Kespron Oulun noutotukku lahjoittaa ruokaa hyväntekeväisyyteen

Prikka kiertoon -logistiikkakeskuksen toiminta pyörähti käyntiin elokuussa Oulun Hiukkavaarassa. Keskus noutaa hävikkiruokaa kaupoilta, mutta myös Kespron Oulun noutotukusta.

Julkaistu

Prikka kiertoon -hanke kehittää oululaista mallia hävikkiruuan logistiikkaan. Välivarastoinnin jälkeen ruoka jaetaan ruoka-aputoimijoille ja sitä kautta avun tarvitsijoille. Hävikkiruuan tehokkaan kuljetuksen ja jakelun lisäksi logistiikkakeskuksessa etsitään erilaisia polkuja työelämään, opitaan logistiikkaa ja rakennetaan lämminhenkistä yhteisöä.

Ensimmäiset hävikkiruokaerät keskukseen saatiin esimerkiksi Kespron Oulun noutotukusta. Noutotukusta haettu ruoka välivarastoidaan logistiikkakeskuksessa, lajitellaan ja jaetaan ruoka-apua antaville toimijoille. Tässä onkin logistiikkakeskuksen etu aiempaan verrattuna: on varasto, josta lajitella ja jakaa jokaiselle tarvitsevalle oikea määrä ruokaa oikeaan aikaan.

Kespron noutotukulla on kannustavia kokemuksia vastaavasta toiminnasta muualla Suomessa.

”Hienoa että pääsemme auttamaa näin konkreettisesti apua tarvitsevia. Samalla vähennämme tukkumme hävikkiä”, kertoo Kespron Oulun noutotukusta asiakaspalvelupäällikkö Pirjo Miettunen.

”Teemme vastaavanlaista lahjoitusyhteistyötä Vantaan keskusvarastollamme, joten meillä on mallista hyviä kokemuksia”, jatkaa Miettunen.

Uusi Prikka kiertoon -logistiikkakeskus antaa mahdollisuuden vastaanottaa myös isompia elintarvike-eriä vaikkapa tukuista. Esimerkiksi suuri jauhoerä voidaan jakaa elintarviketurvallisesti pienempiin eriin ennen jakoa. Tämä ei ole aiemmin ollut mahdollista kaikissa Oulun alueen ruoka-apuverkostoissa, ja käyttökelpoista ruokaa on joutunut hukkaan senkin vuoksi.

Prikka kiertoon -kehittämishankkeen toteuttajia ovat valtakunnallisesti toimivan Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön lisäksi Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy, Oulun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö ja Oulun kaupunki. Hanke toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston työllisyys ja työvoiman liikkuvuus -rahoituksella ja toteuttajien omarahoituksella.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä