Vastuullisuus kattaa kaiken

Vastuullisuutta ei voi saada kerralla kuntoon, mutta jostain on aloitettava. Pienetkin teot edistävät ja kehittyä voi koko ajan! Fiblonilla on tehty vastuullisuustyötä jo vuosien ajan – parhaat vinkit luettavissa Fiblonin uudessa Vastuullisuusportaalissa.

Julkaistu

Teksti

Fiblon

Kuvat

Fiblon

Kaupallinen yhteistyö

Fiblon

Fiblonilla on aina oltu monessa asiassa edelläkävijöitä, raivattu tietä ja näytetty suuntaa. Tämä pätee myös vastuullisuuteen, joka on ollut yrityksen perustamisesta alkaen yksi tärkeimmistä arvoista.

Moni pk-yritys pohtii kuumeisesti oman liiketoiminnan vastuullisuutta ja sen edistämistä. Miten onnistua tai päästä edes alkuun, kun pitäisi olla tietoa ja taitoa sekä kykyjä konkreettisiin tekoihin, eikä aikaakaan ole hukattavaksi. Vähemmästäkin menee suuntavaisto sekaisin ja on helppo alkaa puuhastelemaan epäolennaisten lillukanvarsien parissa sen sijaan, että keskittyisi oman liiketoiminnan kannalta tärkeimpiin kokonaisuuksiin.

Vastuullisuus on ennen kaikkea pitkäjänteistä työtä. Sen on oltava strateginen valinta ja yritykselle aidosti tärkeä ajatusmalli, jotta toiminta on tuloksellista ja läpäisee koko organisaation. Pakko on joskus hyvä motivaattori, mutta pidemmällä aikavälillä se tuntuu raskaalta kuormalta sen sijaan, että olisi palkitsevaa toimintaa.

fiblon1

Viisi vinkkiä vastuullisuustyöhön

Fiblonilla on kertynyt vastuullisuustyöstä kokemusta jo monen vuoden ajalta. Monet asiat, jotka nyt tuottavat tuloksia, on aloitettu jo vuosia sitten. Tie ei ole ollut helppo tai suoraviivainen. Mutta vaikka matkalla on ollut mutkia ja rämeikköä, vastuullisuuskompassi on ollut koko ajan kalibroituna ja näyttänyt oikeaan suuntaan. On tiedetty, minne ollaan menossa ja mikä on koko organisaation yhteinen päämäärä sekä myös se, että miksi matkaa ylipäätään tehdään.

Fiblonin brändi- ja vastuullisuusjohtaja Anne Ekberg on johtanut Fiblonin vastuullisuustyötä eteenpäin jo vuosien ajan. Kokemuksen äänelläkään ei voi viisastella tai esittää kaikkitietävää, mutta paljon on tullut hyvää oppia ihan oman tekemisen kautta.

Tässä Annen viisi suunnistusvinkkiä yrityksille vastuullisuusviidakossa luovimiseen:

  1. Pohdi, mikä on yrityksenne perimmäinen tarkoitus ja mitä arvoa yritys tuottaa?

  2. Löydä yrityksellenne olennaiset asiat ja keskity niihin.

  3. Varmista toimenpiteiden vaikuttavuus, älä sorru puuhasteluun.

  4. Tarkista oikea suunta säännöllisesti.

  5. Mitään ei tapahdu, ellei aloita jostain.

Vastuullisuusmaailmaa ei voi saada kerralla kuntoon, mutta jostain on aloitettava. Ja vaikka tässä hommassa ei tulla ikinä valmiiksi, niin pienetkin teot vievät eteenpäin ja kehittyä voi ihan koko ajan! Fiblon on pieni perheyritys, jolla ei ole suuria resursseja käytettävissä, mutta siitä huolimatta yrityksessä on saatu aikaan isoja ja merkittäviä vastuullisuustuloksia. Jos Fiblon on onnistunut, niin muutkin voivat! Kyse on paljon siitä, mitkä asiat koetaan tärkeiksi, mitä niiden eteen ollaan valmiita tekemään ja miten asioita priorisoidaan. Tarvitaan valintoja ja työtä, sekä lisäksi rutkasti pitkäjänteisyyttä, määrätietoisuutta ja valtavan paljon kärsivällisyyttä.

fiblon2

Vastuullisuusportaali palvelee kaikkia pk-yrityksiä

Fiblonilla tiedetään, mitä vastullisuusasiat tarkoittavat pk-yritykselle ihan konkreettisella tasolla. Fiblonilla myös ymmärretään, miten tärkeää on jakaa kokemuksia ja oppia sekä vuosien aikana kertynyttä tietämystä eteenpäin. Tämä yhdessä tekemisen ja tiedon jakamisen periaate on Fiblonin toimintatapa ja se on myös uuden Vastuullisuusportaalin lähtökohta. Vastuullisuusportaali tarjoaa kaikille vastuullisuusasioista sekä kestävän kehityksen tuotantotavoista kiinnostuneille hyödyllistä asiaa ja näkökulmia oman vastuullisuustyön tueksi.

Miksi Fiblon, pieni perheyritys, haluaa jakaa tietoa muiden yritysten hyödyksi?

”Me Fiblonilla ajattelemme, että vastuullisuus todella kattaa kaiken ja se kuuluu ihan kaikille. Kyse ei ole kilpailusta, vaan samaan suuntaan kulkemisesta ja yhdessä saman asian parissa työskentelystä, kukin oman toimialansa parissa. Tietoa ja omia kokemuksiamme jakamalla voimme auttaa muita pk-yrityksiä onnistumaan ja kehittymään vastuullisuuden parissa”, tiivistää Fiblonin brändi- ja vastuullisuusjohtaja Anne Ekberg.

Vieraile Fiblonin Vastuullisuusportaalissa osoitteessa www.fiblon.com/yritys/vastuullisuus. Nappaa nopea ensikatsaus videoista, lue lisää aiheista blogiartikkeleista tai kuuntele podcastista taustaa kaikelle. Osallistu keskusteluun Fiblonin sosiaalisen median kanavissa – se on Fiblonille osoitus siitä, että tälle tiedolle tarvetta ja yhdessä tekemiselle kysyntää.

fiblon3

Fiblon

Fiblon Lautasliinatehdas on oman alansa muurahainen – kokoonsa suhteutettuna ylivoimaisen vahva tekijä. Tuotteet valmistetaan Suomen Porissa vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Lähituotanto varmistaa läpinäkyvän tuotantoketjun ja vähentää hiilijalanjälkeä. Tarpeen mukaan mukautuvat valmistuserät ja personoinnin yksilöllisyys takaavat, että luonnon resursseja käytetään viisaasti ja asiakkaan rahoja kustannustehokkaasti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä