Pitaija, pitahaya tai pitaya – tunnetko jo lohikäärmehedelmän?

Pitaija on peräisin trooppisilta Keski-Amerikan ja Karibian alueilta. Hiljattain sen viljely on aloitettu myös Kaakkois-Espanjassa. Pitaijan Espanjan sesonki on elokuusta joulukuuhun.

Julkaistu

Teksti

Unexport

Kuvat

Unexport

Kaupallinen yhteistyö

Unexport

Lähempänä tuotettujen hedelmien kuljetusmatkat ovat lyhyempiä. Se auttaa saamaan markkinoille juuri oikean kypsyyden ja maukkauden saavuttaneet lohikäärmehedelmät myös meillä Euroopassa. Unexport hoitaa Espanjan alueen tuottajien markkinoinnin. Viljelijät puolestaan hyötyvät osuuskuntamuotoisesta yrittämisestä ja valmiista jakeluverkostosta.

Millainen pitaijan maku on?

Pitaijan maku on erittäin makea ja siinä on miellyttävä, hapan vivahde. Usein sen makua ja syötäviä, mustia siemeniä sisältävää hedelmälihaa verrataankin kiiviin tai papaijaan.

Kespro-pitaija-2x

Näin käytät pitaijaa ammattikeittiössä

Ravintoloissa lohikäärmehedelmää voi hyödyntää monin eri tavoin sen hauskan ulkonäön, makean maun ja terveysvaikutusten ansiosta. Sitä voidaan käyttää jälkiruoissa, kuten jäätelössä, sorbetissa, kiisselissä ja hedelmäsalaatissa. Se voidaan tarjoilla tuoreena myös sellaisenaan kuutioina tai lohkoina.

Pitaija sopii myös salaatteihin tuomaan väriä ja makeutta. Siitä voi valmistaa hilloa, kastiketta tai coulis'ta, jota voi käyttää jälkiruokien koristeena tai maustamaan muita ruokia. Lisäksi se toimii hyvin kala- ja äyriäisruokien lisukkeena.

Lohikäärmehedelmää voi myös käyttää drinkkien, mehujen ja smoothieiden ainesosana. Sen eksoottinen ulkonäkö tekee siitä houkuttelevan koristeen esimerkiksi buffetpöytään.

Pitaija on terveellinen vaihtoehto, jossa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuitua ja hivenaineita.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä