Kespro Oulu noutotukku – uusi tukku palvelee Oulussa koko Pohjois-Suomea

Kespron uudessa noutotukussa Oulussa on panostettu asioinnin helppouteen. Uusien kalusteratkaisujen ansiosta hyllymetrejä on enemmän kuin vanhassa tukussa, vaikka tila on pienempi.

Julkaistu

Teksti

Kati Valjus

Kuvat

Kespro ja Vilja Harala

Päällepäin Oulun uusi noutotukku näyttää tavalliselta myymälältä. Ensimmäisenä silmään osuu oven edustan leveiden parkkiruutujen teksti ”Lastausalue”.

”Asioinnin helppouteen on panostettu. Lastausalueen ajatuksena on, että auton voi jättää sivummalle tukussa asioinnin ajaksi ja sen jälkeen tulla lastausparkkiin pakkaamaan tavarat autoon. Olemme myös ensimmäinen noutotukku, josta löytyvät sähköautojen K-latausasemat”, esittelee Kespron aluejohtaja Ilpo Korkala.

Oulun uusi noutotukku avattiin elokuun lopussa aivan vanhan tukun viereen, Rautasepäntielle. Rakennus on uusi ja toimiva.

”Tila on neliöiltään edellistä pienempi, mutta tuntuu isommalta. Hyllymetrejä on enemmän. Uusilla kalusteratkaisuilla sama tuotevalikoima on saatu esille selkeämmin ja näyttävämmin, mikä myös nopeuttaa asiakkaan asiointia. Käytävillä on reilusti tilaa ja tukkukierroksen saa nopeasti tehtyä”, Korkala huomauttaa.

Erityistä huomiota energiatehokkuuteen

Uuden tukun valaistukseen on panostettu, ja julkisivuseinän valtavista ikkunoista tulvii sisään runsaasti luonnonvaloa. Rakennuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Kylmälaitteet, muu jäähdytys, lämmitys ja valaistus toteutetaan energiatehokkaasti.

”Vanhaan verrattuna saamme noin 380 megawattitunnin vuotuisen säästön. Se vastaa noin yhden K-Supermarketin vuosittaista energiankulutusta. Kyse on siis mittavasta säästöstä”, Korkala painottaa.

MN 5 23 Oulun tukku 3 Astianäyttelyllä on uudessa noutotukussa reilusti tilaa. Suurien ikkunoiden ansiosta astioita pääsee tarkastelemaan myös luonnonvalossa.

Kassojen lähellä sijaitsee alkoholimyymälä anniskeluluvallisille asiakkaille, ja kassojen välittömään läheisyyteen voidaan toteuttaa myös maistatuspiste teollisuuden tuotteille. Myös astianäyttely on saanut uudessa rakennuksessa kunnon tilat.

Astiapuoli nousee koko ajan suositummaksi. Astiat ja esillepano ovat nykypäivänä iso osa ravintoloiden asiakaskokemusta, ja ravintola-asiakkaiden näyttävät ruoka-annoskuvat leviävät nopeasti somessa. Astioilla on yhä enemmän merkitystä”, Korkala tietää.

Foodstereista ideoita ja inspiraatiota

0ulun uuden noutotukun kassa-alueen lähettyvillä kiiltelee uudenkarhea tuotekehityskeittiö Foodsteri, jossa Kespron asiakkaiden on mahdollista sparrailla ja kehittää ravintolaliiketoimintaansa. Ravintolatasoisen keittiön puikoissa häärii Food Solution Manager Matti Holma.

”Koulutus räätälöidään aina asiakkaan tarpeista lähtien. Tällä viikolla esimerkiksi saapuu erään ravintolan keittiön väki hiukan kauempaa pohjoisesta, joten pidämme kahden päivän koulutuksen”, Holma kertoo. Foodsterin asiakkaiden tarpeiden hajonta on laaja.

MN 5 23 Oulun tukku 1 Kassa-alueen läheisyydessä sijaitsee tuotekehityskeittiö Foodsteri, jossa asiakas voi keskittyä koulutuspäivän aikana uuden ideointiin.

”Joku hakee ideoita lounaaseen, toinen à la carte -listaan. Esimerkiksi kasvisruokavaihtoehtojen kehittely on sellainen aihe, jota kysytään paljon. Koulutuspäivän sisältö suunnitellaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Lopputuloksen pitää olla asiakkaan näköinen.” 

Holma iloitsee Foodsterin sijainnista lähellä asiakkaita.

”Ihan pari päivää sitten ovella piipahti kahvilayrittäjä, jolle Foodsteri oli uusi tuttavuus. Hän kertoi miettineensä keittolounastarjontaa ensi kesälle ja kysyi, onko tämä se paikka, josta siihen voisi saada apua. Vastasin, että tämä on nimenomaan se paikka!” Holma hymyilee.

MN 5 23 Oulun tukku 4 Food Solution Manager Matti Holma Oulun Foodsterista.

Holman mukaan lyömätön etu Foodsterin koulutuspäivässä on se, että keittiön henkilökunta ja yrittäjä voivat rauhassa keskittyä uuden ideointiin.

”Täällä on rauha tehdä ja kokeilla. Arvokasta on myös se, että saa kuulla toisen mielipiteen. Eri keittiössä pääsee kokeilemaan eri varustusta, ja ideoida voidaan heittää myös lennosta. Meillä on 60 000 tuotetta, joten jos jotain halutaan kokeilla, se onnistuu helposti.”


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä