Kesän hittisalaatti à la Harri Veckman

Näihin aikoihin vuodesta Foodstereissa kysytään toistuvasti ratkaisuja kesän listalle. Varma jokavuotinen havainto on ruokaisten salaattien kysyntä, joten luottakaamme tähän kesähittiin tulevanakin kesänä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

iStock

Valitaan raaka-aineet oman hinnoittelun ja liikeidean kan­nalta sopiviksi, ja luodaan sen pohjalta toimiva kesäsalaattilista. Klassikkosalaatit toimivat aina, mutta entä jos ne tuunaisikin uudenlaisiksi? Salaateissa on se hauska puoli, että vain mielikuvitus on rajana niiden sisällölle.

  1. Aloitetaan salaattipohjasta – lisätään siihen hieman volyymia ja ruokaisuutta: Tykkään käyttää työtä helpottavia valmiita salaattisekoituksia, ja niitä löytyykin useita erilaisia Vihannestukku Kespron valikoimista. Ruokaisuutta tuon pohjaan esimerkiksi pavuilla tai varhaisperunoilla. Ruotsalaista uudensadon perunaa saa jo toukokuussa ja kotimaista kesäkuussa. Lisään pohjaan vielä sesongin raikkaimpia raaka-aineita, kuten kesätomaatteja ja nippuvihanneksia.

  2. Salaatin pääraaka-aineen kohdalla kannattaa toki valita sitä, mikä myy parhaiten. On silti hyvä yllättää asiakkaat uusilla vaihtoehdoilla, ettei homma jää samalle tasolle vuodesta toiseen. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti sesongin parhaimmat kasvikset eri tavoin valmistettujen savukalojen, katkarapujen, kanan tai erilaisten juustojen, kuten fetan tai burratan, kanssa. Valmistustavat tekevät raaka-aineista mielenkiintoisia: kokeile ensi kesänä ainakin savustusta ja pikkelöintiä.

  3. Kasvisruokailijoille varaan salaattiin aina useamman proteiinilähteen. Se voi olla makupari, kuten savutofu ja soijapavut tai linssit ja sienet.

  4. Kesäsalaatti kruunataan kastikkeella. Vinaigrette on klassikko, mutta sitä on helppo jalostaa omaan makuun sopivaksi. Menu sitrusvinaigretten sekaan ajan blenderillä tai sauvasekoittimella esimerkiksi kotimaisia marjoja tai eksoottisia hedelmiä, kuten mangoa. Rucolalla tai rotisseur-sinapilla saa myös hurjasti makua lisää. Toki erilaiset dressingit, majoneesit, salsat ja öljyt sopivat myös loistavasti kesä­salaatin kastikkeeksi. Menu-sarjasta löytyy lisäksi pari maukasta vinaigrette-uutuutta.

  5. Vielä viimeistelyyn jotain raikasta ja rapeaa. Omia suosikkejani ovat siemenet, krutongit, tuoreet yrtit ja pikkelöidyt kasvikset, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa. Maukas dippi tai tahna on aina hyvä lisä salaattiin, kokeile vaikkapa hummusta tai muhammaraa. Katso muhammaran resepti.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä