tikanojan yrityksille tarjoama palvelu, jossa roskalaatikoihin kerättiin messuilla syntyneet biojätteet mahdollisine pakkauksineen. Kerätty biojäte jalostuu myöhemmin kompostimullakasi, muovipakkaukset polttoaineeksi. 

MN 5 23 Messukooste 4 Roskalaatikoihin kerättiin messuilla syntyneet biojätteet mahdollisine pakkauksineen.

Digitaalisuus muuttaa foodservice-alaa

Kespro Digitaaliset palvelut ja Kespro Palvelut -osastolla käy kuhina. Kespron logististen palveluiden tuotepäällikkö Timo Rautiainen esittelee asiakkaille uutta Toimitukset-palvelua. Se parantaa Kespron toimitusketjua entisestään. Palvelu otetaan käyttöön vuoden 2024 alussa. 

”Palvelusta saa reaaliaikaista tietoa tilauksen ja toimituksen tilanteesta. Siitä näkee, mitä toimituksen mukana on tulossa, milloin se on tulossa ja puuttuuko siitä mahdollisesti jotain”, Rautiainen kertoo.  

MN 5 23 Messukooste 5 Kespron logististen palveluiden tuotepäällikkö Timo Rautiainen esittelee uutta Toimitukset-palvelua.

Responsiivinen web-sovellus toimii merkkiriippumattomasti puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Palvelu lisää ennakoitavuutta, eikä asiakkaalle tule yllätyksiä. Jos jotain tuotetta ei pystytä toimittamaan, tieto siitä saavuttaa asiakkaan jo ennen kuin kuorma on perillä. 

”Jatkossa mahdolliset reklamoinnitkin hoituvat palvelun kautta. ”

Messukiertueella esiteltiin myös muita digitaalisia innovaatioita. Yonotonin pisteen vetonaula oli Yonoton-tarjoilurobotti.

Ideoita ja ratkaisuja

Bolt-arenan tapahtumapäällikkö Samppa Marttinen kiittelee messujen esillepanoa: ”Aina tulee ideoita.” 

MN 5 23 Messukooste 6 Bolt-arenan tapahtumapäällikkö Samppa Marttinen.

Nyt Marttinen iski silmänsä turbouuniin. Tapahtumiin erikoistuneena Marttinen hakee ideoita kävijäkokemuksen kehittämiseen. Kiitosta saa myös messuille ajoitettu Bocuse d’Or -karsintakilpailu. Messujen ohjelmallinen sisältö, inspiraatiot ja ratkaisut vakuuttavat.

”Ja mahtavaa, kun on niin paljon näytteilleasettajia.”

Uutuuksia viinilistalle

Sommelier-taustainen ravintoloitsija Hanna Paksula pyörittää Juomatukkku Kespron osastolla arvioivasti punaviiniä lasissaan. Paksulalla on harkinnassa mahdollisesti uusia laadukkaita viinejä suppealle, mutta mietitylle viinilistalle. Tuoreena asiakkaana Paksulaa kiinnostaa muutenkin Kespron laaja tuote- ja palveluportfolio. Paksulan ravintola Pikku Hukka tarjoaa aitoja ja klassisia makuja bistrotyyliin. Vaikka tyylisuunta on eri, Paksula seurasi myös Bocuse d’Or -karsintakilpailua.

”Superkiinnostavaa, se on sitten gastronomian toista äärilaitaa.”

MN 5 23 Messukooste 7 Pikku Hukan ravintoloitsija Hanna Paksula.

Pikku Hukka on Paksulan ensimmäinen oma ravintola. Se avasi ovensa neljä vuotta sitten juuri ennen koronaa. Eristyksen ja uuden vaiheen myötä messuilla on myös toinen merkitys.

”On arvokasta ja hauskaa tavata kollegoita uran eri vaiheista.”

Puhtaita, aitoja makuja

Zeberaksen Toni Immonen on kiertänyt näytteilleasettajana messujen mukana kaikki paikkakunnat Oulua ja Rovaniemeä lukuun ottamatta. Zeberaksen portfoliossa on muun muassa juomia ja snacksejä.

”Hyvä fiilis on ollut. On tullut paljon kokonaan uusia kontakteja.” Messut on näköalapaikka myös näytteilleasettajille. Immonen on etsinyt esimerkiksi ekologisia pakkausratkaisuja. Myös uudet makumaailmat kiinnostavat. Messujen perusteella niihinkin löytyy trendi.

MN 5 23 Messukooste 8 Zeberaksen Toni Immonen.

”Nyt halutaan puhtaita ja aitoja, klassisiakin makuja. Myös herkkuja halutaan, mutta niiden pitää olla terveellisiä.”

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä