Kuukauden olut: OLVI American IPA 6,5 %

OLVI American IPA tarjoaa raikkaan, jenkkityylisen makunautinnon.

Julkaistu

Teksti

Kespro/Aniko Lehtinen

Kuvat

Olvi Oyj

Kaupallinen yhteistyö

Olvi Oyj

Olvin vahva osaaminen erikoisoluiden valmistuksessa näkyy ja maistuu tämän vuoden uutuuksissa. Vahvat, mutta helposti juotavat, IPA- ja Pale Ale -oluet kruunaavat rennon amerikkalaistyylisen kattauksen ja sopivat mainiosti muun muassa grilliherkkujen kaveriksi.

Olutsommelier Aniko Lehtinen maisteli vahvat uutuudet. Seuraavassa Anikon tuotekuvaukset ja ruokasuositukset kuukauden oluelle, Olvi American IPAlle, ja sen parina lanseeratulle Olvi Colorado Pale Alelle.

Olvi American IPA 6,5 %

Olvi American IPA on kauniin vaalea, raikkaan sitruksinen jenkkityylinen IPA. Sen tuoksusta erottaa selkeästi käytettyjen humalalajikkeiden tuoksuja, kuten limeä, ananasta, hieman papaijaa ja ryhdikästä greippiä. Oluessa mallasrunko antaa pyöreän suutuntuman, ja samalla se tasapainottaa humalan aromeja. Jälkimaku on aromikkaan katkeroinen, mutta helposti juotava.

Olvi American IPA on erinomainen grilliherkkujen ja makkaran kanssa. Se sopii hyvin amerikkalaistyylisten ruokien, kuten nugettien, mozzarellatikkujen, hampurilaisten ja tuhtien voileipien kera nautittavaksi. Olut on oiva pari myös lohiruuille ja goudajuustolle.

OLVI Am IPA 6,5 - hamppari yläkulma P3038420 1500x1000

OLVI Colorado Pale Ale 6,5%

Toisen ”kotimaisen amerikkalaisen”, vaalean OLVI Colorado Pale Ale -oluen tuoksu on vihreän sitruksinen ja mehukkaan greippinen. Neljä eri humalalajiketta tuo häivähdyksen pihkaisuutta. Olut on parhaimmillaan viileänä nautittuna. Sen runko tukee humalan maukkaita aromeja, ja mukavan raikas katkeruus jää juuri oikealla tavalla suuhun.

OLVI Colorado Pale Ale on erinomainen olut aasialaisen ruuan, grilliherkkujen ja frittisuupalojen kanssa nautittuna.

OLVI Am IPA 6,5 - ja hamppari vaaka P2238156 1500x1000

Uusi alkoholilaki ja sen hyödyt ravintolamyynnissä

Kesän kynnyksellä voimaan tullut uusi alkoholilaki sallii korkeintaan kahdeksanprosenttisten, käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien vähittäiskauppamyynnin. Samalla ravintoloiden ulosmyyntiluvan raja nousi kahdeksaan prosenttiin aiemman 5,5 prosentin sijaan.

Kaupoille uusi laki tarkoitti valikoiman lisääntymistä voimakkaasti, mutta mitä uusi laki tuo ravintolamyyntikanavaan? Aniko Lehtinen pohti asiaa ravintoloiden näkökulmasta:

Ulosmyynti voi kasvaa

Ilmiselvin muutos on ravintolan ulosmyyntivalikoiman vahvistuminen käymisteitse valmistetuissa juomissa, kuten oluissa ja viineissä. Kevääseen asti ravintoloista on saanut myydä ulos vahvimmillaan 5,5 prosenttisia alkoholijuomia, joka on lähinnä tarkoittanut erilaista oluita, siidereitä ja lonkeroita. Nyt myös vahvat oluet, siiderit ja uutena tuoteryhmänä viinit tulivat ravintolan mahdolliseen ulosmyyntivalikoimaan.

Näitä juomia saa ostaa kotiin ravintolasta samoilla aikarajauksilla kuin kaupastakin, iltayhdeksään asti. Tämä voi vaikuttaa positiivisesti myyntiin niillä alueilla, jossa kauppoja on vähemmän eikä Alkoja ollenkaan. Lisämyyntiä voidaan tehdä myös terassiravintoloiden piknik-korimahdollisuuksilla sekä tilanteissa, joissa asiakas on ihastunut tuotteeseen ravintolassa ja haluaa ostaa sitä myös kotiin.

Käymisteitse valmistettujen juomien ulosmyynti voi olla kaupallinen mahdollisuus ravintoloille, kun se tehdään mietitysti ravintolan oman, uniikin juomavalikoiman kautta. Toki myös hinnoittelulla voi vaikuttaa asiaan valikoiman lisäksi. Mitä suuremmaksi juomien ulosmyynnin osuus kasvaa, sitä laajempi räätälöintimahdollisuus ravintolalla on juomavalikoimalleen.

Kuukauden olut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä. Tutustu erikoisoluiden koko valikoimaamme Kespronet-tilauskanavassa, jossa voit tarkastella tuotteita oluttyypeittäin ja alkuperämaan mukaan listattuna.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä