Mestarikoulu-kilpailun 2024 voittajapari: Jenni Poola ja Kuro Tomperi

Mestarikoulun tiukka finaali käytiin Helsingin Gastro-messuilla 14.3.2024. Kespro on pääyhteistyökumppani Mestarikoulu-kilpailun kanssa, jonka tavoitteena on kasvattaa ravintola-alan vetovoimaisuutta nuorten keskuudessa.

Julkaistu

Päivitetty

Teksti

Kespro

Kuvat

Food Camp Finland

Koko Kespron väki onnittele Mestarikoulu 2024 -kisan voittajaparia Jenni Poolaa ja Kuro Tomperia! Voittajapari opiskelee espoolaisessa oppilaitos Omniassa. Kilpailu oli tiukka, sillä parin pistemäärä oli yhteensä 1679 ja eroa toiseksi tulleeseen pariin oli vain 99 pistettä!

Finaalin sijoitukset ja pisteet TOP 4

1. Omnia Espoo, Jenni Poola & Kuro Tomperi - 1679 pistettä
  2. Haaga-Helia, Lidia Belardinelli & Dzianis Aliaksiuk - 1580 pistettä
  3. Keuda, Mäntsälä, Yuliia Bodenko & Hanna Shevchenko - 1433 pistettä
  4. Stadin AO, Helsinki, Aino Kaarkoski & Mila Nykänen - 1284 pistettä

”Mestarikoulu-kilpailun finaali oli erittäin monitahoinen, eli näimme semifinaalin tapaan toisistaan hyvällä tavalla erottautuvia annoksia. Ensimmäisessä osiossa kilpailijoiden piti tehdä kaksi erilaista subia. Käytössä oli laaja-alaisesti Kespron valikoiman tuotteita mm. E. Erikssonin seafoodia. Tehtävässä erottautuminen oli haastavaa, sillä street foodiin oli hyvä saada jokin erottautumistekijä”, kertoo finaalituomaristossa istunut Kespron Food Development Manager Harri Veckman.

mestarikoulu 2024 harri veckman Tuomari Harri Veckman seuraamassa kisasuorituksia.

”Pääruoka-tehtävän pääraaka-aineena käytettiin Reinin Lihan Mallaspossun ulkofileetä makurasvalla. Tehtävän haasteena oli valmistaa possu mehevänä ja rasva rapeana. Toisena pakollisena raaka-aineena oli Kespron valikoimista löytyviä kasvatettuja sieniä. Maitake, Nameko, Siiliorakas ja Mini kuningasosterivinokas toivat ihan uutta kulmaa pääruoka annoksiin. Halusin sienet mukaan, koska uskon niiden olevan isossa roolissa tulevaisuuden ruokaratkaisuissa”, jatkaa Veckman.

Tiukka kisa – voittajan valinta helppoa

”Lopulta voittajan valinta oli suhteellisen helppo ja arvostelujen jälkeen itselle jäi selvä kuva siitä, kuka tänään keittiössä selviytyi parhaiten. Yhtä kaikki – kaikki kisaan osallistuneet parit voi olla ylpeitä omista suorituksestaan ja rohkeudesta ottaa tämän tasoinen haaste vastaan. Toivottavasti näemme myös tulevaisuudessa kaikkia kisaan osallistuneita pareja kisaamassa”, summaa Veckman.

mestarikoulu 2024 fiiliskuva Kilpailu streemattiin Gastron messuyleisölle, jotta annosten yksityiskohtia päästiin näkemään myös kauempaa yleisön joukosta.

Tänä vuonna semifinaalin tuomaristossa istui kaksi Kesprolaista, Food Development Manager Matti Holma sekä myyntipäällikkö Mikko Harju. Harri Veckman toimi kilpailun finaalituomaristossa.

Keskiviikkona Gastro-messuilla järjestetyssä 13.3. Mestarikoulun semifinaalissa kilpailivat seitsemän kahden hengen joukkuetta. Seuraavan päivän torstain 14.3. finaaliin valikoitui näistä neljä parasta paria.

Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville kokeille. Kilpailu on ikärajaton. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kespro toimii kolmatta kertaa Mestarikoulun pääyhteistyökumppanina. Ensimmäisen kerran Mestarikoulu järjestettiin vuonna 2020.

kesrpo raaka-aineet mestarikoulu 2024 Kespro on Mestarikoulun pääyhteistyökumppani. Kespro tarjoaa Mestarikoulukisaan mm. kilpailun raaka-aineet. Kilpailun raaka-ainevalintoja oli mukana suunnittelemassa myös tuomaristossa istunut Kespron Harri Veckman.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.