Tiedätkö mitä eroa on ginger beerilla ja ginger alella?

Ginger beer ja ginger ale ovat juomia, jotka ovat suosittuja raikkaan ja mausteisen makunsa ansiosta. Molemmat ovat nautittavissa sellaisenaan tai drinkeissä miksereinä. Mutta tiedätkö mitkä ovat ginger beerin ja ginger alen erot?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Fever Tree, Kespro

Kaupallinen yhteistyö

Fever Tree, Fentimans

Inkivääriolueksikin kutsuttuja ginger beeria ja ginger alea voidaan käyttää usein toistensa korvikkeina mutta näin erotat ne toisistaan.

Valmistusmenetelmä: Perinteisesti ginger beer valmistetaan käymisteitse ja ginger ale yleisimmin sekoittamalla. Valmistustapoja käytetään molemmissa tuotteissa kuitenkin ristiin.

Maku: Molemmissa maistuu nimensä mukaisesti inkivääri, mutta ginger beer on yleensä maultaan voimakkaampi ja mausteisempi, jopa hieman tulinen. Sen voimakkaampi ja mausteisempi maku johtuu fermentoinnista Lactobacillus-maitohappobakteerilla. Ginger ale on taas vastaavasti miedompi, makeampi ja sillä on pehmeämpi maku.

Väri: Ginger beer on väriltään samean vaaleata johtuen sen maitohappokäymisestä. Ginger ale on kirkkaampaa ja väriltään kellertävää.

Alkoholi: Ginger beer voi olla joko alkoholitonta tai alkoholilllista. Usein se sisältää hieman (0,5%) alkoholia käymisprosessin tuloksena. Ginger ale on nykyään enimmäkseen alkoholiton mikseri tai virvoitusjuoma.

Fresh Green Ginger Ivory Coast 1500x1000

Ginger beer

Ginger beer on parhaimmillaan erilaisissa juomasekoituksissa, kuten Mule-drinkit ja Dark & Stormy, sekä sellaisenaan virvokkeena nautittuna.

Fever-Tree Premium Ginger Beer on palkittu, alkoholiton inkivääriolut. Se on kolmen inkiväärin sekoitus Nigerian, Intian Kochin ja Norsunluurannikon alueiden raaka-aineista.

Fentimans Ginger Beer valmistetaan kasvipohjaisista raaka-aineista, samoilla perinteisillä tekniikoilla kuin Thomas Fentiman vuonna 1905 aloittaessaan inkiväärioluen valmistuksen. Se on hapatettu hienointa kiinalaista inkiväärijuurta käyttäen, joka on tulinen ja täynnä makua.

FT July Social GingerAle 2 1500x1000

Ginger ale

Ginger ale on parhaimmillaan erilaisissa juomasekoituksissa. Ginger ale pariutuu eriomaistesti Ginger Beerin kanssa sopivien alkoholien lisäksi myös ginien sekä erilaisten hedelmäpohjaisten viinojen, kuten konjakin, armanjakin, calvadoksen ja grapan kanssa.

Fever-Tree Ginger Ale on klassinen juoma, jolla on aito ja raikas maku. Juomassa on käytetty kolmen inkiväärin sekoituksesta valmistettua eteeristä öljyä. Ginger ale on täydellisesti tasapainotettu korostamaan hienoimpien viskien, bourbonien ja rommien makua, mutta se on myös yhtä herkullinen sellaisenaan virvoitusjuomana.

Fentimans Ginger Alessa maistuu runsas, mutta kepeä inkivääri. Makua täydentävät appelsiini- ja galangal-juuriuute sekä kaneli. Yleisimmästä valmistustavasta poiketen Fentimans Ginger Ale on valmistettu käymisteitse, ei sekoittamalla.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-040 1500x1000

Gunner (alkoholiton)

 • 3 tippaa aromaattinen katkero
 • 10 cl ginger ale
 • 10 cl ginger beer
 • limelohko

Näin valmistat:

 1. Rakenna juoma jäiden päälle highball-lasiin.
 2. Pidennä ginger alella ja ginger beerillä.

Vinkki! Voit tehdä matala-alkoholisen version lisäämällä 4 cl punaista vermuttia.

Irish Highball

 • 4 cl irlantilainen viski
 • 4 cl tuorepuristettu appelsiinimehu
 • ginger ale

Näin valmistat:

 1. Rakenna juoma jäiden päälle highball-lasiin.
 2. Pidennä ginger alella ja koristele sitruunan kuorella.

Sahdy Grove

 • 4 cl gini
 • 2 cl limemehu
 • 1 cl sokerisiirappi
 • ginger ale

Näin valmistat:

 1. Ravista muut paitsi ginger ale cocktail-shakerissa.
 2. Siivilöi juoma jäillä täytettyyn collins-lasiin.
 3. Pidennä ginger alella ja lisää koristeeksi limelohko.

Ginger Mojito

 • 4 cl vaalea rommi
 • 2 cl limemehu
 • 10-15 mintunlehteä
 • ginger ale

Näin valmistat:

 1. Rakenna juoma jäiden tai jäämurskan päälle highball- tai collins-lasiin.
 2. Pidennä ginger alella ja lisää koristeeksi mintuntupsu.Juomatukku Kesprosta saat laadukkaat virvoitusjuomat ja mikserit. Kokeile ja löydä listallesi sopivin tuote!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä