Kuukauden erikoisolut: Karhu Talvistout 4,8%

Stout-kausi alkaa, kun päivät lyhenevät ja illat viilenevät. Karhun uusin erikoisolut, Talvistout, on täydellinen olutherkku kylmiin talvi-iltoihin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Sinebrychoff

Kaupallinen yhteistyö

Sinebrychoff

Mikä stout?

Stout on oluttyyppinä tumma ja paahteinen pintahiivaolut. Stoutissa käytetyt tummat mallaslaadut antavat värin lisäksi oluille myös vahvan maun. Paahdetussa aromissa voi aistia leipää, mämmiä, kahvia ja tummaa suklaata. Ensimmäiset kirjalliset maininnat stoutista löytyvät 1600-luvulta, mutta oluttyyli yleistyi Iso-Britanniassa 1700-luvulla.

Karhu Talvistout – runsas ja tumma

Karhu Talvistout on nautiskeluun erinomaisesti sopiva tumma ja maukas olut. Oluessa maistuvat suussa sulava suklaa ja mokkainen paahteisuus. ”Karhu Talvistout on mallaspohjaltaan runsas, tumma stout-olut, johon lisäsimme myös hieman suklaa-aromia saadaksemme miellyttävän makeahkon ja suklaisuutta tukevan maun”, kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko. Humalana oluessa on tuttu Saazer ja maltaina pilsner-, karamelli- ja värimallas. ”Karhu Talvistout sopii hemmotteluhetkien lisäksi mainiosti myös suklaisten jälkiruokien kanssa ja tuhdimpien pääruokien palan painikkeeksi”, Karhu-oluen tuotepäällikkö Elli Karppinen jatkaa.

Sesonkikohtaiset juomat ovat kasvaneet merkittäviksi tuotteiksi ja vakiinnuttaneet asemansa kuluttajia kiinnostavana ja tuotekategorioita kehittävänä konseptina. Kausioluet ovat odotettuja piristysruiskeita ravintoloiden juomatarjonnassa. Ne vetoavat ajankohtaisuudellaan ja myös rajallinen saatavuus kannustaa kokeilemaan juomia.

Etikettitaiteen takana Rasmus Tikkanen

Talvistoutin karhu-designin on luonut helsinkiläinen taiteilija ja suunnittelija Rasmus Tikkanen. Hän vietti lapsuutensa Suomen ja Saksan välillä sulavasti risteillen, aina Alppien metsistä kotimaisiin rantamaisemiin.

Tikkasen taiteen taustalla henkii vahvasti Suomen luonto. Karhu on kaikkien tuntema metsän kuningas ja kotimainen kuusimetsä kuvastuu vahvasti designissa. Syvää yhteyttä luontoon korostaa järvenpintaan heijastuva metsän raja. Inspiraationsa designiin Tikkanen on kuvaillut saaneensa ajatuksesta, että karhu nauttisi tummaa olutta etäisessä vuoristomajassa, korppien kanssa luonnon rauhasta nauttien.

Karhu Craft portfolio 1500x1000

Karhun erikoisoluet – suuren panimon parasta laatua

Karhu tunnetaan erityisesti laadukkaasta lager-oluestaan, mutta viime vuosien aikana Karhu on lanseerannut laajan valikoiman suosittuja erikoisoluita niin ympärivuotiseen kuin sesonkienkin valikoimaan. Tällä hetkellä valikoimassa ovat Karhu NEIPA, Karhu Ruis IPA, Karhu Pale Ale, Karhu Laku Porter sekä sesonkituotteena Karhu Talvistout.

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa hiilineutraalisti 100 % uusiutuvalla energialla. Karhun erikoisoluet soveltuvat myös vegaaneille.

Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä