Näin laatu maistuu burgerissa

Hampurilaisten suosio jatkuu vuodesta toiseen. Snellmanin­ tapaan tehdyt burgerit tunnistaa laadukkaista raaka-­aineista: kotimaisesta lihasta ja ­maistuvasta majoneesista.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Valmistaja

Kaupallinen yhteistyö

Snellman

Burgerit ovat olleet suosittuja ruokia jo vuosikymmeniä. Snellman Pron tuotekehitysjohtaja Kai Meyerin mukaan suosiolle on selvä syy:”Hampurilaisia on helppo muokata maun ja täytteiden mukaan ja saada aikaan jokaiselle sopivia maistuvia vaihtoehtoja. Lisäksi burgerit ovat suhteellisen edullinen ruoka, johon kaikilla on varaa. Niitä on myös kaikkialla saatavilla.”

Kotimaista lihaa burgerin täytteeksi

Hyvän burgerin salaisuus ovat laadukkaat raaka-aineet, ja tekoprosessiinkin on panostettava. ”Usein ei tarvita mitään uutta tai monimutkaista. Riittää, että liha, leipä, kastike ja lisukkeet ovat hyviä. Burgeriin ei kannata laittaa liian paljon makuja – enemmän ei ole aina parempi. Joskus yritetään liikaa, ja maku kärsii”, miettii Meyer.

MN 2 24 Laatu maistuu burgerissa 2

Snellman on kuuluisa juuri laadukkaista, kotimaisista lihoistaan. Burgerjauheliha sopii nimensä mukaisesti pihviksi juuri hampurilaisten väliin. Lihan rasvapitoisuus on 20 prosenttia, minkä ansiosta pihvistä tulee mehevämpi ja maukkaampi. Burgerjauheliha jauhetaan tavanomaista karkeammaksi, jotta saadaan hyvä purutuntuma ja murea rakenne. Jauheliha on valmistettu GMO-vapaasta naudanlihasta, joka on peräisin suomalaisilta perhetiloilta.

Pekonihampurilainen on maukas, mehevä ja murea. Snellmanin valikoimassa on pekonia niin raakana kuin kypsänä.

Lisäksi valikoimassa on kaksi erilaista pekonia. Kunnon pekoni on kuivasuolattua, eikä siihen ole lisätty vettä tai fosfaattia. Paistaessa pekonin neste imeytyy pois, ja se on paistettuna rapea. Horeca-markkinoilla on saatavilla myös valmiiksi kypsennettyjä, leppäsavustuksella viimeisteltyjä pekoniviipaleita, joita on helppo käyttää ravintoloissa. Kiireisessä keittiössä on hyötyä siitä, että paistoaika on lyhyt. Pekoni on koostumukseltaan mureaa.

Sous vide ja majoneesi kruunaavat aterian

Snellman toi aikoinaan markkinoille sous vide -kypsennysmenetelmän. Pitkään haudutetuilla on tuorelihoja pidempi säilyvyys ja ne helpottavat hävikinhallintaa keittiössä. Mureita ja meheviä lihoja on helppo käyttää ja räätälöidä tarpeen mukaan.

MN 2 24 Laatu maistuu burgerissa 3 Valinnanvaraa löytyy! Maistuisivatko burgerjauhelihasta valmistetut Double Smash Burger ja Bacon Burger vai sous vide ­lihoista tehdyt burgerit, joissa on käytetty ylikypsää naudanrintaa, maatiaispossun pulled porkia ja broilerin rintafilettä?

”Lihoja on helppo jatkojalostaa, ne ovat vain suolattuja. Niistä saa pihvejä ja nyhtöpossua hampurilaiseen. Esimerkiksi ylikypsä kassleri soveltuu hyvin nyhtöpossuun, ja naudanrintaa voi viipaloida ja maustaa herkulliseksi.” Sous vide -lihat ovat suosittuja tuotteita ravintolamaailmassa. Meyer kehottaakin rohkeasti kokeilemaan niitä myös burgereissa.

Burgerin täytteet eivät rajoitu lihoihin: Snellmanilla on valikoimissaan myös majoneesia. Ammattikeittiöille suunnatut Soos-majoneesit valmistetaan omalla tehtaalla Suomessa. Täysmajoneesin lisäksi saatavilla on lukuisia erilaisia makuvaihtoehtoja.

Snellman-konserni

Perheyritys tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja vahvoista brändeistään. Kotimaisuus, puhtaat raaka-aineet ja laadukkaat tuotteet ovat olleet toiminnan ytimessä jo yli 70 vuoden ajan. Arvot ohjaavat yritystä kantamaan vastuun ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista. Vain näin voidaan tehdä aidosti hyvää.

Snellman Pro on ammattikeittiöiden kumppani. Tarjonnassa on kolme Suomen pidetyintä kuluttajabrändiä, Herra Snellman, Kokkikartano ja Mr. Panini. Lisäksi valikoimassa ovat ammattikeittiön tarpeisiin vastaavat tuotemerkit Pro, IceCool ja Soos.

Vahva Snellman-brändi kuluttajien mielessä

  • Tunnetuin lihatuotemerkki Suomessa (93 % osuus)
  • Hyväksytään useimmin ostoslistalle
  • Preferoiduin
  • Sympaattisin
  • Paras mainonta
  • Aidosti kotimainen

Lähteet: Kantar TNS, Brandmaster 2023, 10/2023 / Lihatuotemerkit 11/2023


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä