Lihavinkki: Monipuolinen poronliha - 4 vinkkiä eri osien käyttöön

Kemiläinen Veljekset Rönkä tarjoaa parasta lihaa pohjoisesta. Kokeile heidän poronlihaansa aidossa poronkäristyksessä, ylikypsänä potkana tai tartarina.

Julkaistu

Teksti

Inka Ikonen

Kuvat

Veljekset Rönkä Oy

Kaupallinen yhteistyö

Veljekset Rönkä Oy

Poro on vapaana laiduntava eläin, joka elää ikänsä pelkällä luonnosta saatavalla ravinnolla. Poronliha on siis puhdasta, lappilaista lähilihaa. Se on rakenteeltaan hienosyistä, minkä ansiosta se on mureaa, nopeasti kypsyvää ja helposti sulavaa.

Lihatukku Kespron valikoimissa on runsaasti Veljekset Röngän porotuotteita: filettä, paisteja, potkaa, käristyslihaa, rouhetta. Lue alta eri osien käyttövinkit.

4 vinkkiä poronlihan käyttöön

1 – Kylmä- tai lämminsavustettu pororouhe

Pakastettu pororouhe on erittäin monikäyttöinen. Sitä voi käyttää monipuolisesti niin lounas- kuin illallisravintoloissa esimerkiksi pizzoissa, pastoissa, keitoissa, täytetyissä leivissä tai blinien lisukkeena.

Rouhe on myös edullista käyttää, sillä pieniempikin määrä riittää. Savuporokeitossa vain viisi prosenttia rouhetta koko keiton massasta antaa sopivasti makua.

2 – Poronkäristys

Erotu aidolla poronkäristyksellä! Ravintoloissa saatetaan tarjota enemmän edullisempaa riistakäristystä, joka on pääsääntöisesti saksanhirveä. Veljekset Röngän poronpaistista tehdystä käristyslihasta tulee takuulla erinomaisen murea ja maukas perinteinen poronkäristys.

3 – Poron potka

Poron potka on vähemmän käytetty ruhonosa. Valmista potka GN-vuoassa ylikypsäksi niin, että liha irtoaa luusta. Tee paistoliemestä herkullinen kastike potkan kylkeen. Tarjoa juuressoseen tai perunamuusin sekä perinteisten puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.

Tai valmista poroa kahdella tapaa yhdistäen edullisempaa ja arvokkaampaa osaa. Hyvä annos syntyy esimerkiksi käyttämällä 100 grammaa filettä ja lisänä potkaa.

4 – Paisti

Poron kalvotut paistilihat ovat loistavia tartariin. Paisteista teet myös maittavat uunipadat, keitot, kastikkeet, kokonaisena kypsennetyt paistit ja pihvit. Poron paistit ja fileet ovat parhaimmillaan medium-kypsänä.

Parasta lihaa pohjoisesta

Kemiläinen Veljekset Rönkä on neljänkymmen vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen laadukasta naudan-, poron- ja karitsanlihaa. He toimivat valtakunnallisesti ja tekevät niin sekä tuore- että pakastetuotteita ja lihajalosteita.

Poronliha on peräisin lappilaisilta porotilallisilta, jotka harjoittavat perinteistä elinkeinoa. Toimitusketju on lyhyt, jotta liha on mahdollisimman tuoretta ja laadukasta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä