Kuukauden erikoisolut: Lahden Erikois Joulu 6,0%

Joulu on vuoden suurin yksittäinen sesonki. Kauden oluet ovat odotettuja juomia ja perinteeksi muodostuneita tunnelmannostattajia. Kausioluet tarjoavat vaihtelua ja mielenkiintoa oluenystäville.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Hartwall

Kaupallinen yhteistyö

Hartwall

Jouluoluita nautitaan marraskuun pikkujoulukaudesta alkaen joulukuun juhlapyhiin asti. Jouluolut sopii niin juhlapöytään kuin rentoon seurusteluun. Marras-joulukuussa jouluoluiden osuus tuoteryhmän arvosta on noin neljä prosenttia. Kovin tohina käy joulukuussa, jolloin osuus nousee yli viiteen prosenttiin koko kategorian arvosta.

Lahden Erikois Joulu on hyvin tumma, lähes musta, täyteläinen ja samettinen, pyöreä ja roteva täysmallaslager, jonka maussa on tummaa suklaata ja hieman paahteisuutta sekä maltaan makeutta.

Lahden Erikois Joulu on maittava joulupöydän herkkujen ja miedon riistan kumppani. Se on myös oiva pehmeiden ja maukkaiden juustojen sekä tumman suklaan ja suklaisten jälkiruokien seuralainen.

Lahden Erikoismies joulu 1080x1350

Tunnetko Tanskan jouluolutperinteen?

J-dag, eli Julebryg dag, on muodostunut Tanskassa perinteeksi, jossa juhlistetaan panimoiden jouluoluiden lanseerausta. Juhlan ajankohta on joka vuosi marraskuun ensimmäinen perjantai. Tällöin ihmiset ympäri Tanskaa kerääntyvät kaupunkien keskustoihin ravintoloihin, baareihin tai ystävien luokse juhlimaan jouluolutta.

J-dag on päivä, jota on juhlittu joka vuosi alkaen vuodesta 1990. Vain pandemia vuonna 2020 katkaisi perinteen. Vuonna 1999 viikonpäivä vaihdettiin keskiviikosta perjantaihin, jotta opiskelijat ja muut oluen ystävät voisivat juhlia pidempään.

Olisiko jouluolut oman juhlansa arvoinen myös sinun ravintolassasi?

Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä