Uudet Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaettiin Helsingissä

Pohjoismaiden uudet Michelin-tähdet jaettiin maanantaina 27.5. MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries 2024 -tapahtumassa Helsingin Savoy-teatterissa. Suomesta uuden Michelin tähden saivat ravintola Tapio ja The ROOM by Kozeen Shiwan.

Julkaistu

Teksti

KESPRO

Kuvat

Helsingin kaupunki

MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries järjestettiin vuonna 2024 ensimmäistä kertaa Helsingissä. Vuonna 2023 vastaava tilaisuus järjestettiin Turussa. Uusien Michelin-tähtien lisäksi jaettiin ympäristövastuullisuutta osoittavat MICHELIN Green Star -tunnustukset sekä erikoispalkintoja.

Uusista suomalaisista Michelin-tähden saaneista ravintoloista Tapio sijaitsee Rukalla Kuusamossa ja The ROOM by Kozeen Shiwan Helsingissä. Ravintola Tapio on nyt maailman pohjoisin Michelin-tähden ravintola.

Suomessa on jo ennen tätä saatu nauttia seitsemän Michelin-tähden ravintolan antimista. Yksi tähti on helsinkiläisillä ravintoloilla, Olo, Demo, Grön ja Finnjävel Salonki, porvoolaisella ravintolalla VÅR sekä turkulaisella ravintolalla Kaskis. Suomessa on yksi kahden Michelin-tähden ravintola, helsinkiläinen Palace.

Tarkemmin tietoa uusien Michelin-ravintoloiden, Tapion ja The ROOM by Kozeen Shiwanin palkitsemisperusteista ja luonnehdinnoista voit lukea Michelin Guiden verkkosivuilta.

Helsinkiin jaettiin myös uusi vastuullisesta ravintolasta kertova Green Star -tunnustus ravintola Nokalle. Green Star -tunnuksen ovat Suomessa aiemmin saaneet helsinkiläiset ravintolat Grön, Natura, Nolla sekä porvoolainen ravintola VÅR.

Tarkemmin tietoa Green Star -palkituista ravintoloista ja ravintola Nokan palkintoperusteista voit lukea Michelin Guiden verkkosivuilta. Kaikki Pohjoismaiden Michelin-tähtiravintolat löydät niin ikään listana Michelin Guiden verkkosivuilta.

Kespro on Helsingin kumppani MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tapahtuman järjestelyissä. Helsingin ruokavuoden yksi tavoite on vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja tukea Helsingin ominaista ruokakulttuuria.

"Ulkona syömisen suosio kasvaa edelleen ja uuden ajan ravintolakulttuuri rakentaa myös Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä, sillä ravintolat ovat kaupunkikulttuurin rakentamisen peruspilareita. Kaupunkimme ravintoloille kansainväliset vieraat ovat tärkeitä ja siksi haluamme olla mukana nostamassa Helsinkiä Euroopan mielenkiintoisimpien ravintolakaupunkien joukkoon", kertoo Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.

30-CB-KESPRO-NORDIC-COUNTRIES-2024-C

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä