Vastuulliset take away –ratkaisut huomioivat ympäristön hyvinvoinnin

Me Kespron hankinnassa seuraamme aktiivisesti materiaalien kehitystä. Haemme valikoimiin erilaisia materiaaliratkaisuja, jotta kaikki asiakkaamme löytäisivät tarpeisiinsa juuri heille sopivat tuotteet.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Abobe Stock & Kespro

Lainsäädännön seuranta on jatkuvasti työpöydällä. Keskon vastuullisuuslinjaukset ohjaavat toimintaamme ja vastaavasti tavarantoimittajien vastuullisuustyö kehittyy vauhdilla. K-ryhmä ja Kespro kannustavat tavarantoimittajia, koko toimitusketjua ja asiakkaita myös päästöjenvähennystoimiin. Tavoitteena on, että kahdelle kolmasosalle Keskon suorien tavarantoimittajien päästöistä tulee olla asetettuna vähennystavoitteet vuoteen 2025 mennessä.

Kespron strategian mukaisesti painotamme valikoimassamme koko ajan enemmän vastuullisten tuotteiden osuutta, mikä helpottuu tarjolla olevien ratkaisujen lisääntyessä. Käymme aktiivista vuoropuhelua myös asiakkaidemme kanssa. Saamme siitä arvokasta apua tuotesuunnitteluun ja ensikäden tietoa siitä, millaisille tuotteille on tulevaisuudessa tarvetta.

Maaliskuussa 2022 hyväksytty Keskon uusi vastuullisuusstrategia 2022–2024 asettaa selkeät tavoitteet myös Kespron toiminnan vastuullisuudelle. Vastuullisuusstrategian painopistealueita ovat ilmasto ja luonto, arvoketju, ihmiset sekä hyvä hallinto. Kolmessa eri materiaaliratkaisussa vastuullisuusteema näyttäytyy hieman eri tavoin. Niissä on otettu ympäristön hyvinvointi vahvasti huomioon, mutta samaan aikaan on luotu käytännöllisiä ratkaisuja foodservice-toimijoille.

Take-away2023-julkaisu stock

Vastuullinen vaihtoehto kertakäyttöisille aterimille: Menu-puukuituaterimet

Vuonna 2021 Kespron valikoimiin tuli uusi puukuituinen aterinsarja korvaamaan kertakäyttöaterimia. Nämä Menu-puukuituaterimet valmistetaan kotimaisista metsäteollisuuden sivuvirroista syntyvistä sahajauhoista ja mäntyöljystä. Myös aterimien tuotanto on Suomessa. Aterimet ovat konepesunkestäviä ja uudelleenkäytettäviä ja niiden suutuntuma on miellyttävä, eikä materiaalissa ole makua. Aterimien hiilijalanjälki on yli 90 % pienempi kuin perinteisillä muovisilla kertakäyttöaterimilla. Puukuituaterimet voidaan kierrättää muovijätteen joukossa.

Uusi eettinen kierrätysprojekti: Prevented Ocean Plastic –sushirasiat

Prevented Ocean Plastic -sushirasiat ovat osa uutta eettistä kierrätysprojektia valtameriemme suojelemiseksi. Tuotteiden raaka-aineesta 30 % on korkean roskaantumisriskin rannikkoalueilta kerättyä ja kierrätettyä muovia. Jokainen ostettu tuote tukee jätteenkäsittelyn ja kierrätyksen kehittymistä alueilla, joilla sitä eniten kaivataan. Toiminta estää kuukausittain yli tuhatta tonnia muovijätettä päätymästä mereen. Samalla kehittyvät alueet saavat rahoitusta jätehuoltonsa kehittämiseen.

Kespro x Kamupak sushi Kespron kumppanipalveluverkostoon kuuluva Kamupak tarjoaa Kespron asiakkaille uudelleenkäytettävät take away -astiat palveluna.

Kamupak-rasiat

Kespron palveluliiketoiminnan kumppanina aloittaa keväällä Kamupak. Kamupakin pakkaukset ovat uudelleenkäytettäviä ja pantillisia.


Kespro-take-away-2023-Liisa-Puhakka-1285 Liisa Puhakka, Kespron nonfood-valikoiman tuotepäällikkö

Mikä on puu- ja paperilinjaus?

Puu- ja paperilinjaus on osa Keskon vastuullisuustoimintaa, jolla hillitään ilmastonmuutosta. Hallitsemattomat ja laittomat hakkuut aiheuttavat merkittävän uhan maailman metsille. Metsäkato kiihdyttää ilmastonmuutosta ja vähentää luonnon monimuotoisuutta. Kestävällä metsänhoidolla voidaan kuitenkin ehkäistä negatiivisia ympäristövaikutuksia sekä tukea paikallisyhteisöiden oikeuksia ja taloudellista asemaa. 88 % Menu-kartonki- ja -paperituotteista on nyt sertifioituja tai kierrätettyjä. Keskon tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki Menu-tuotteet ovat sataprosenttisesti kestävää alkuperää.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä