Hevivinkki: Näin käytät thaimaalaista munakoisoa

Golfpallon kokoinen thai-munakoiso on monikäyttöinen, lempeän makuinen lisä ravintolan aasialaishenkisiin annoksiin ja pikkupurtaviin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kaupallinen yhteistyö

Valstar Holland B.V.

Thai-munakoiso tunnetaan myös nimellä kerämunakoiso. Se eroaa perinteisistä länsimaisista lajikkeista ulkonäöltään ja koostumukseltaan. Se tuo hauskan visuaalisen lisän annokseen ja sopii monenlaisiin ruokiin. Vihannestukku Kespron valikoimiin thai-munakoison tuo hollantilainen Valstar.

1500px AdobeStock 198145195

Thai-munakoiso on suupalan kokoinen

Thai-munakoisojen ulkonäkö vaihtelee pitkänomaisesta, lieriömäisestä pienempään, pallomaiseen ulkomuotoon. Niiden halkaisija on yleensä alle kolme senttimetriä. Thai-munakoison pinta on sileä ja kiiltävä, ja niiden kuoren väri vaihtelee tummanvihreästä vaaleanvihreään ja raidallisen valkoiseen.

Munakoison liha vaaleaa ja siinä on runsaasti pieniä, syötäviä siemeniä. Thai-munakoisot ovat tunnettuja rapeudestaan ja miedosta, lempeästä mausta, joka aavistuksen karvas.

Miten voit käyttää thaimaalaista munakoisoa ravintolassa?

Thaimaalainen munakoiso voidaan paistaa pannulla, grillata, valmistaa tempuraksi tai käyttää kermaisissa aasialaisissa keitoissa ja curryissa. Sen liha pehmenee melko nopeasti ja se imee hyvin makuja. Munakoisoa ei tarvitse kuoria ennen valmistusta.

Pieni koko sopii täydellisesti myös sormisyötäviin ja grillattuihin lisukkeisiin. Ne tuovat mukavaa rapeutta raakana salaatteihin ja ne maistuvat dipattuina esimerkiksi thaimaalaiseen chilitahnaan, nam phrikhiin.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä