Markku Liuksiala: "Pyörät pyörivät 362 päivää vuodessa"

Kuljetus Liuksialan autot huristavat Keskon ja Kespron väreissä ympäri Uuttamaata. Toimitusjohtaja Markku Liuksiala tarttuu tarvittaessa myös rattiin.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Sabrina Bqain

Millainen on työpäiväsi?

Ihan tyypillistä työpäivää ei ole, mutta maanantaiaamuisin olen yleensä kotikonttorilla hoitamassa laskuja sekä työvuoro- ja kalustosuunnittelua. Muulloin juoksevat asiat työllistävät: vien ja haen autoja huollosta ja korjauksesta, välillä autan kuorman teossa ja tarvittaessa tuuraan kuljettajia. Haluan olla aina tavoitettavissa, mutta öisin en enää tee töitä.

Millaista on tehdä yhteistyötä Kespron kanssa?

Olen ajanut itse 30 vuotta Keskolla, ja nykyään teemme sopimusajoja, autotkin ovat Keskon väreissä. Yhteistyössä on paljon hyvää: kun teemme työmme, rahat tulevat tilille hienosti ajallaan. Pidän autot kunnossa ja kuljettajat autoissa. Talon tavoille on opittu.

Millaisia kohtaamisia vuosiin on sisältynyt?

Yksi tulee heti mieleen uran alusta. Olin parikymppisenä viemässä tavaraa rullakossa eräälle huoltoasemalle. Noin kymmenen vuotta vanhempi nainen avasi oven, katsoi silmiin ja kysyi: ”Suudellaanko?” Sanoin, että jos purettaisiin tämä kuorma ensin. Hän halusi vain saada nuoren pojan hämilleen – ja onnistuikin. Myöhemmin kävin usein samassa paikassa, nainen osoittautui oikein mukavaksi, kuten suuri osa asiakkaista näiden kymmenien vuosien varrella.

Mikä työssä on muuttunut urasi aikana?

Työturvallisuus on parantunut, samoin auton apulaitteet. On tullut kaukosäätimiä, ilmajousituksia ja lämpötilan seurantalaitteita. Autotkin ovat mukavampia ajaa. Sovellus kännykässä helpottaa arkea, ei tarvita kynää ja paperia. Edelleen kannamme välillä tavaraa kellareihin, mutta muutoin työ on helpottunut.

Millaisia onnistumisia koet työssäsi?

Keikka onnistuu, kun tavarat ovat ehjinä oikeaan aikaan oikeassa paikassa oikeassa lämpötilassa. Myös kuljettaja ja auto ovat ehjinä, eikä tule soittoja perään.

Mikä on palkitsevinta?

Parasta on, kun saan pidettyä työntekijät tyytyväisinä ja hyvällä mielellä. Olemme samassa veneessä puhaltamassa yhteiseen hiileen. Jos on jotain, niin aina puhumalla selvitään: kaikilla on puhelinnumeroni, soittamalla yritämme yhdessä saada asiat kuntoon.

Kuka?

  • Markku Liuksiala, 53
  • Kuljetus Liuksiala Oy hoitaa Keskon sopimusajoja Uudellamaalla sekä kauppajakelun Hämeenlinnaan. Päivässä ajetaan 20–30 kuormaa.
  • Markku on ollut yrittäjänä liki 30 vuotta.
  • Hän viihtyy mökillä Rukalla, kuntosalilla ja rakastaa kylmää vettä – eli talviuinti koukuttaa. Pallopelitkin ovat mieluisia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä