Kuukauden olut: Olvi Oceanic NEIPA 6,0%

Olvin uutuus, vaalea ja trooppisen hedelmäinen Olvi Oceanic NEIPA 6,0% täydentää vahvojen erikoisoluiden sarjaa.

Julkaistu

Teksti

Kespro/Juha Sinisalo

Kuvat

Olvi Oyj

Kaupallinen yhteistyö

Olvi Oyj

Suomen Olutseuran puheenjohtaja ja Perho Liiketalousopiston olutkouluttaja Juha Sinisalo maisteli aivan uudenlaisen, keskitäyteläisen ja keskikatkeroisen täysmallasoluen, Olvi Oceanic NEIPAn.

NEIPA – hedelmäisyyttä ja aromikkaita humalia

NEIPA-oluissa (New England IPA) pääosassa ovat aromikkaat humalat. NEIPAlle tyypillistä on maltillinen katkeruus, voimakkaat trooppisen hedelmäiset aromit ja sameus. Sameus syntyy yhteistyössä humalan, proteiinipitoisten maltaiden, kuten vehnän ja kauran, sekä hiivan kanssa.

NEIPAn humalat ovat niin sanottuja uuden maailman humalia, ne tulevat Pohjois-Amerikasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Olvi Oceanic NEIPAssa pääosassa ovat Uuden-Seelannin erittäin aromikkaat humalat Superdelic, Motueka ja Nectaron.

Olvi Oceanic NEIPA 6,0%

Jo ensinuuhkaisulla Olvi Oceanic NEIPAsta löytyy trooppisia hedelmiä, kuten persikkaa, passionhedelmää, ananasta. Tämä olut leikkii aistien kanssa ja kutkuttaa mielikuvitusta. Aromissa löytyy myös limeä ja marjaisuutta, kuten mansikkaa ja vadelmaa. Väri on vaalea ja ulkonäkö NEIPAlle tyypillisen samea.

Suutuntuma on NEIPAlle tyypillisen pehmeä. Makean hedelmäisestä tuoksusta huolimatta maku on tasapainoinen ja jälkimaku kevyen katkera. Sitruksinen ja kuiva jälkimaku sopii mainiosti yhteen muun hedelmäisyyden kanssa.

Olvi Oceanic NEIPA ja Juha Sinisalo 2 Suomen Olutseuran puheenjohtaja ja Perho Liiketalousopiston olutkouluttaja Juha Sinisalo maisteli trooppisen hedelmäisen uutuuden.

Olvi Oceanic NEIPA on helppo yhdistää monien eri ruokien kanssa. Siinä on tarpeeksi luonnetta pärjätäkseen maukkaiden ruokien makuparina. Toisaalta tämä olut on armollinen ja antaa tilaa myös ruoalle loistaa. Tätä olutta voi suositella niin pizzan kuin intialaisen ruoan kanssa. Sopiva katkeruus, hedelmäisyys ja hyvä juotavuus tekevät siitä mainion parin myös grillatulle kanalle tai burgerille. Luonteikas olut pärjää myös cheddarin parina.

Olvi Oceanic NEIPA maistuu erinomaisesti ihan sellaisenaan, mutta kaikkein parasta se on seurassa nautittuna!

oceanic, colorado, american rantakuva2 1500x1000

Muista myös muut vahvat uutuudet

Olvi Oceanic NEIPA täydentää vahvaa olutperhettä, johon kuuluvat jenkkityyliset Olvi American IPA 6,5% ja Olvi Colorado Pale Ale 6,5%. American IPA on raikkaan sitruksinen kumppani erilaisille grilliherkuille ja muille amerikkalaistyylisille ruoille. Colorado Pale Ale –olutta voi suositella erityisesti aasialaisen ruoan ja frittisuupalojen kaveriksi.

Kuukauden olut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä. Tutustu erikoisoluiden koko valikoimaamme Kespronet-tilauskanavassa, jossa voit tarkastella tuotteita oluttyypeittäin ja alkuperämaan mukaan listattuna.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä