Hevivinkki: Mitä eroa on mandariineilla?

Sanaa "mandariini" käytetään arkipuheessa usein kuvaamaan kaikkia pieniä sitrushedelmiä, mutta mandariineja on yli 300 eri lajiketta. Nämä lajikkeet eroavat toisistaan maun, värin, koon ja kuoren paksuuden osalta.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kaupallinen yhteistyö

Unexport

Nykyisin kaikki mandariinit luetaan kuuluvaksi yhteen lajiin, mutta puutarha- ja viljelylajikkeet voidaan jakaa kahdeksaan eri alalajiin, joista tutuimmat ovat mandariinit, klementiinit ja satsumat. Nämä pienet ja mehukkaat sitrushedelmät ovat kaikki suosittuja talviherkkuja, mutta niillä on myös hienovaraisia eroja, jotka saattavat jäädä huomaamatta.

Tässä jutussa tarkastelemme perus mandariinin, klementiinin ja satsuman ominaisuuksia ja autamme sinua valitsemaan ravintolasi tarpeisiin sopivimman vaihtoehdon.

1 – Mandariini

Mandariinit muodostavat laajan hedelmäryhmän, johon kuuluu yli 300 lajiketta. Yleensä perinteisenä tunnettu mandariini on keskikokoinen, hieman litteä ja sillä on paksu, oranssinvärinen kuori. Kuori irtoaa helposti ja hedelmä sisältää tyypillisesti useita siemeniä. Maku on hieman hapokkaampi kuin klementiinillä ja satsumalla.

2 – Klementiini

Klementiini on mandariinin ja pomeranssin risteytys. Se on kooltaan pienempi kuin mandariini ja sen kuori on ohuempi ja sileämpi. Klementiinit ovat lähes siemenettömiä ja niillä on erittäin makea ja mehukas maku.

3 – Satsuma

Satsuma on mandariinin ja klementiinin risteytys, joka on alun perin kotoisin Japanista. Se on kooltaan pienin näistä kolmesta ja sen kuori on erittäin ohut ja helppo kuoria. Satsumat ovat lähes siemenettömiä, ja niillä on makea ja hieman hapokas maku.

Sopiva hedelmä riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä. Jos etsit makeaa ja mehukasta hedelmää, klementiini on hyvä vaihtoehto. Jos taas haluat helposti kuorittavan ja siemenettömän hedelmän, satsuma on parempi valinta. Perinteinen mandariini voi olla hyvä vaihtoehto, jos etsit hieman hapokkaampaa makua – siksi se voi olla paras vaihtoehto myös ravintolan keittiöön.



Vihannestukku Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä