Pohjoismaisen kauran voimalla – Kaurajuoma sopii moneen käyttöön

Kaurajuomista on tullut viime vuosina yhä suositumpia, ja käyttäjäkunta kasvaa tasaisesti. Pehmeän, miedon makunsa ansiosta kaurajuomat sopivat moneen käyttöön, ja valikoima on kasvanut eri käyttötarkoituksiin kehitetyillä kaurajuomilla.

Julkaistu

Teksti

Fazer

Kuvat

Fazer

Kaupallinen yhteistyö

Fazer

Kaurajuomat ovat yleistyneet kaupan hyllyssä nopeasti. Kuluttajat ovat ottaneet tuotteet omakseen, eikä kyse ole enää vain marginaali-ilmiöstä, vaan koko kansan tuotteista. Jo 88 prosenttia* suomalaisista kertoo joskus käyttäneensä kasvipohjaisia tuotteita, ja noin puolet suomalaisista käyttää kasvipohjaisia tuotteita viikoittain. 62 prosenttia haluaisi syödä nykyistä enemmän kasvipohjaista.

Mutta miksi valita kaurajuoma perinteisen maidon sijaan?

”Kaurajuoma on monipuolinen tuote, sillä täysin vegaanisena se sopii useimpien ruokavalioon. Kauralla on pehmeä ja mieto ominaismaku, joten se sopii käyttöön niin suolaisessa kuin makeassa. Kaurapohjaisilla tuotteilla on helppo korvata maitotuotteita, jolloin reseptit sopivat laajalle kohderyhmälle”, kertoo asiakkuuspäällikkö Jari Lehtonen-Reitti Fazerilta.

Fazer Aito tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ja laadukkaita kasvipohjaisia juomia, ruoanvalmistustuotteita ja gurtteja. Ne valmistetaan pohjoismaisesta kaurasta, Suomen Korialla ja Ruotsin Tingsrydissä.

Kaurasta on moneksi

Raaka-aineena kaura taipuu monenlaisiin tuotteisiin, ja se toimii erittäin hyvin maitotuotteiden kaltaisissa tuotteissa kuten kaurajuomissa, kaurapohjaisissa ruoanvalmistustuotteissa ja gurteissa. Fazerilla on pitkä kokemus kauratuotteiden valmistamisesta, ja valikoimassa on jo yli 200 erilaista kauratuotetta. Yhtiöllä on kauramyllyt Lahdessa ja Ruotsin Lidköpingissä.

”Kaura on laadukas raaka-aine, joka kasvaa mielellään Pohjoisen ilmastossa. Pitkät, valoisat kesäpäivät, kylmä talvi ja sopiva määrä kosteutta muodostavat kauralle ihanteelliset kasvuolosuhteet, ja pohjoismainen kaura onkin ensiluokkaista. Tämä tekee kaurasta raaka-aineena vastuullisen, sillä sitä ei tarvitse tuoda meille kaukomailta”, Lehtonen-Reitti kertoo.

Kauran beetaglukaanilla eli kauran ravintokuidun liukoisella osalla on kolme, ja kauranjyvän kuidulla yksi EU:ssa hyväksytty terveysväite, jotka liittyvät kolesterolitason ylläpitämiseen, verensokerin heilahteluiden tasapainottamiseen ja vatsan toiminnan edistämiseen. Todistettujen terveyshyötyjen lisäksi täysjyväkauralla on myös erinomaiset ravitsemukselliset arvot, sillä se sisältää hyödyllistä kasvipohjaista proteiinia ja runsaasti kuitua. Kaura sisältää myös tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja kuten rautaa, magnesiumia ja fosforia.

Valitse kaurajuoma käyttötarkoituksen mukaan

Kaurajuomien valikoima on viime vuosien aikana laajentunut merkittävästi. Kuluttajien ja ammattilaisten käytössä on niin kylmähyllystä myytäviä kuin avaamattomana huoneenlämmössä säilyviä UHT-käsiteltyjä tuotteita, vitamiineilla ja ilman, kahviin sopivilla ominaisuuksilla, maustettuna – vaihtoehtoja riittää.

Jari Lehtonen-Reitti ohjeistaa valitsemaan sopivan kaurajuoman aina käyttötarkoituksen mukaan. Kahviin hän neuvoo valitsemaan erityisesti kuumien juomien kanssa käytettäväksi tarkoitetun barista-kaurajuoman. Korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta barista-kaurajuomat sopivat hyvin käytettäväksi myös leivonnassa ja ruoanlaitossa, ja ne sopivat myös erikoiskahveihin.

”Olemme uudistaneet Fazer Aito Baristan reseptiä kuluttajien ja asiakkaiden toiveita ja palautetta tarkasti kuunnellen, ja teettämässämme kuluttajatestissä** uusi Fazer Aito Barista sai erinomaisen arvosanan. Sokkotestissä kuluttajat arvioivat uudistuneen tuotteen aiempaa miellyttävämmän ja luonnollisemman makuiseksi, ja sen koettiin myös sopivan paremmin kahvin kanssa käytettäväksi. Kauran maun voimakkuus on hyvin tasapainossa”, Lehtonen-Reitti kertoo.

Uudistuksen myötä vitaminoitu ja kalsiumia sisältävä Fazer Aito Barista Kaurajuoma sai myös aiempaa kätevämmän pakkauksen. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.

Perinteinen Fazer Aito Kaurajuoma sopii hyvin käytettäväksi erilaisissa smoothieissa, tuorepuuroissa, ruoanlaitossa, leivonnaisissa ja myös ruokajuomana ihan sellaisenaan. Vitaminoitu tuote sisältää myös kalsiumia, ja se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.

”Lisäksi valikoimasta löytyvät myös luomulaatuiset versiot kaurajuomasta ja Barista-kaurajuomasta luomutuotteita arvostavalle”, Lehtonen-Reitti kertoo.

Fazer Shopper Study 2023, Nepa Insight, n=1012 (Suomi) ja 1013 (Ruotsi)*

Foodwest, Barista-kaurajuomat, syyskuu 2023, n=104**

Kaurainen Chai-kaakao 1,2 l

Mausta Fazer Aito Barista Kaurajuomasta tehty kaakao chai-siirapilla. Chain mausteisuus ja kaakaon täyteläisyys sopivat yhteen mitä parhaiten. Viimeistele juoma vielä vanilja-kauravaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.

FLF Kespro.com chai kaakao reseptikuva

Chai-kaakao

1 l Fazer Aito Barista Kaurajuoma 1 l

50 g Fazer Kaakaojauhe 200 g

100 g Karl Fazer 47 % Tumma suklaa 200 g

0,7 dl Chai Tea -makusiirappi

Kanelijauhetta

Vanilja-kauravaahto

0,5 l Fazer Oat for Whipping

1 rkl Vaniljasokeria

Ohjeet

  1. Valmista Chai-kaakao: Kuumenna kaurajuoma, ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, tumma suklaa ja makusiirappi. Kaada juoma lasiin.

  2. Valmista vanilja-kauravaahto: Laita Fazer Oat for Whipping ja vaniljasokeri sifoniin. Viimeistele juoma vanilja-kauravaahdolla ja kanelijauheella.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä