Bocuse d'Or -tunnelmointia Oulun Foodsterissa

Kespron Oulun Foodsteri oli täynnä Bocuse d'Or -tunnelmaa, kun Johan Kurkela ja Aino Kasanen inspiroivat osallistujia kertoen Bocuse d'Orin tarinan sekä ajatuksia tulevasta Lyonin finaalikoitoksesta.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Ville Pohjonen

Kespron Oulun noutotukun yhteydessä sijaitsevassa Foodsterissa kuultiin marraskuun lopulla Bocuse d'Orin tarina sekä Suomen edustajan, Johan Kurkelan, sekä hänen assistenttinsa Aino Kasasen mietteitä tulevasta Lyonin kisamatkasta ja pohdintaa julkistetuista raaka-aineista. Marraskuisen tilaisuuden järjesti Kespro sekä K-ryhmän keräämä Bocuse d'Or -kumppaniverkosto. Yhdessä Oulun Bocuse d'Or -tapahtumaa olivat järjestämässä Kespron lisäksi Arla Pro, Fredman, HKScan sekä Unilever Food Solutions.

Bocuse d Or Oulu 2022 vieraat Kespron Oulun Foodsteriin saapuneet vieraat kuuntelivat keskittyneesti Kurkelan ja Kasasen mietteitä tulevasta finaalista, kilpailumatkasta sekä Bocuse d'Orin tarinasta.

Annosten arviointia ammattilaisten tapaan

Bocuse d'Or -menu Oulun Foodsterissa

  • Alkuruoka: Hiillostettua turskanseläkettä, maa-artisokkaa ja muikunmätiä
  • Pääruoka: Paahdettua porsaan sisäfileetä, grillattua voita, juuriselleriä ja suolattua sitruunaa
  • Jälkiruoka: Maitorahkajäädykettä, syysomenaa ja seljankukka-karamellia
  • Viinit: Moët & Chandon, Cloudy Bay Sauvignon Blanc sekä Hahn Pinot Noir

Oulun Foodsterin tapahtumaan osallistuneet ruoka-alan ammattilaiset pääsivät kokemaan, miltä tuntuu arvioida huippuammattilaisten valmistamia ruokalajeja Bocuse d'Or -kriteeristön mukaisesti. Tapahtuman kahteen kattaukseen suunnitellun menun pääraaka-aineina maistettiin muun muassa porsasta ja turskaa. Jälkiruoassa hyödynnettiin kotimaisia omenoita. Annoksia ja niissä käytettyjä raaka-aineita analysoitiin antaumuksella.

Bocuse d'Or herätti vieraissa paljon kiinnostusta ja pohdintaa lisäksi siitä, miten kilpailuun voitaisiin yhdistää jatkossa enemmän oppilaitosyhteistyötä suomalaisen ruokakulttuurin arvostuksen ja alan vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Uusien sekä keittiö- että saliammattilaisten houkuttelu alalle voisi olla tulevaisuudessa kiinnostavampaa, jos alaa tuotaisiin nuorten osaajien tietoisuuteen Bocuse d'Or -ilmiön kautta. Jotta ilmiöittäminen on mahdollista viedä seuraavalle tasolla, on eri toimijoiden välinen yhteistyö avainasemassa.

Bocuse d Or Oulu 2022 group Kiitos kaikille Kespron yhteistyökumppaneille ja vieraille onnistuneesta Bocuse d'Or -tapahtumasta!

Bocuse d'Or inspiroi ravintola-alaa

Oulun Foodsterissa työskentelevän Food Solution Manager Matti Holman mukaan tilaisuus herätti paljon uteliaisuutta alueen asiakkaissa. Myös Kespron aluejohtaja Ilpo Korkala on tyytyväinen tilaisuuden keräämään mielenkiintoon. Kespro on järjestänyt vastaavanlaisia inspiroivia Bocuse d'Or -päiviä aikaisemmin myös Kespron Lahden Foodsterissa sekä Helsingissä K-Kampuksella.

"Oli mahtavaa saada Bocuse d'Or -kilpailijat vierailemaan vaihteeksi myös hieman pohjoisemmassa Suomessa sekä kertomaan ajatuksiaan suomalaisen ruokakulttuurin ylivertaisuuden viemisestä maailmalle. Tilaisuus sujui kaikin puolin hienosti, kun saimme työskennellä yhdessä ammattitaitoisten huipputekijöiden kanssa", toteavat Holma ja Korkala lähes yhdestä suusta.

Lyonin Bocuse d'Or -finaali lähestyy

Bocuse d'Or 2022-2023 -finaali järjestetään tammikuussa Lyonissa. Suomen kisapäivä on finaalin toinen kisapäivänä, järjestyksessä toiseksi viimeisenä. Finaalikilpailussa on yhteensä kaksi tehtävää, joista ensimmäisessä pakollisiina raaka-aineina ovat merikrotti, kampasimpukka ja sinisimpukka. Merikrottitehtävä nostaa Bocuse d'Or -kisaajien maiden raaka-aineet ja niiden tarinat esiin.

Merikrotti nostetaan vadille kahtena kokonaisena palana, jotka leikataan ja annostellaan tuomariston lautasille. Vadilla on myös kampasimpukkaa ja kaksi kasviksiin perustuvaa lisuketta. Sinisimpukoista ja kullekin maalle tyypillisistä palkokasveista tehdään lisuke, joka tarjoillaan erillisestä astiasta. Lue lisää finaalitehtävän raaka-aineista täällä.

Yhteistyössä


K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä