Fentimans

Fentimans on perinteinen, yli 100 vuotta laadukkaita virvoitusjuomia, inkiväärioluita ja mixereitä valmistanut brittiläinen, perheomisteinen tuottaja. Kaikki Fentimansin juomat tehdään ainutlaatuisella käymismenetelmällä valmistetuista uutteista, joiden raaka-aineet ovat luonnonmukaisin menetelmin valmistettuja, eivätkä sisällä keinotekoisia lisäaineita.

Fentimansin tarina alkoi vuonna 1905, kun metallityöläisenä työskennellyt Thomas Fentiman ja eräs kauppias tekivät lainasopimuksen. Fentiman myönsi lainan pulassa olleelle kauppiaalle ja kauppias antoi pantiksi inkiväärioluen reseptin. Lainaa ei koskaan maksettu takaisin, joten resepti siirtyi Fentimanin omistukseen.

Hevosin ja kärryin jaellut inkiväärioluet nousivat pian suureen suosioon. Perheen yritys kasvoi nopeasti ja Pohjois-Englantiin perustettiin runsaasti uusia panimoita. Nykyään yritystä johtaa Thomas Fentimanin pojanpojanpoika, joka jatkaa suvun perintöä: Fentimansin limonadit tehdään edelleen samaan tapaan luonnontuotteista kuin vuosisata sitten - joskin uusia makuja on tullut valikoimaan. Joitain valmistusprosesseja on myös päivitetty, ja esimerkiksi pastörointi on lisätty mukaan, jotta juomat säilyvät pidempään.

Virvokkeisiin käytetään runsaasti erilaisia kasvikunnan tuotteita ja niiden maut ovat peräisin maailman joka kolkasta. Esimerkiksi seljankukka kasvatetaan Fentimansin kotimaassa Englannissa, tujakka inkivääri saapuu Kiinasta ja ihanan kirpeät sitruuna Espanjasta.

Fentimans on kasvanut yhdeksi Suomen arvostetuimmista laatujuomabrändeistä, jota arvostetaan niin juoma-alan ammattilaisten kuin kuluttajienkin parissa.

Tutustu lisää Fentimansin tuotteisiin!