Mestarikoulu-kilpailu nostaa ravintola-alan nuoria osaajia esille

Kespro on pääyhteistyökumppani Mestarikoulu-kilpailun kanssa, jonka tavoitteena on kasvattaa ravintola-alan vetovoimaisuutta nuorten keskuudessa. Kisan semifinaali ja finaali käydään Helsingin Gastro-messuilla 13.-14.3.2024.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

Food Camp Finland

Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Kespro on Mestarikoulu-kilpailun pääyhteistyökumppani. Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville, sekä ensimmäisen että toisen asteen kokkiopiskelijoille.

Tänä vuonna semifinaalin tuomaristossa istuu kaksi Kesprolaista, Food Development Manager Matti Holma sekä myyntipäällikkö Mikko Harju. Kilpailun finaalissa tuomaristossa istuu Kespron Food Development Manager Harri Veckman.

”Näen kilpailun nostavan merkittävästi nuorten alan lupausten oppikäyrää. Kun pääsee näyttämään kyntensä tämän tyyppisissä kilpailussa, se varmuutta omaan tekemiseensä ja samalla kannustaa vieläkin parempiin suorituksiin omassa työssä, kertoo tuomaristossa istuva Harju.

mestarikoulu 2024 kespron tuomarit Kespron Mestarikoulun tuomarit vuoden 2024 kilpailussa, Mikko Harju, Matti Holma ja Harri Veckman.

Keskiviikon 13.3. semifinaalissa kilpailevat seitsemän kahden hengen joukkuetta. Torstaina 14.3. semifinaalin neljä parasta pari kilpailee Mestarikoulun finaalissa. Voittajapari voittaa kilpailusta tuhat euroa. Lisäksi kilpailun yhteistyökumppanit palkitsevat semifinaalin ja finaalin kilpailijat sponsoripalkinnoillaan.

”Tämän tyyppiset nuorille tarkoitetut kilpailut ovat tärkeässä roolissa nuorten alaan sitouttamisen osalta. On tärkeää, että lukuisten ammattilaistason kokkikilpailujen ohella myös nousevia nuoria kykyjä nostetaan esille”, kertoo toinen Kespron semifinaalin tuomareista Matti Holma.

Sekä Harju että Holma korostavat, että pääasia kilpailussa on se, että on omaan suoritukseen on tyytyväinen. Molemmat kehuvat semifinaalipäivän suorituksia kovatasoiskisi kilpailijoiden ammattikokemukseen nähden. Kilpailuannoksissa on semifinaalin tuomarikaksikon mielestä myös tehty hauskoja, mutta rohkeitakin ratkaisuja – variaatiota siis löytyy eikä yksikään suoritus muistuta toistaan.

Kolmatta kertaa järjestettävä Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville kokeille. Kilpailu on ikärajaton. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kespro on toiminut Mestarikoulun pääyhteistyökumppanina kilpailun perustamisesta lähtien. Ensimmäisen kerran Mestarikoulu järjestettiin vuonna 2020.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä