Ravintola Villa Silvassa astiat täydentävät harmonisen kokonaisuuden

Ravintola Villa Silva Nokialla tarjoaa ruokaa tyylikkään rennosti. Mittavan remontin jälkeen vanhasta rakennuksesta kuoriutui viihtyisä kokonaisuus, jossa kaikki on astioita myöten sopusoinnussa keskenään.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Nokialla Ravintola Villa Silvan pihassa avautuu hieno näkymä. Vanha puutalo ja sitä ympäröivä vehreä puutarha on samaan aikaan arvokas ja kodikkaan kutsuva. Sama tunnelma jatkuu astuttaessa sisään ravintolasaliin, jossa vaalea ja harmoninen sisustus luo lämpimän tunnelman. Tila on remontoitu kunnioittaen vanhan rakennuksen henkeä.

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe 09 2023-6918 1500x1000 Villa Silvaa ympäröi vehreä puutarha. Terassi valmistui viime kesänä.

Kohde yllätti etsijänsäkin

Villa Silva avautui helmikuussa 2023. ”Etsimme Nokialta tiloja uudelle ravintolalle ja haussa oli lähinnä uusi, rakenteilla oleva kerrostalo, jonka kivijalkaan voisi perustaa ravintolan”, kertoo ravintoloitsija Otso Mikkonen. Kartoitusvaiheessa tulikin vastaan myynnissä oleva vanha huvila, jossa oli aikaisemmin toiminut pitopalvelu. ”Ensimmäinen ajatus oli se, että tähän ei ryhdytä. Ja että paikka vaatisi remontteineen liian ison työn. Hieno rakennus ja miljöö jäi kuitenkin mieleen niin vahvasti, että ajatus jalostui ostopäätökseksi syksyllä 2022. Teimme muutaman kuukauden kestäneen remontin ja avasimme ravintolan viime talvena”, Mikkonen jatkaa.

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe kattaus ikkuna1500x1000 Ravintolasaliin tulvii luonnonvaloa ruutuikkunoista. Astiatukku Kespro toimitti Villa Silvaan lautaset, aterimet ja lasit.

Astiatukku Kespro mukana suunnittelussa

Kespro on Otso Mikkoselle tuttu yhteistyökumppani useampien vuosien ajalta. Yrityksellä on kolme ravintolaa Tampereella ja yksi Kangasalla, ja hyvä yhteistyö jatkuu nyt myös Villa Silvassa.

Myös astiahankinnat tehtiin Astiatukku Kespron kautta. Astiatukun Avainasiakaspäällikkö Veera Valli pääsi hyvissä ajoin ennen ravintolan avaamista keskustelemaan astiavalinnoista Mikkosen ja keittiöpäällikkö Janne Hyvärisen kanssa. ”Henkilökunta ja asiakkaat ovat olleet astiavalintoihin tosi tyytyväisiä. Löysimme muun muassa paikkaan hienosti sopivat lautaset, joita voimme helposti täydentää tarvittaessa”, Mikkonen kehuu. ”Bonnan Patera-sarja on hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja astiat ovat kulutusta kestävää horeca-laatua”, Veera Valli jatkaa. ”Lisäksi Patera-sarja on laaja, jossa on paljon eri kokoisia ja mallisia lautasia. Kun ruokalista uudistuu ja annosten esillepanoa suunnitellaan, voidaan astiastoa tarvittaessa täydentää saman sarjan eri mallisilla lautasilla.”

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe 6730 1500x1000 Bonnan Patera-sarjan lautaset sopivat Villa Silvan harmoniseen kokonaisuuteen.

Kattauksen yksinkertaistamisessa auttoi samojen aterimien käyttö lounaalla ja à la cartessa. Erityisesti veitsivalinta oli tärkeä. Amefan Chuletero toimii hyvin läpi menun, eikä veitsiä tarvitse näin varata erikseen leipä- ja pihviannoksia varten.

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe 09 2023-6789 1500x1000 Amefan siro pihviveitsi toimii annoksen kuin annoksen kanssa. Viinilasi Libbeyn Doyenne-sarjasta.

Muita huomioitavia asioita astioiden valinnassa visuaalisuuden lisäksi ovat muun muassa niiden käsiteltävyys, paino ja pinoutuvuus. ”Lautaset eivät saa olla kovin painavia, koska meillä on tiloja kahdessa kerroksessa ja astioita joudutaan siirtelemään kerroksesta toiseen isoille porukoille”, Otso Mikkonen toteaa.

Laseista Villa Silvassa on käytössä esimerkiksi Arcorocin New York -juomalasit. Ne ovat tukevat, hyvin pinoutuvat, näytävät hyvältä ja toimivat näppärästi myös terassilla ja isoille porukoille.

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe 09 2023-6902 1500x1000 Juomalasit ovat Arcorocin New York -sarjaa.

Bonnan lautaset ja Amefan aterimet sekä lisäksi Villeroy & Bochin, Figgjon ja G. Benediktin tuotteet ovat saatavilla HoReCa-kanavaan yksinoikeudella Astiatukku Kesprosta. Astiakuvastosta löytyy laaja valikoima asiakkaan normaalin toimitusrytmin mukaan tilattavia varastotuotteita. Kuvaston tuotteiden lisäksi Astiatukun tilausvalikoimasta löytyy runsaasti lisää vaihtoehtoja.



Lounasta, à la cartea ja sunnuntaibrunssia

Villa Silva tarjoaa lounasta, à la cartea ja uusimpana aluevaltauksena syyskuun alusta startannutta sunnuntaibrunssia. Keittiön kulmakivet ovat ranskalaisen keittiön opeissa, mutta ravintola luottaa skandinaavisiin lähituotteisiin. Paikan ylpeytenä ovat lisäksi itse leivotut leivät. Leipää löytyy myös listalta annoksina, jotka rennompina vaihtoehtoina voivat korvata pizzan tai burgerin.

Astiatukku Kespro Villa Silva asiakasrefe 09 2023-6666 1500x1000 Astiatukku Kespron avainasiakaspäällikkö Veera Valli ja Villa Silvan ravintoloitsija Otso Mikkonen keskustelevat ravintolan kesällä valmistuneella terassilla.

Kohti pikkujoulukautta ja ensi kesää

Sunnuntaibrunssi tuo lisäsäpinää Villa Silvan syksyyn ja laajentaa mukavasti ravintolatarjontaa Nokialla. Kesän jälkeen odotellaan tietysti myös tärkeää pikkujoulukautta. Villa Silvalle lisämahdollisuuksia tuovat kabinetti- ja saunatilat ravintolarakennuksen yläkerrassa. Tilat mahdollistavat juhlien ja kokouspäivien järjestämisen samanaikaisesti muun ravintolatoiminnan ohella.

Suunnitelmat toki ulottuvat myös jo ensi kesään sekä uuden terassin ja puutarhan hyödyntämiseen. ”Mietinnässä on tapahtumien järjestäminen puutarhassa”, Otso Mikkonen vihjaa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä