Alkoholittomissa oluissa tärkeintä on maku

Kespron blogissa pääpanimomestari Heikki Vuokko: Alkoholiton olut on olutta oluiden joukossa, samat asiat ratkaisevat. Tärkeintä on maku ja se, kuinka olut sopii tilanteeseen. Alkoholittomien oluiden valtavassa valikoimassa on tarjolla monenlaisia tyylejä.

Julkaistu

Teksti

Heikki Vuokko

Kuvat

Sinebrychoff

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

Sinebrychoffin valikoimassa alkoholittomia oluita on ollut jo lähes 20 vuotta, vuodesta 2005. Alkoholittoman oluen suosio alkoi kuitenkin kasvaa vasta myöhemmin, vuoden 2017 paikkeilla. Toimme silloin markkinoille uuden alkoholittoman olutbrändin, Crispin, joka korvasi aikaisemmat Nikolai-oluet. Crisp oli maultaan ja brändiltään onnistunut, ja nousi nopeasti markkinajohtajaksi Suomessa – ja on sitä edelleen.

Alkoholiton olut on olutta oluiden joukossa, samat asiat ratkaisevat. Tärkeintä on hyvä maku ja se, kuinka olut sopii tilanteeseen. Tänään alkoholittomia oluita on tarjolla hyvin monenlaisia tyylejä ja valikoima on valtava. Alkoholittomien oluiden aromi on kehittynyt valtavasti viime vuosien aikana. Mekin Sinebrychoffilla investoimme uuteen alkoholittoman oluen tuotantolinjaan tänä vuonna ja sen avulla voimme valmistaa entistä hellävaraisemmin haluamamme kaltaisia laadukkaita alkoholittomia oluita – eli voimme säilyttää ne oluen alkuperäiset aromit mahdollisimman hyvin.

Crispin valikoimassakin on jo monta oluttyyliä – lagerin lisäksi mm. IPA ja Hoppy Lager – ja keväällä taas lanseeraamme ihan uuden maun. Oma suosikkini on Hoppy Lager, siinä on täydellinen tasapaino humaloinnin, makeuden ja raikkauden välillä – vaikka itse sanonkin! Sitä juodessa unohtaa juovansa alkoholitonta olutta. Alipaineteknologiaan perustuvassa menetelmässä olut pannaan ensin normaalisti ja se käytetään kuten muutkin oluemme. Tämän jälkeen siitä poistetaan alkoholi, aina nollaan saakka. Tekniikka antaa meille paremmat mahdollisuudet myös matala-alkoholisten oluiden suhteen. Kuten muutkin juomamme, valmistamme Crispin hiilineutraalisti uusiutuvalla energialla.

Alkoholittomien oluiden lisäksi myös juuri matala-alkoholisten suosio on kasvussa ja panimomme onkin tehnyt joukon uutuuksia viime aikoina – mm. KOFF Light 3,5 %, KOFF Session IPA 2,5 % tai Karhu 2,8%. Tämäkin kertoo siitä, että kuluttajat haluavat kevyempiä vaihtoehtoja tinkimättä oluen mausta. Crispin lisäksi valmistamme myös Karhun alkoholitonta olutta. Omien oluidemme lisäksi tuomme maahan Brooklynin, 1664 Blancin ja Staropramenin alkoholittomia oluita.

Syyskuussa saimme kuulla hienon uutisen, Crisp Lager oli valittu Suomen Paras Olut -kilpailussa parhaaksi alkoholittomaksi tai matala-alkoholiseksi olueksi. On aina hienoa saada tunnustusta ja positiivista palautetta, oluet ja muut juomat herättävät ihmisissä suuria tunteita.

Crispin slogan on, että se sopii kaikenlaisiin olosuhteisiin. Se on kyllä totta, olen itse törmännyt Crispiin tilanteissa ja tapahtumissa, joissa olutta ei yleensä ole totuttu näkemään – kuntoilujuomana tai vaikka parturin tuolissa.

Heikki Vuokko Kespron blogi 2024

Heikki Vuokko
pääpanimomestari
Sinebrychoff

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä