Ilmiömäiset veljekset

Kun Ghazi ja Khaled Azizi valmistavat sokkiannoksen, ovenkarmien ohittaminen on senttipeliä. Veljekset ovat luoneet kebabistaan ja pizzoistaan ilmiön, joka tunnetaan läpi Suomen.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Rami Marjamäki

Mistä tietää, että kyseessä on iso ilmiö? Kun nuorilta kysyy, tietävätkö he Malmin Kebabin, nämä purskahtavat sarkastiseen nauruun.

”Kaikkihan Malmin Kebabin tietää. Ne laittaa sut sokkiin. Roni Back oli siellä päivän töissä.”

Kaikki tarkoittaa nuorten kielessä niitä, jotka seuraavat aikaansa somen välityksellä. Erityisesti nuorten suosimissa kanavissa TikTokissa ja Youtubessa.

ML 2 23 64 asiakascase 2 Ilmiömäiset-veljekset 3 Khaled Azizin kebabeista on muodostunut ilmiö, jonka somekansa tuntee. @Tiktok / khaled.azizi

Ravintola siis tiedetään, vaikka ei edes asuttaisi samassa kaupungissa tai sinne ei olisi jalalla astuttu. Vielä. Vaikuttaminen perustuu juuri tähän: On juttu käydä syömässä Malmin Kebabissa ja postata siitä. Malmin Kebabiin mennään syömään kavereiden, perheen, jääkiekkojengin tai opiskelukavereiden kanssa. Paikka on ollut luomassa nostetta kebabille ja onnistunut luomaan bisneksestään ilmiön. Miten ihmeessä?

Turusta liikkeelle

Veljekset avasivat ensimmäisen Malmin Kebab -ravintolan Turkuun vuonna 2017. Molemmat olivat tehneet töitä pizzerioissa, ja haaveissa oli oma ravintola. Kun kokemusta oli kertynyt tarpeeksi, Khaled eli Kalle ja Ghazi eli Kassu avasivat Malmin Kebabin.

”Oli helpompi lähteä tekemään yhdessä, kun toinen oli mukana”, Kalle sanoo.

Työnjako on ollut alusta asti selvä. Kassu hoitaa tilauksia ja Kalle somemarkkinointia. Kalle työskentelee myös kassalla. Korona-aikana oli mahdollisuus satsata markkinointiin.

”Jotain piti keksiä. Lähdin TikTok-sovellukseen, vaikka kaverit esteli. Menin silti.”

Malmin Kebabin kanavalla on paljon videoita valtavista annoksista, joita syödään isolla porukalla. Muutenkin annoskoko on tavallista suurempi. Kuten sosiaaliseen mediaan kuuluu, buustia tulee myös asiakkailta ja heidän tekemistään videoista. Myös yhteistyö vaikuttajien kanssa on ollut tehokasta. Roni Backin julkaisemaa Oikeissa töissä – kebab edition -videota on katsottu YouTubessa yli miljoona kertaa.

ML 2 23 64 asiakascase 2 Ilmiömäiset-veljekset 4 11-vuotias Jesper Nurminen halusi yhteiskuvan Khaled Azizin kanssa.

Vuorossa Tampere

Somen haltuunotto on kannattanut. Kun veljekset avasivat tammikuussa Tampereelle toisen toimipisteensä Kauppi Sport Centeriin, jono oli pitkä.

”Siinä meni jo itsekin sokkiin. Piti laittaa keittiökin pariksi tunniksi kiinni, kysyntä oli niin valtava”, Kalle sanoo.

Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Myynti on ollut veljesten mukaan monikymmenkertaista ensimmäisten viikkojen aikana.

ML 2 23 64 asiakascase 2 Ilmiömäiset-veljekset 5

Kun ruoka on yksinkertaista, raaka-aineiden täytyy olla tiptop-kunnossa.

Urheilu ja kebab ovat osoittautuneet lyömättömäksi yhdistelmäksi.

”Asiakkaat tekevät ennakkotilauksen, käyvät välillä treenaamassa ja tulevat sitten syömään.”

Pöhinä muuttuu liikevaihdoksi, kun asiakkaan odotukset myös lunastetaan. Malmin Kebabissa kaikki tehdään taikinoista ja kastikkeista asti itse.

”Kun ruoka on yksinkertaista, raaka-aineiden täytyy olla tiptop kunnossa”, Kassu sanoo.

Siinä tavarantoimittajalla on keskeinen rooli. Veljekset ovatkin olleet tyytyväisiä Kespron laatuun ja toimitusvarmuuteen. Tavarantoimittajaa valitessa toimitusvarmuus on tärkeä asia. Volyymit ovat isoja, eikä raaka-aineiden laadusta voi tinkiä.

ML 2 23 64 asiakascase 2 Ilmiömäiset-veljekset 7 Tammikuussa avattu Tampereen Malmin Kebab sijaitsee Kauppi Sport Centerissä.

Palvelu osa kokemusta

Ravintolaan tullaan paitsi ruoan myös veljesten takia.

”Asiakkaat viihtyvät meillä. Olemme heitä vastassa ja heitämme läppää. Jengi myös tykkää, kun ollaan nuoria. Mekin treenataan ja käydään salilla, mutta syödään myös hyvin. Me näytetään esimerkkiä, että voi sekä syödä että elää hyvin”, Kassu sanoo.

”Jengiä tulee välillä vain katsomaan meitä ja ottamaan selfiet meidän kanssa.”

Asiakkaiden kanssa heitetyt ylävitoset on ansaittu kuitenkin kovalla työllä.

”Ollaan näytetty, että voit menestyä, kun teet töitä ja olet positiivinen, teet töitä unelmiesi eteen. Istumalla ei menestystä tule. Ollaan kahdesta kolmeen vuotta tehty pitkiä vuoroja ja painettu duunia.”

ML 2 23 64 asiakascase 2 Ilmiömäiset-veljekset 6 Malmin Kebab luottaa reilun kokoisiin annoksiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Somefaktoja suomalaisista

  • 16–24-vuotiaista somea käyttää 94 %
  • 25–33-vuotiasta 92 %
  • 34–44-vuotiaista 86 %.
  • TikTokin käyttäjiä on 1,3 miljoonaa.
  • Käyttäjistä 80 % on täysi-ikäisiä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä