KOKOSET – tulevaisuuden ruokaratkaisulla helpotusta lounasarkeen

Kespro ja Saarioinen yhdistivät asiantuntijansa auttaakseen resurssihaasteissa toimivaa foodservice-alaa. Yhteistyön tuloksena syntyi kuuden viikon kiertävä ruokalista, jonka avulla koko ruokalistavalikoima tarjotaan yhdellä tilauksella ja toimituksella.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro, Saarioinen

Kaupallinen yhteistyö

Saarioinen

Uusien, luovien ruokaratkaisujen kehittäminen on välttämätöntä, jotta ruokapalvelut pysyvät kilpailukykyisinä ja vakuuttavat asiakkaat. Helppoja ja valmiita ratkaisuja tarvitaan sekä oppilaitos- että hoivapuolella, niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Julkisen sektorin lounasravintoloiden kustannushaasteet ruoan hintojen nousun osalta ovat olleet huomattavia ja aiheuttaneet monessa toimipisteessä muutoksia tarjontaan.

Suunnittelun tärkeys ja tehokas ajanhallinta ovat resurssien optimoinnin perusta. Lounasravintoloiden asiakasmäärät eivät ole vieläkään palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle, ja monessa ammattikeittiössä osaavan työvoiman saaminen ja sitouttaminen on haasteellista.

”Aika ja käsiparit keittiöissä ovat vähissä, ja varsinkaan suunnittelutyöhön ei välttämättä ole resursseja käytettävissä. Työaika pitää osata kohdistaa tehokkaasti tärkeisiin asioihin, kuten asiakaspalveluun ja monipuolisen tarjonnan ylläpitämiseen”, toteaa Saarioisten kehityspäällikkö Tomi Schulze.

Kokoset Saarioinen Tomi Schulze-7982 1500x1000 Kuvassa Saarioisten kehityspäällikkö Tomi Schulze.

Kespron ja Saarioisen asiantuntijat yhteen

Kuluneen vuoden aikana Saarioisen ja Kespron asiantuntijat ovat yhdessä kehittäneet uuden ruokaratkaisun, jolla pyritään vastaamaan pirstaloituneisiin asiakastarpeisiin, vastuullisuusvaateisiin sekä tärkeisiin ravitsemussuositusvaatimuksiin.

Kokoset asiakastilaisuus-8366 1500x1000 Kuvassa Kespron Food Development Manager Harri Veckman ja Saarioisten kehityspäällikkö Tomi Schulze.

Lähtökohdat onnistuneeseen yhteistyöhön olivat hyvät, sillä molemmilla toimijoilla on sama tavoite olla mukana rakentamassa monipuolisia ja herkullisia aterioita, joita on helppo sekä nopea valmistaa.

”Monipuolisten ruokaratkaisujen kehittäminen asiakkaidemme hyödynnettäväksi on meillä Saarioisilla ollut toiminnan keskiössä jo pidemmän aikaa. Tämä työ huomattiin myös Kesprolla, ja sieltä kysyttiin halukkuuttamme lähteä yhdessä rakentamaan kokonaisvaltaista valmisruoan ratkaisua. Päätös lähteä yhteistyöhön olikin helppo ja nopea”, kiteyttää Schulze.

Schulze on ollut projektissa mukana alusta lähtien. Hänen ja Kespron Food Solutions Manager Maarit Mäkelän vastuulla on ollut suunnitella reseptejä KOKOSET-konseptiin. Suunnittelua, ideointia ja reseptien testausta on tehty ahkerasti Kespron Foodsterissa Lahdessa. Yhteistyö Maaritin kanssa saa Schulzelta kehuja:

”Maaritin kanssa on ollut erittäin inspiroivaa kehittää reseptejä. Maaritilla on valtavan hyvä tuntemus Kespron valikoiman tuotteista ja niiden hyödyntämisestä erilaisissa ratkaisuissa. Foodsterit tarjoavat hyvät puitteet reseptien kehittämiselle ja yhteiselle sparrailulle. Lahden Foodsterissa onkin tullut vietettyä useita päiviä KOKOSET-konseptin parissa”, hän toteaa.

Helppoa, yksinkertaista ja herkullista

Konseptilla on haluttu vastata pirstaloituneisiin asiakastarpeisiin, vastuullisuusvaateisiin sekä tärkeisiin ravitsemussuositusten vaatimuksiin. Ruokailijoille luvataan maistuvaa, ravitsevaa ja monipuolista ruokaa, joka täyttää ravitsemus- ja makuvaatimukset. Asiakkaille ja ammattikeittiöille luvataan aikaa olennaiseen ja sitä kautta parempia talous- ja henkilöstöresursseja.

Toimialan päättäjät saavat konseptin avulla kustannustehokkaan logistisen putken ja toimialan parhaan toimitusvarmuuden. Tärkeää on myös ollut konseptin joustavuus ja mahdollisuus jatkokehittää sekä ideoida lisää tarvittaessa.

”Helppous, yksinkertaisuus ja herkullisuus on alusta asti haluttu pitää tärkeimpinä suunnittelua ohjaavina tekijöinä. Konseptin kehittyessä näihin varmasti tullaan kiinnittämään edelleen huomiota. Jotta konsepti menestyy, meidän pitää pystyä tarjoamaan selkeää lisäarvoa ja helpotusta asiakkaan arkeen. Uudistuminen on tärkeää, ja tällä hetkellä mietitäänkin jo, miten tuomme konseptiin mukaan erilaiset teema- ja juhlapäivät”, toteaa Schulze.

Kokoset asiakastilaisuus-8390 1500x1000 Kuvassa KOKOSET-konseptin Chili sin Carne.

KOKOSETti yhdellä tilauksella ja toimituksella

Yhteistyön tuloksena syntyi kuuden viikon kiertävä ruokalista, jonka avulla voidaan tarjota koko ruokalistavalikoima yhdellä tilauksella ja toimituksella.

KOKOSET-konsepti ei ole sitova ja sitä voi soveltaa tarpeiden mukaan. Ruokalistan voi poimia käyttöön kokonaisuudessaan tai hyödyntää suunnittelussa yksittäisiä viikkoja.

KOKOSET resepti 1500x844 KOKOSET-palvelukonseptiin on suunniteltu yli 30 ammattilaiskeittiöön sopivaa reseptiä, jotka on helppo valmistaa ja jotka täyttävät julkishallinnon ravitsemusvaatimukset.

Valmisruoan osalta konsepti on toteutettu Saarioisten ja Kespron tuotteilla. Kespron laaja valikoima tarjoaa kokonaisuuteen lisukkeet, leivät, välipalat ja muun tarvittavan. Saarioiselta resepteihin on valikoitunut mm. kypsiä pakasteita, valmiita kastikkeita, ateriapohjia ja salaatteja.

Tilaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä tilauksen voi tehdä suoraan Kespron Kespronet-verkkokaupasta KOKOSET-sisältösivun kautta. Kaikki tuotteet saa samalla tilauksella ja toimituksella, olipa kyseessä yhden päivän tai viikon KOKOSET-sisältö.



Kattavalla konseptilla helpotusta lounasarkeen

Syksyllä 2023 lanseerattuun KOKOSET-konseptiin on päästy tutustumaan jo Helsingin Foodsterissa ja Kespron messuilla. Kespron messuilla ja Kespron Foodstereissa. Konsepti on otettu vastaan mielenkiinnolla ja innostuneesti. Schulze kertoo konseptin vastaanoton ja palautteen olleen rohkaisevaa:

”Kespron messuilla asiakkaat innostuivat ajatuksesta ja kertoivat konseptin olevan heille hyödyllinen ja tarpeellinen. Toivottavasti mahdollisimman moni kokeilisi KOKOSET-ratkaisua ja antaisi palautetta konseptin toimivuudesta jatkokehittämisen tueksi”.

”KOKOSET lupaa yhdellä tilauksella ja toimituksella kaiken lounaalla tarvittavan. Puhutaan siis aika laajasta kokonaisuudesta, minkä hallitseminen tuottaa omat haasteensa. Siksi valikoimaa on uskallettava myös rajata rohkeasti. Kespro on tarjonnut erinomaiset mahdollisuudet konseptin onnistumiselle. Yhteistyö kesprolaisten kanssa on alusta asti ollut sujuvaa ja sitoutunutta. On ollut hienoa nähdä, miten haasteisiin on tartuttu ja saatu asioita tapahtumaan”, kiittelee Schulze.

Kokoset asiakastilaisuus-8396 1500x1000 Kuvassa KOKOSET-konseptin Siskonmakkara Tom Yam -keitto.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä